• Anonym (K)

    Faderskapstest

    Din skyldighet att säga vem pappan är. Gör du inte det kommer familjerätten utreda, de kommer titta vilka du imumgåts med, vem du vart tillsammans med och vem du bott med. 

    Han kommer inte vara tvungen att göra faderskapstest om han frivilligt skriver på faderskapet. Däremot om han vägrar skriva på kommer de göra faderskapstest på honom vare sig han vill eller inte. Dock är jag osäker på vart han måste göra det om det blir där han bor eller i Lappland.

    Vad säger pappan då? Vägrar han skriva på? 
  • Anonym (K)
    Anonym (Hej) skrev 2024-10-21 14:52:14 följande:
    Alltså förlåt men blir trött på att upprepa mig, står redan i trådstarten att jag säger namnet, så varför fortsätter ni tjata om att jag måste uppge pappan?

    Ja det blir ju så mycket om och men i situationen så det kanske faller mellan stolarna till slut om man inte kommer vidare pga logistik osv

    Han vet inget och jag vet inte hur han kommer ställa sig när de kontaktar honom.
    Nej det kommer inte falla mellan stolarna. Prata med familjerätten om du känner oro för att det kommer göra det. Jag säger bara hur det går till vid faderskapsutredning. 

    Men kan du inte prata med pappan innan så han vet om det? Kan ju vara bra så ni kan planera hur umgänge ska ske och hur han kan vara stöd osv... Så det inte kommer som en överraskning för honom efter barnet är född. Tänker det är bättre du själv kontaktar honom. 
  • Anonym (K)
    Anonym (e) skrev 2024-10-21 17:06:37 följande:
    TS säger att man inte kan serva pappan med den infon, han har inte betalat graviditetstestet utan det fick TS göra på egen hand. Du vet, man brukar låta ens en ex kissa på stickor som ett krav när relationen tar slut för vem vet om de är på smällen...
    Ja det låter inte helt sunt det där. Man ska ju göra det bästa för sitt barn. Tror man att det gynnar relationen mellan pappa och barn genom att låta familjerätten berätta att han har blivit pappa istället för att göra det själv så är man nog inte mogen att skaffa barn. 

    Om TS inte vill informera pappan själv för att han inte betalat graviditetstestet hur tänker TS då kring umgänge? Ska barnet åka naken hem till pappa för att pappa inte har betalat kläderna? 

    Skärp dig TS! Gör abort eller mogna på dig! 
  • Anonym (K)
    Anonym skrev 2024-10-21 21:26:43 följande:

    Hej, ts jag förstår inte vad du vill.

    Du har möjlighet att avstå från att berätta vem pappan är. Myndigheterna kan krångla ett tag men de kan inte göra så mycket. Säg att du var full och en kille följde med dig hem, ni hade sex och du kommer inte ihåg vad han hette, du vet inte vem det var mer än att han var jättegullig.

    Om du vill anger du namnet på honom. Då kommer han att kallas till ett blodprov på orten där han bor. Han kommer kallas flera gånger om han inte kommer första gången. Om han vägrar kommer han hämtas av polis. 
    Det är inte frivilligt att ta ett blodprov om man blir utpekad som far.


    Så du rekomenderar TS att vara egoistisk och sätta sig själv framför sitt barn och ta rätten från barnet att ha kontakt med sin pappa? Man önskade att dessa kvinnor som tänker så inte får egna barn. Du vet barnet har rättigheter och man ska göra det bästa för barnen. 

    Så hon ska inte ange pappan bara om hon känner för det. Hon ska ange vem pappan är. Men även om hon skulle säga att hon inte vet så kommer dom utreda. Tex fråga bekanta, kolla om hon bott med någon kille osv ... 
  • Anonym (K)
    Anonym (två saker) skrev 2024-10-21 21:03:34 följande:

    För det första: Nä, tror jag inte på

    För det andra: Det kan du ge dig fan på att det inte faller mellan stolara. Jag blev på smällen utomlands med en okänd kille (här hade det kallats våldtäkt, plus att jag hade skydd), det tog dem tre år, men tro fan att myndigheterna hittade honom.


    Det var imponerande. 😶 Beklagar det du råkade ut för och hoppas du mår bra trots omständigheterna. Hoppas han fick sitt straff för våldtäkt. 
  • Anonym (K)
    Anonym (Hej) skrev 2024-10-21 16:18:49 följande:
    Och köpa det dessutom. Varför ska jag stå för den kostnaden åt honom? Han ska få all information gratis men jag ska betala? Räkmacka som sagt
    Klart som fan du berättar!!! Att du visar på samarbetssvårigheter redan innan barnet är född kommer inte gynna dig i framtiden om det blir en vårdnadstvist. Behöver dock inte hända något men blir det en vårdnadstvist och du uppvisar på samarbetssvårigheter och pappan vill samarbeta så kan det bli dåligt för dig. 

    Vad ska pappan göra?. Köpa graviditetstest och ringa och fråga om du är gravid? Det är din kropp. Om det handlar om att du köpt testet fråga om han kan betala halva då så är problemet löst. Men hur ska du samarbeta med pappan i framtiden kring umgänge osv när du reagerar såhär för ett litet graviditetstest? 
Svar på tråden Faderskapstest