• fornminne

    Faderskapstest

    Anonym (Hej) skrev 2024-10-21 12:56:15 följande:
    Varför inte? Det händer ju sånt med myndigheter 
    Myndigheterna förväntar sig att någon registreras som far. Du förväntas uppge fadern eller så kommer de att leta efter honom.
  • fornminne
    Anonym (Hej) skrev 2024-10-21 13:05:31 följande:
    Men även om jag säger namnet då händer att saker missas ibland. I vården tex har det hänt man ringer och undrar varför man aldrig får någon tid och oj då de hittar ingen remiss. Så hade man inte själv legat på om det så hade det glömts bort

    och då om fadern tex aldrig kommer så kanske det faller i glömska liksom
    Du jämför äpplen och päron. Att bokade tider eller remisser ibland missas, är en sak.

    Men ingen missar eller glömmer att ett barn står utan far. När barnet är fött kommer dig att fråga dig vem som är pappan. Sedan kommer de att kontakta honom. 

    Han är ju underhållsskyldig så snart faderskapet har fastställts. 
  • fornminne
    Anonym (Hej) skrev 2024-10-21 16:16:00 följande:
    Ja faktiskt, har man haft oskyddat sex borde man vara orolig tills dess man vet det är lugnt. Det ligger i ens eget intresse. Annars kan man ju skita i det
    Så för att en kille som du uppenbarligen inte längre har en relation med, inte ringer helt apropå och frågar: "Är du gravid? Är det i så fall mitt barn?", så är han ansvarslös och du ska inte behöva berätta?

    Av ren princip håller du det hemligt och inväntar hans reaktion?

    Du låter inte mogen att bli förälder.

    Som skrevs ovan, de flesta samlag leder inte till graviditet. Att förvänta sig att den enda som kan känna till graviditeten (du), är den som meddelar, är inte att lägga allt ansvar på kvinnan. Män har lika mycket ansvar, både för skydd och annat. Men NI skyddade er inte, DU blev gravid, DU valde att behålla barnet och borde berätta. Resten är hans ansvar, eller bådas.
Svar på tråden Faderskapstest