• Ascendere

    Misstänkt otrohet vad göra?

    Anonym (Uppgiven) skrev 2024-10-22 12:35:34 följande:

    En kort uppdatering kring detta. Vi hade ett långt samtal igår och Ja hon hade varit otrogen. Hon kände en djup ånger över detta. Ingen av oss sa några dumma ord till den andra. Vi båda grät och skrattade om vartannat. Vi gjorde slut och blev tillsammans igen eller så blev det något mellanting att vi är vänner i allafall. Vi båda känner stark kärlek för den andre. Vi är varandras bästa vänner. Vi kommer åka på resan tillsammans men vi kommer att göra det som 2 vänner och så får vi se vad som händer från det.


    Låter bra men ta det försiktigt, lätt att bli indragen i en relation igen med löften om att "allting är annorlunda nu". Nej det är det inte, hon har inte ändrat sig bara för att hon råkade bli påkommen.
    Och räkna med att det kommer gå upp och ner känslomässigt, du kan ju tex förbereda dig mentalt på hur det skulle kännas om hon flörtar med någon annan när ni är på resa. Nu är kanske inte det så troligt om hon har sitt barn med men du tjänar nog på att tänka igenom olika situationer i alla fall. 
  • Ascendere
    Anonym (orion) skrev 2024-10-22 20:12:54 följande:
    Konstiga 'råd'.

    Dom måste väl inte komma fram till något tillsammans. Det är väl fullt tillåtet för honom att lämna utan samförstånd från hennes sida. Och det är också fullt tillåtet att lämna utan att tala närmare omkring det med henne. Det vill jag faktiskt råda honom till, så minskas risken för att han blir manipulerad av hennes tårar och bondånger och gör att han stannar när han vet att han borde lämna här och nu.

    Skit i henne och lämna här och nu utan snack är faktiskt mitt högst välmenande råd.
    Eller hur.
    Man ingår en relation i samförstånd, men att lämna beslutar man ensam.
  • Ascendere
    Anonym (Snowihite) skrev 2024-10-22 21:52:48 följande:
    Har man en relation och lever tillsammans så tas beslutet om att fortsätta eller inte tillsammans.  Det är så mycket mer än känslor som påverkas. Barn, boende eventuella gemensamma tillgångar och lån.  Det är inte bara att gå eller att kasta ut den andre. Sambolagen styr en hel del. 
    öhh.. nej.. vet inte riktigt hur jag ska förklara så det blir begripligt men det funkar inte så i Sverige. Vem som helst kan välja att lämna en relation när som helst för vilken anledning som helst helt utan den andra personens medgivande. 
    Det gäller oavsett om man är särbo, sambo eller till och med gifta. 

    Sedan finns det lagar och regler som styr hur gemensamma tillgångar skall fördelas och hur barnens intressen ska säkertställas men det är egentligen en annan sak.
  • Ascendere
    Anonym (Snowihite) skrev 2024-10-21 18:56:06 följande:
    Misstänkt otrohet vad göra?Självklart är hon inte genomrutten. Du har ju förälskat dig i henne och ni har haft det bra fram till nu.  Att alkohol har en del i otroheten är tydligt. Du kanske skulle fundera om hon varit nykter, hade hon då betett sig annorlunda? 

    Det finns de som säger att man ofta skyller otrohet på alkoholen och detta är ju sant, men samtidigt är man inte den samma under påverkan av alkohol. Spärrar släpper och man blir en annan.

    Mitt tips till dig är att du talar med henne lugnt och sansat men samtidigt frågar henne om det här med alkoholen. Hade hon gjort det om hon varit nykter?

    Efter att ni pratat om det känns det säkert bättre för er båda och du kan ta ett beslut som du kan stå för
    Så om du kör bil full och krockar med någon, så kan du säga "Ja men det hade ju aldrig hänt om jag varit nykter" och slippa straff menar du? 

    Nej, om man inte kan kontrollera sina lustar när man är full då får man låta bli att bli full i situationer där det finns risk för penetration. 
Svar på tråden Misstänkt otrohet vad göra?