Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Män och självinsikt...

    En man som har sjukt mycket pengar kan i princip få en hur ung och snygg tjej som helst eftersom vissa av dom gör vad som helst för en viss livsstil. Dom flesta män har dock inte obegränsat med pengar...

    Jag hade tidigare en kollega som skilde sig  Han var då ca 35 år och drog direkt ut på olika dejtingsajter. Han tyckte själv han var världens kap. Han var i bra ålder, hade bra jobb och var dessutom ganska lång. Det han själv inte såg alls var att han var inte speciellt snygg och han var dessutom skallig (tänk George i Seinfeld men lång).

    Samma sak gäller en annan killkompis... Han är kort. Under 170 cm. Nykterist. Han har numera gett upp dejtingsajterna för dom ger aldrig nåt.

    Det dessa två personer som är helt olika ändå har gemensamt är att dom saknar självinsikt. Dom vill båda ha tjejer som är snyggare än vad dom kan få och dom ser inte själv sin egen snygghetsnivå. 

    Varför tror ni att det ofta är på detta vis? Jag tror inte alls det är lika vanligt att kvinnor stöter på mycket attraktivare män och om dom får nobben undrar varför. Kan det bero på att kvinnor har högre utseendetryck från tidig ålder och därför är medvetna om sina för- och även nackdelar?

  • Svar på tråden Män och självinsikt...
  • Anonym (Kvinna)

    I just dom fall jag tog upp i min trådstart kan nämnas att den skilda mannen hade öststatsursprung och förvånades över att han endast var intressant för kvinnor som bodde i just öststaterna men ratades av svenska kvinnor som uppenbarligen hade högre krav än bara en rätt fet plånbok. Han stötte till och med på mig trots att han visste att jag var gift och hade verkligen svårt att förstå att jag aldrig valt honom oavsett om jag var gift eller inte.

    Har faktiskt ett till exempel på en man som hade svårt med kvinnor. Även han hade en bra lön, men även en hygglig övervikt och började bli tunnhårig rätt tidigt. Han träffade en öststatskvinna ett tag, men kom fram till att det var golddiggervarning så det höll inte så länge.

    Kortisen klagar över att dom få svar han lyckats få på dejtingsajter är antingen från överviktiga eller för gamla kvinnor. Han vill ha en relativt smal kvinna som får vara ett par år äldre än honom till typ 15-20 år yngre än honom. Dom få flickvänner han ändå lyckats få har alltid varit trasiga kvinnor som behöver typ psykhjälp på riktigt så det har snabbt tagit slut 

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Sigma) skrev 2024-10-19 16:25:36 följande:

    Tror den här överskattningen av ens attraktionskraft är relativt lika fördelat mellan könen.


    Det jag tycker är anmärkningsvärt är att somliga ändå känner en slags berättigande dvs  "entitlement" till att "få" den de känner sig attraherade av. Där verkar det vara mest män, läser hela tiden om män på familjeliv tex som har svårt att skaffa tjej, klumpar ihop sig med alla män och försöker få det att låta som att ALLA män har samma problem.

    Ändå så har alla heterosexuella förhållanden en tjej+en kille.

    Varför ser det ut så? Var kommer den här känslan av berättigande från? 


    Kan det hänga på att killar från tidig ålder mycket mer sällan bedöms för sitt utseende utan mer vad dom gör och hur dom är? Dom kanske förstår att det finns riktigt snygga män som exvis Henry Cavill, men dom tror i sin enfald att resten av dom bara är snäppet osnyggare än han och förstår inte att attraktionsskalan vad gäller utseende är betydligt bredare än så. Skrattande
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Lady) skrev 2024-10-19 16:49:46 följande:
    Nåja, smaken är som baken. Jag tycker inte att HC är märkvärdigt snygg.

     Titta på Sam Elliot  när han var runt 50, han är nog den snyggaste man jag kan komma på. 
    Är det mustaschen som du går igång på? HC kan också odla en sån. Skrattande
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (B) skrev 2024-10-19 17:04:16 följande:

    Jag är man, jag har mycket pengar men har aldrig lyckats attrahera en kvinna. Så det du påstår stämmer inte alltid. Kanske gäller det de flesta eller i alla fall många män med mycket pengar men det gäller verkligen inte alla.


    Det finns pengar och så finns det pengar. Elon Musk är ett typexempel på en snubbe som egentligen är en klassisk tönt, men några hårtransplantationer, smarta idéer och miljarder senare kan han skaffa barn med olika kvinnor samtidigt plus ha en hel del tvivelaktiga värderingar om diverse.

    Du har säkerligen inte såna pengar, men jag misstänker att om du har dyr adress, fin bil, märkeskläder, märkesklockor och liknande och visar din framgång på så sätt samt är generös med dina stålar så tror jag absolut att du kan finna en kvinna som attraheras av såna saker.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Rob) skrev 2024-10-19 19:14:41 följande:
    Fast att vilja ha en smal kvinna om man själv är smal är väl liksom inte ett högt krav kan man tycka?   
    Men tyvärr verkar det vara det. Då det är så himla få kvinnor som är smala idag och de som är det är otroligt populära på dejtingsidor.
    Om man har den stora nackdelen att vara kort så får man räkna med att rätt mycket på sin egen kravlista måste strykas om man ska ha nån chans att träffa nån. Och om smala kvinnor står högt i kurs på dejtingsidorna har dom många val och då faller kortisar mest troligt bort.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Hejhej) skrev 2024-10-22 11:50:47 följande:

    Visst finns det delförklaringar ja.


    Singelkvinnor får ibland ligga med hunkmän som bekräftar dem. En tjej som är låt oss säga en femma kan få ligga med en kille som är en nia eller tia, och då tror kanske den tjejen att det är hennes värde på marknaden.

    Men en kille som är en nia eller tia på skalan stadgar sig inte med en femma till tjej. Det är bara bra sex, och inget annat. Sen blir tjejerna bittra över att det inte finns män som är villiga att stadga sig, och sedan går åren och det är dags för barn och då duger till slut en kille som också är en femma. Men tjejen blir inte lycklig och inte killen heller, och sedan är separationen ett faktum och barnen blir lidande. Jag tror vi alla har upplevt eller i alla fall sett detta i verkliga livet.

    Alla äktenskap ser naturligtvis inte ut så men det är ändå oerhört vanligt. 


    Så ja det finns förklaringar men det är ändå lite intressant hur olika män och kvinnor döms och bedöms. Ibland är det till kvinnors fördel och ibland tvärt om.


    Tror det är vanligare att 10:or som gifter sig med 10:or skiljer sig oftare för dom har större utbud på partners medan 5:or håller ihop betydligt längre för dom är nöjdare och det finns inte en kö med alternativ för dom.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Forskning) skrev 2024-10-22 14:03:38 följande:

    Det är bevisat att kvinnor oftare brukar underskatta intresset från männen medan män brukar överskatta intresset från kvinnorna.


    Det lustiga är att står man som outsider på exvis en arbetsplats brukar man kunna se ganska tydligt vem som är intresserad av vem. 
Svar på tråden Män och självinsikt...