Inlägg från: Anonym (Em) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Em)

    Jag är orolig!

    Har du för stora hinder för att kunna jobba så finns det en ersättning som heter aktivitetsersättning. Med den ersättningen kan du få pengar från försäkringskassan även om du aldrig har jobbat. 

  • Anonym (Em)
    Anonym (Ninis) skrev 2024-10-17 06:51:05 följande:

    Och kolla folkhögskoleutbildningar! De erbjuder en stor mängd olika utbildningar och är ofta bra på att individanpassa. Under tiden du studerar där kan du bo på internatet. Pengar får du då från CSN (studiemedel + studielån). På det sättet kommer du ifrån dina föräldrar och det kan ibland vara det viktigaste för att få luft under vingarna. Se till att under tiden på folkhögskolan, med hjälp av SYV och lärarna, skapa en plan för hur du ska gå vidare efteråt. 


    Allmän linje på folkhögskola kan vara bra om man behöver gymnasiekompetens för fortsatta studier. Men ett dyrt val för att bara ha något att göra och att komma hemifrån. Inte säkert att ts får mer jobb efter sådan utbildning! 

    Bättre med praktik och aktivitetsstöd exempelvis. Eller någon yrkesutbildning.
  • Anonym (Em)

    Har du gått ut gymnasiet? Har du haft ordentliga möten med arbetsförmedlingen? 

    Det finns mycket mer hjälp än att bara söka jobb! 

  • Anonym (Em)
    Anonym (Ninis) skrev 2024-10-17 15:28:41 följande:
    Jag tänker givetvis att TS ska studera något som han vill jobba med. Både jag och min man har gått folkhögskola som del av våra yrkesutbildningar. Det finns både studieförberedande linjer och såna som kan leda direkt till jobb, tex fritidsledare, elevassistent eller florist. 
    Okej, leder det till konkreta jobb är det en bra idé! 
  • Anonym (Em)
    Anonym (Godhjärtad man) skrev 2024-10-17 22:27:27 följande:
    Jag gick inte gymnasiet,, gick i folkhögskola. Arbetsförmedlingen kan ändå inte hjälpa mig, de är helt värdelösa!!
    Hur gammal är du? Tycker att du ska boka ny tid hos af och ha en lista med dig. Skriv upp saker som aktivitetsstöd, praktik och lönebidrag
  • Anonym (Em)
    Anonym (Godhjärtad man) skrev 2024-10-17 23:07:29 följande:
    Jag vill inte säga hur gammal jag är, det är privat. Det är ändå värdelöst med saker med aktivitetsstöd, praktik och lönebidrag! Jag har provat! Och det ledde aldrig till nåt ljusare framtid som fast anställning.
    Med åldern tänkte jag mest om föräldrar ksn stötta. 

    Pratik och annat är mycket bättre än tomma luckor i ditt cv!! Bäst utan luckor alls. Har du tur kan du också fastna för yrket i någon praktik.
Svar på tråden Jag är orolig!