• Anonym (men)

    Drama med svärmor

    Om de har åkt långt för att hjälpa er så tycker jag att ni kan bjuda till och låta dem sova över. Visst, det är en extra börda för er, men det är ju en extra börda för dem att hjälpa er. Och att få hjälp även dagen efter borde vara värt mycket. 


    Anonym (Belle) skrev 2024-10-16 07:09:26 följande:
    Saken är att du måste inte.
    Om din hjälp vore beroende av att 1) jag måste låta dig sova i mitt hem fast varken jag eller din son önskar det eller 2) måste betala hotell åt dig så hade jag sagt att vi löser det. Vi kan ses en annan helg  när vi kommit mer i ordning. 
    Exakt så, om hjälpen inte duger under premisserna som ges så kan man tacka nej till hjälpen. 
  • Anonym (men)
    Anonym (Belle) skrev 2024-10-16 09:26:59 följande:
    TS beter sig inte konstigt alls. 
    Jag har resonerat exakt likadant, hade jag haft minsta aning om att min svärmor skulle få min och min sambos flytt till hus att handla om henne hade jag avstått från att helt fråga dem om hjälp. Och vänligt men bestämt tackat nej om de erbjudit sig. Just för att jag och min sambo MÅSTE få bestämma själva hur vi vill göra med VÅR flytt. 

    Sen kan svärisarna vara välkomna vilken annan helg som helst med övernattning men inte just den här.

    Det är så många röda flaggor här så jag bara fasar för den dagen TS + sambo eventuellt (om de så önskar) blir föräldrar och svärmor gör det till sitt mission att få se och hålla i bebisen först. Där kommer det bli sambons ansvar att hålla koll framöver...

    Nej TS; ni kör ert race och gör precis som ni önskar och vill. Det är er flytt, ett stort steg i ert nya gemensamma liv och ni måste få bestämma över det själva. Svärmors besvikelse kommer förhoppningsvis att klinga av så småningom. 
    Och då är det också lika självklart att svärföräldrarna kan avstå att åka dit och hjälpa till överhuvudtaget.

    Att åka långt, hjälpa till med en flytt hela dagen och sen förväntas åka hem lika långt igen, eller själv betala för ett hotellrum skulle jag aldrig gå med på. 
  • Anonym (men)
    Anonym (Belle) skrev 2024-10-16 10:15:08 följande:
    Nej precis. Och det är okej.
    Det är okej att välja att avstå.
    Det är inte okej att erbjuda hjälp och sen kräva saker. 
    Särskilt som TS + sambo uttryckt att de vill ha den första kvällen och dagen i SITT nya hus för sig själva. 

    Om jag var TS hade jag inte haft något emot att svärmor avstod helt från att komma. No hard feelings.
    Det är okej att avstå både att be om hjälpen och att utföra hjälpen.

    Det är inte okej att be om hjälp och sen kräva orimligheter av den som ska hjälpa till.

    Om de har tur så kan de få ha alla kvällar i SITT hus för sig själva när ingen har lust att komma på besök eller hjälpa dem med något. 
  • Anonym (men)
    Anonym (Belle) skrev 2024-10-16 11:00:19 följande:
    Fast vad är orimligt?
    Att du kräver att få sova över i mitt (nya) hus när jag uttryckligen (och även min sambo = din son) förklarat att vi inte vill det är för mig orimligt.
    Då kan jag ta att du är tjurig och inte vill hälsa på det, det är fine.
    Jag är är inte långsint utan skulle förmodligen bjuda in dig om några veckor då vi bättre kommit i ordning. Om svärmor vill komma då eller inte återstår att se. Men det blir hennes förlust i så fall, då har hon låtit flytt-gate få alldeles för stora proportioner. 

    Av trådstarten verkar som att det finns andra som också ställer upp i form av familj och vänner. Så flytten står inte och faller med att svärmor väljer att avstå och stannar hemma. 
    Det som är orimligt är att svärföräldrarna reser långt för att hjälpa till, med något som TS behöver hjälp med, och inte får chans att sova över, utan förväntas åka hem eller bekosta egen övernattning. 

    Och då kan ju svärföräldrarna välja att inte komma och hjälpa till, eftersom det inte fungerar logistiskt. Och flytten går säkert bra ändå, men TS krav har drivit en kil i relationen med svärföräldrarna. 
  • Anonym (men)
    molly50 skrev 2024-10-16 13:18:50 följande:
    Fast varför vill man ens sova i ett flyttkaos där det kanske inte ens finns varken porslin,sängkläder eller handdukar uppackade?
    Men visst,om de kan acceptera det så hade jag inte haft några problem med det.
    Men de borde acceptera att TS och hennes sambo vill vara själva när de ska packa upp allt och möblera,när de har varit tydliga med det.
    Det är trots allt deras hus och de ska placera allt som de vill ha det.

    Och om detta har slagit en kil mellan TS och svärmodern så kan det ju likaväl bero på att svärmodern har lagt all skuld på TS istället för att lyssna på sin son när han säger att det även är hans vilja.
    Det som är grundkonflikten är ju att TS och mannen ber om hjälp, får hjälp, men sen inte tillgodoser svärföräldrarnas behov av att sova över. Antingen med dem i nya huset, eller bekostar en natt på hotell eller liknande. 

    Vem som vill vad eller om man kan sova i ett rörigt hus är irrelevant. Och att förvänta sig att svärföräldrarna ska orka köra hem på kvällen (bara för att man själv skulle orka det!) är ju också helt irrelevant.

    Det bästa är nog att svärisarna stannar hemma och inte hjälper med flytten. Sår får TS vara ensam i lugn och ro i nya huset.
Svar på tråden Drama med svärmor