Inlägg från: Anonym (Flyttaren) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Flyttaren)

    Drama med svärmor

    Jag och min sambo har  har efter flera års letande köpt vårat första hus. Vi är båda runt 30. Detta tycker vi är ett stort steg. Vi ska börja flytta om ett par veckor och vi har ordnat med flyttbil och familj och vänner ställer upp som flytthjälp, även då svärmor och svärfar.

    Vi är väldigt tacksamma för all hjälp och det kommer naturligtvis bjudas på fika och mat under flyttdagen. Det enda önskemålet vi har haft är att vi får spendera första dagen själva (dagen efter flytten) med att öppna lådor, möblera och påta på i lugn och ro.

    Problemet är nu att svärmor och svärfar räknade med att sova över (har inte ens frågat oss om det är ok) första natten i huset och även spendera dagen efter med att hjälpa till att möblera och packa upp kartonger osv.

    Då fick jag säga ?stopp? och förklarade precis som vi känner, att det är något vi skulle vilja göra själva. Detta mottogs som en ren förolämpning av svärmor och lade på telefonen i örat på min sambo. Dagen efter har det eskalerat ytterligare då hon menar att dom inte känner sig välkomna och har anklagat mig för att ha dåligt inflytande på min sambo.

    Problemet jag har i allt detta är att jag upplever att våran flytt handlar om henne då hon också nu säger att hon förmodligen inte vill hjälpa till med flytten då ?allt det roliga med flytten har försvunnit?. Ja, hur tror hon att vi känner?

    Dom har sagt att dom har velat hjälpa till och nu när dom får chansen så gör dom istället en stor sak av ett önskemål från oss.

    Hur ser ni på det? Personligen tycker jag att hon har all rätt att vara missnöjd och skulle hon sitta och prata med sin man om detta hemma så är det såklart inga problem. Men vi upplever att hon känner att hon har rätt att bestämma hur vi ska göra första dagen i vårt nya boende och när hon inte får som hon vill blir det påhopp och dylikt. Till saken hör också att dagen efter flytten är den enda dagen vi har tillsammans på en vecka då jag och sambon jobbar om varandra i våra scheman.

    Tack
  • Svar på tråden Drama med svärmor
  • Anonym (Flyttaren)
    Tukt skrev 2024-10-15 14:18:45 följande:

    Ska det sovas för att svärmor tycker det är kul. Eller är det 30 mil hem för svärföräldrarna? 


    Det finns en poäng där. Jag skrev inte det i trådstarten. Ja, dom har ca 10 mil att åka och ett argument är att för körsträckan. Men, det är egentligen inte vårat problem. Det tar drygt en timme för dom att åka och känner dom att det är för långt så har ju vi full förståelse för det och dom är välkomna en annan dag. Dom är bara nyss 50 fyllda är vid god hälsa så det ska inte vara problem med själva körningen.
  • Anonym (Flyttaren)
    LillaMorsan skrev 2024-10-15 15:20:35 följande:

    Jag tycker det är taskigt att inte låta dem sova över. Om de åker 10 mil för att hjälpa er med flytten så kan ni erbjuda övernattning. 


    Det handlar inte egentligen om övernattningen utan mer dagen efter. Då dom vill vara med och packa upp, möblera osv. Hade dom sagt att dom låter oss påta på själva dagen efter så hade det varit annat.

    Sedan har jag svårt för att dom inte frågade först utan tog det för givet. Och att det blev sådan kraftig reaktion och att hon känner att hon har rätt att bestämma trots att det är vårt första hus. Det hade såklart gått att lösa på ett smidigt sätt men nu när hon dessutom helt plötsligt börjar komma med påhopp om att jag har dåligt inflytande på min sambo så blir man lite ledsen
  • Anonym (Flyttaren)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-10-15 17:07:35 följande:
    Det är väl upp till svärmor att bestämma vad hon tycker är långt? Om jag skulle lägga en hel dag på att hjälpa min son, köra två gånger tio mil och sen inte ens fick sova över om jag kände att det behövdes, då skulle jag bli besviken.
    Dom har erbjudit sig själva att hjälpa till och skulle dom känna att det blir för mycket körning så blir det inga sura miner från oss såklart, utan full förståelse. Problemet är att dom hjälper bara till på deras villkor och respekterar inte våran önskan om att få spendera första natten och dagen själva i vårat nya boende. Tycker att det är en viss skillnad då.
  • Anonym (Flyttaren)

    Tack för allas svar och tankar. Vi alla tycker lite olika, vilket är såklart ok. Jag har lite svårt med tanken att just vårat önskemål om att få spendera första dagen själva, varken accepteras eller respekteras utan man gör det till något mycket större än vad det hade behövt bli. Att hennes åsikt väger tyngre även när det är vi som ska bo där.

Svar på tråden Drama med svärmor