Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Butik kräver betalt för kläderna

    EpicF skrev 2024-10-15 14:47:57 följande:
    Hennes barn kan mycket väl ha provar smink i butiken innan kläderna provades... 
    Det gjorde hon inte, hon tycker sånt är skitäckligt och visar bilder på vad man kan smittas av etc. Hon får sminka sig, men hon vill inte.
  • Anonym (Mamma)
    EpicF skrev 2024-10-15 15:23:59 följande:
    En 13-åring som får höra att händer det igen så får de betala har vett nog att förstå konsekvenserna av sitt handla och ska då själv få stå för konsekvenserna. 

    Nej, du verkar inte ta ditt föräldraansvar i denna frågan utan skyller enbart på pappan och andra. 
    Det enda jag ställer mig emot är att allt läggs på henne och att han inte får konsekvenser av sitt val att uppmuntra det. Ja och så tycker jag butiken får visa vad som skulle ha förstörts, för hon är väldigt bestämd med att hon inte förstört något och sist ska hon inte ens ha provat något, utan bara varit med.
  • Anonym (Mamma)
    EpicF skrev 2024-10-15 15:24:53 följande:
    Men om du var där varför tillät du att de gjorde som de gjorde? Varför stoppade du inte det med en gång? 
    Jag var inte där, men jag kan lova att hon inte sminkade sig.
  • Anonym (Mamma)
    EpicF skrev 2024-10-15 15:28:10 följande:
    Att allt läggs på henne är för att hon har utfört handlinger och hon då får stå för konsekvenserna av sitt handlade. Tillsammans med sina kompisar. 

    Pappan har inte utfört handlingen. Men han gjorde fel som uppmuntrade. 
    Hans handling var att uppmuntra ett barn som har förtroende för honom att göra något hon inte borde. Han bär också ansvar här.
  • Anonym (Mamma)
    EpicF skrev 2024-10-15 15:28:40 följande:
    Så du var inte där. Dåså, då vet du faktiskt inte vad som har hänt eller ens om smink varit inblandat. 
    Andra kan ha haft smink, det vet jag inte, men inte mitt barn. Det finns ingen anledning för henne att ljuga om det.
  • Anonym (Mamma)
    EpicF skrev 2024-10-15 15:34:45 följande:
    Ni båda bär ansvar eftersom ni båda är föräldrar. 
    Men för den här specifika händelsen borde han drabbas av det ekonomiska, inte jag.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (M) skrev 2024-10-15 16:03:51 följande:
    Och även hur de visste vem TS var och hur de fick kontakt. Men TS svarar inte på det
    Ett av barnen ringde sin mamma som i sin tur gav ut våra nummer.

    Butiken säger att de "ska försöka få fram kläderna".
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Hmmm ...., ,) skrev 2024-10-15 17:02:53 följande:

    Oavsett förstörda kläder eller inte (ser tveksamt på det då jag snarare tror de ha varit där länge fnissat och STÖRT) så de borde bli portade från den butiken nåt år. Tills de kan bete sig som folk.


    Vad är det som säger att de inte "betett sig som folk"?
  • Anonym (Mamma)

    Jag säger inte att det är omöjligt att de kan ha stört, men det behöver inte vara så. De fotar för sitt instakonto, inga tiktokgrejer eller dyl. Det är enligt dottern samma person som klagat båda gångerna. Var förbi där efter jobbet och personen jag pratade med kände inte ens till det hela, men visste vilka tjejer det gäller. Hon ryckte bara på axlarna och sa att hon ska höra med sin chef, men att hon själv inte blivit informerad om det här.

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Donna) skrev 2024-10-15 17:49:06 följande:
    Hon kände inte till det men hon visste vilka tjejer det gällde...?
    Hon har sett dem ja och visste vilka jag menade när jag förklarade vad det gällde. Hon visste inte om det här med att de skulle betala etc.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Hmmm ...., ,) skrev 2024-10-16 09:09:09 följande:

    Du och pappan borde lära er dotter att respektera vuxna och att inte fortsätta med beteendet efter de blivit tillsagda att de inte får göra så. De hat betett sig som sk*tungar så jag förstår att butiken är förbannade. Dra in alla förmåner för dottern ett par månader så hon får nån konsekvens för det hon har gjort.

    Betala tror jag kan bli svårt för butiken att få igenom. Finns knappast bevis för att de skulle förstört några kläder. O. Kläder är förstörda, smink eller annat kan det väl ha varit vilken kund som helst menar jag.

    Hur funkar dottern i skolan, lyssnar hon på lärarna eller gör hon som hon vill även där? 


    Hon är väldigt lugn och skötsam i skolan och ingen har påstått att de är högljudda i butiken heller. Hon säger själv att hon inte provade något senast, utan bara var med för att kompisarna gick dit, så om det stämmer så lyssnade hon faktiskt på hon i butiken. Du kan inte veta att de betett sig som skitungar, var inte alls det intryck jag fick igår.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (lego) skrev 2024-10-16 09:27:26 följande:
    De har dock blivit tillsagda flera gånger och blivit varnade att de får betala för kläderna nästa gång. Hur du än vrider och vänder på det så är deras beteende inte uppskattat.

    Det bästa är om de helt enkelt slutar gå dit så att ingen blir irriterad eller störd av deras beteende. 
    Ja, av en och samma person. Det kan faktiskt ha varit en överreaktion från denna. Får vänta och se om de hör av sig. Dottern kommer inte gå dit om hon inte får klartecken från butiksägaren.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (lego) skrev 2024-10-16 09:40:41 följande:
    Du verkar ha svårt att se att din dotter kan göra något fel. Är det inte pappans fel så är det en butiksanställds fel. Eller hennes kompisar, eftersom din dotter "bara följde med". 

    Inse att flickorna gör fel när de provar en massa kläder som de inte kommer köpa och håller på i en butik som kanske stör andra kunder som faktiskt är där för att handla. Det är du som förälder som ska ge din dotter redskapen hon behöver för att kunna leva ett bra liv och bli omtyckt och uppskattad av sin omgivning.  Just nu är hon inne på fel spår. 

    Jag är också mamma till en trettonåring, men jag har till skillnad från dig inte rosa glasögon på mig utan jag förstår att även hen kan göra fel och bete sig som en skitunge rent ut sagt när jag eller pappan inte är med. Det är mitt ansvar att se till att det inte händer. 
    Har definitivt inga "rosa glasögon", har hon betett sig illa så kommer det bli konsekvenser av det, men tills det är avklarat litar jag på hennes ord då hon aldrig gett mig skäl till annat.
Svar på tråden Butik kräver betalt för kläderna