Inlägg från: Anonym (Viktigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Viktigt)

    Är det oviktigt om det saknas svensktalande personal i förskolan

    Bra att du lyfter det, kanske fler som vågar påpeka detta då? Vi valde fsk till sonen där det var mest stabilitet kring personalen och innan valet tittade vi väldigt mycket på personalen. Fsk närmast oss var tyvärr många med dålig svenska, de hade jobbträning för SFI också. Vi kände oss inte trygga och ville inte påverka sonen med dålig svenska. Hade det varit 1-2 st max på hela fsk med knackig svenska hade det varit okej. Det du nämner ts gällande könsroller osv hade vi inte heller accepterat, men vet föräldrarna om det ens? 

  • Anonym (Viktigt)

    Att jobba med en person som kan begränsad svenska tar väldigt mycket energi. Att hela tiden tänka på att vara övertydlig, använda lätta ord, inte kunna prata fritt och att det OFTA flyger över personens huvud som leder till missförstånd är dränerande. Ingen bra arbetsmiljö för personalen. Att en äldre gammaldags syn/uppfostran sker på fsk känns inte bra för mig som förälder. Att personen började potträna hade jag personligen inte uppskattat om jag inte var med på det. Våran yngsta har pottränat och är blöjfri på dagen, innan fsk, men personalen låter våran lilla sova utan blöja trots vi bett om att vänta med det. Fsk är helt nytt för yngsta så vi vill inte stressa på med blöjan samtidigt. Denna person är ung och svensk, inte utbildad och det märks tyvärr vilka som är utbildade och inte. 


    Som en annan skrev är det viktigt att kompetensen finns, eller ett genuint intresse i hur barn fungerar, bör bemötas osv. 

Svar på tråden Är det oviktigt om det saknas svensktalande personal i förskolan