Inlägg från: Anonym (Hemskt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hemskt)

    Är det oviktigt om det saknas svensktalande personal i förskolan

    Jag har själv jobbat på en sådan förskola med en kollega som inte kunde svenska. Det var olidligt. Jag fick passa henne hela tiden. Hon kunde ge barn mat som de inte tålde. Jag sprang snabbt fram för att ta tallriken från barnet och gick två meter för att hämta ny mat som barnet kunde äta. Då hinner hon leverera en ny tallrik till barnet med det barnet inte tål..?

    Höll ju på att bli tokig. Hon kunde sätta sig och tvångsmata större barn och sedan drog hon en disktrasa i barnens ansikten.

    Hon förstod inte vad jag sa. Det blev tillslut bara att jag fick säga nej. Men det blev inte trevligt. Men vad skulle jag göra?? Hon var ju en fara för barnen och hon förstod inte enkla saker. Varför jag hade vissa regler som för mig var väldigt logiska. Hon förstod inte logiken. Som att barnen inte fick åka pulka rakt ner bland massa träd som de skulle åka in i, barnen fick däremot åka där det var fritt och inget som kunde skada de. Hon såg det som att barnen inte fick åka pulka alls och började skälla ut barnen för att jag sagt att de inte fick åka. Men de fick ju åka där men inte mot träden. Hon förstod inte.

    Väldigt enkla saker som sluta i katastrof.

    Jag ser gärna att det jobbar folk med olika ursprung inom förskolan, men då måste man kunna svenska på en avancerad nivå. De måste kunna larma om ett barn skadat sig. När jag har ringt 112 när jag hittat en livlös person på Stockholms central och ringt in och sagt att hej jag har hittat en livlös person på Stockholms central så får jag till svar vilken kommun jag befinner mig i? liksom det mest logiska vore ju att det är Stockholm kan jag väl tycka. Men man kan få så mycket konstiga frågor och om man då inte behärskar svenskan så blir det ju ännu mer utmanande. Och helt ärligt kan jag undra vilken nöt som sitter som operatör på SOS alarm och frågar vilken kommun Stockholm central ligger i. Vad tror personen? Malmö eller?? 


     

  • Anonym (Hemskt)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2024-10-14 22:36:08 följande:
    Det är liknande situationer som jag menar. 
    Ja och detta är katastrof. Det är plågsamt och inte bra för någon. Normala välutbildade personer kommer sticka och så blir dessa de som är kvar. 
  • Anonym (Hemskt)
    Aliona skrev 2024-10-14 22:49:14 följande:
    Jag hade blivit glad om någon personal tog tid och gjorde en ansträngning för aty hjälpa vårt barn med potträningen. 
    Med vilka metoder som helst? 
Svar på tråden Är det oviktigt om det saknas svensktalande personal i förskolan