• Anonym (Frun)

    Är grannar så inbundna överallt?

    Vi bor i ett villaområde med människor i alla åldrar. Det är snart 7 år sedan vi flyttade hit. Vi är en vanlig familj, håller efter hus och trädgård. För inget oväsen och gnäller inte på grannar. Är med på städdagar. Hälsar på alla och här kommer problemet. Väldigt få hälsar tillbaka. Inga verkar ha kontakt med varandra. 
    Jag tycker att det är viktigt ur trygghetssynpunkt att ha bra kontakt med grannarna. Inte vill jag stå och diskutera privatliv mm eller umgås men jag vill veta vem min granne är, berätta om man ska åka bort så någon håller ett litet öga, veta att man kan ringa någon om man är bortrest och något skulle inträffa mm 
    Är det konstigt? 
    För höga krav? 

  • Svar på tråden Är grannar så inbundna överallt?
  • Anonym (Frun)
    Anonym (Grannen) skrev 2024-10-14 17:19:26 följande:

    För mig är det kanske inte konstigt att andra vill men själv är jag inte intresserad av kontakt med grannar. Dock säger jag hej, men det stannar där.


    Jag vill ju inte ha kontakt på så vis att en granne ringer på och bjuder in sig men tycker att det känns konstigt när de väljer att vända ryggen till när man går förbi. Inte svarar när vi hälsar. Detta händer både mig och min man. Vi ser aldrig några prata med varandra bland grannarna. 
    Skulle vilja säga att "vill bara berätta att nästa vecka åker vi till mina föräldrar, här är ett telefonnummer till oss om det skulle hända något som vi behöver veta". En självklarhet att jag skulle ställa upp på som granne. Så är vi uppväxta. 
    Vi har larm så det är inte så att vi kräver att de ska vakta. 
  • Anonym (Frun)

    Skönt ändå att läsa att detta inte är ovanligt. 

  • Anonym (Frun)
    Anonym (J) skrev 2024-10-14 19:29:55 följande:

    Nog kan det verka som att jag håller koll då. Men jag är sån, jag snappar upp allt. Regnr, folks namn, vad de har för bilar och vänner som brukar vara där, när de brukar göra olla saker. Men jag pratar ju inte med grannarna om det (som våra grannar gör, tex NU ÅKTE DE OCH HÄMTWDE PIZZA! Jag såg allt dig äta pizza igår! eller, JASÅ NI RENOVERAR, vad gör ni nu? Tyckte jag såg en nu vägg! Vart ska den vara? Får man kolla? 


    Orkar bara inte 


    Riktigt så överdrivet menade jag inte. Hade mest tyckt att det vore trevligt att få ett hej, presentera sig och veta att man kan vända sig till grannen om man verkligen behöver. Jag själv skulle inte tycka att det vore konstigt om en granne bad mig vattna blommor, ta in post mm men jag skulle inte fråga om den hjälpen själv med risk att verka påträngande. 
Svar på tråden Är grannar så inbundna överallt?