Inlägg från: nyponrosen91 |Visa alla inlägg
  • nyponrosen91

    I väntan på besked om avbruten graviditet - någon som har erfarenhet?

    Hej, 

    Förra fredagen var vi på rutinultraljud där flera avvikelser upptäcktes hos fostret. Vi fick en ny tid hos en specialist direkt och tyvärr visade det sig att fostret är tillväxthämmat med ca -30% och det var dessutom svårt att fastställa graviditetsveckan då fostrets mage och lårben var ca tre veckor mindre än huvudet. Vi borde vara i vecka 21 enligt tidigare räkning sedan det första ultraljudet, men hamnar nu någonstans mellan v 17-18.

    Efter fostervattenprov och magnetröntgen inväntar vi ett sista specialistultraljud där läkaren också ska ha fått svar på alla prover, men läkaren var tydlig redan innan att det ser mörk ut för vår lilla tjej, och att vi förmodligen behöver avbryta graviditeten. 

    Vi är helt förkrossade. Det känns som att vänta på domedagen. Jag vet inte hur jag ska hantera den här oron och undrar om det finns fler mammor här inne som har varit igenom någonting liknande? Och hur är en medicinsk abort i andra trimestern? 

    Tack på förhand om ni vill dela.

  • Svar på tråden I väntan på besked om avbruten graviditet - någon som har erfarenhet?
  • nyponrosen91
    Zaro skrev 2024-10-15 19:05:25 följande:

    Vad fruktansvärt ledsamt. Känner så med dig. Måste vara riktigt svårt. Är du hemma nu? Vet du ungefär när du får besked?
    Mitt vatten gick vecka 19 och då sa de att jag skulle förbereda mig på abort med tillstånd från socialstyrelsen. De trodde allt möjligt, bla att bebisen var sjuk. Det var två tuffa veckor hemma utan en samtalskontakt, däremot tog vi själva kontakt med en präst. I mitt fall gick det bra ändå, bebisen föddes prematurt men är helt frisk idag.


    Ja precis, jag är hemma nu fram till vi får beskedet imorgon och förmodligen längre om de hittar något. Det måste varit väldigt jobbigt för er, men vad fint att det gick bra tillslut. Vilken vecka föddes bebisen i sedan?
  • nyponrosen91

    Ja vi har fått svar på alla prover och så, och hon har växt på sig lite men ligger fortfarande under kurvan. Läkaren säger att allt ser bättre ut och de hittar ingen förklaring till tillväxthämningen. Vi har valt att gå vidare men med stor risk för tidig fosterdöd/missfall. Känns helt sjukt att man kan ta sånna här beslut, de är för stora. Vet inte hur man ska kunna jobba med den här oron i kroppen. 

Svar på tråden I väntan på besked om avbruten graviditet - någon som har erfarenhet?