Inlägg från: Anonym (Vad skiljer?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vad skiljer?)

    Killar är de normalt?

    De allra flesta män, rent generellt, tittar på porr i någon form och tillfredsställer sig själva. Pojkar och män tittar på porr-skådespelare/fantasifigurer/performers av alla möjliga slag som rent visuellt framställer någon typ av fantasi-scenario, allra oftast en rollfigur, som visar någon typ av sexuell aktivitet, medan det saknas all verklighetsförankring och finns inget verkligt samband till tittaren.

    De allra flesta kvinnor, rent generellt, fantiserar också. Och de flesta fantiserar medan de tillfredsställer sig själva. Undersökningar visar på många olika exempel men det är mycket vanligt att kvinnor fantiserar om verkliga män, t ex grannen, sin väninnas man, sin arbetskamrat, eller något liknande. Ofta fantiserar de om en man som finns i verkligheten och som ganska ofta också finns i kvinnans närhet. Kvinnor fantiserar också om t ex skådespelare, men då inte om dennes rollfigur utan mera ofta om den verkliga personen som är skådespelaren.

    Vilken av dessa två vanligen förekommande företeelser är ok eller inte ok? Vilken av dessa två olika förekomster är mera fel och mera allvarlig än den andra?

    Är det självklart att fördöma tittandet på performers som visuellt framställer fantasi-situationer utan någon verklighetsförankring för tittaren medan man tillfredsställer sig själv,
    men det är självklart att tycka det är helt OK att fantisera om verkliga levande människor medan man tillfredsställer sig själv?

  • Anonym (Vad skiljer?)
    OlleSQ skrev 2024-10-14 18:59:10 följande:

    Det är prostitution i mina ögon eftersom man interagerar (vad jag förstått) med henne och det är sorglig loserstil. Handlar det dessutom om dom mängderna som du beskriver är riktigt riktigt sunkigt och frågan är vad de kostar honom....


    Nej, min bedömning är att du har fel, eller åtminstone högst sannolikt att du har fel.
    Självfallet är det inte att likställa med prostitution.
    De allra flesta interagerar inte alls med någon man följer och jag är fullkomligt övertygad att den här killen i fråga INTE betalar till och inte interagerar med 1000 (!) personer.

    Om jag har förstått saken rätt så kan man följa någon, i dessa sammanhang liksom på vilka vanliga sociala medier som helst, utan att för den skull betala för det och utan att interagera med den man följer.

    Dock anser jag det vara mycket märkligt, och "sunkigt", att följa 1000 personer i ett sådant sammanhang. Jag förstår det inte och jag ifrågasätter om det ens är möjligt att följa 1000 st?
    Jag fattar att det kanske kan vara möjligt att klicka 1000 ggr, alltså typ en gång på varje person man ser. Men det skulle jag inte kalla för att "följa" den personen i det avseende vi här pratar om att typ aktivt följa någon.
  • Anonym (Vad skiljer?)
    Anonym (K) skrev 2024-10-14 20:03:19 följande:
    Det är skillnad på att titta på porr och att köpa sexuella tjänster av någon. Ena grejen är normalt, och den andra är för avskum till män. Sen tror jag inte att det är så vanligt att kvinnor fantiserar om män de känner. Tror snarare att det är män som gör det i större utsträckning. Män går igång på det visuella. Kvinnor lever sig in i situationer. Tror att det är mer vanligt att kvinnor fantiserar om att t.ex en polis, lärare etc. Det kan iaf jag vittna för att jag och alla mina kvinnliga vänner gör.
    Ja jag håller helt och hållet med dig om att köpa sexuella tjänster inte är ok. Vi är helt överens.

    Om jag förstår dig rätt så är vi också överens om att det är ok att fantisera?

    Men det är ok bara under förutsättning att man inte samtidigt visuellt tittar på en fantasi?

    Är det t ex ok att läsa en bok med text av en författare som i ord beskriver sexuella aktiviteter, att låta sina fantasier inspireras av detta och att tillfredsställa sig själv?
    Men det är inte ok att titta på en motsvarande fantasi som framställs visuellt, i stället för i text, av en skådespelare/performer, och låta sina fantasier inspireras och tillfredsställa sig själv?

    Är det ok att betala för att få titta på typ en visuell erotisk fantasi som visas av en performer/skådespelare?
    Om ovan INTE är ok, är det då ok att betala till författaren av en bok som beskriver en erotisk fantasi?

    Är det ok att fantisera om en fiktiv polis, lärare, brandman eller en skådespelare?
    Men det är inte ok att fantisera om i det fallet man samtidigt tittar på en skådespelare som visuellt framför denna fantasi?

    Jag ser ingen konflikt mellan dig och mig utan jag frågar bara och försöker få reda på mera om hur du och andra ser på saken.

    För mig är inte gränsdragningar och skillnader alldeles enkla att avgöra.
  • Anonym (Vad skiljer?)
    Anonym (K) skrev 2024-10-15 14:20:14 följande:
    Det är väl ändå skillnad på erotiska noveller och att titta på faktiska människor? Sen säger jag inte det är fel att titta på porr. Men skulle inte uppskatta om min pojkvän har utvalda tjejer han tittar på, som han dessutom skyltar med på sociala medier. Oerhört respektlöst mot sin partner. När jag tittar på porr är det mer situationen jag lever mig in i. Jag tittar inte så mycket på skådisarna. 
    Det är svårt för mig att se den avgörande skillnaden mellan att läsa en novell, en skriven fantasi, som skrivits av en människa,
    gentemot att titta på en performer som visuellt framför en motsvarande fantasi.

    När en en performer/skådespelare visuellt framställer en fantasi så är det inte en faktisk människa som betraktaren ser, utan det är en fantasiperson.
    På ungefär motsvarande sätt som en författare, som också är en faktisk människa, i skriven form framställer en fantasiperson.

    Jag kan inte klara av att se att det skulle vara en väldigt stor och avgörande skillnad mellan om en fantasi framställs i text eller visuellt.

    Du lever dig in i situationen. Detta anser du vara rätt och helt ok. 
    Medan du anser det vara fel och inte ok att titta mycket på skådisarna.

    Känner du till att kvinnor och män är olika, att vi är av motsatta kön?
    Känner du till att människor av manligt kön är mer visuella och att kvinnor finns mer i tanken, om man generaliserar?

    Det du säger i inlägget ovan ger intryck av att du anser det vara rätt och ok att vara kvinna (att använda tanken) men det är inte rätt och inte ok att vara man (och använda det visuella),
    men detta kan väl inte vara det intryck du vill förmedla?
  • Anonym (Vad skiljer?)
    Anonym (K) skrev 2024-10-15 17:08:07 följande:
    Man använder väl sig av det visuella när man betraktar en sexuell situation via porr? Min kille kan kolla porr bäst han vill. Det är ganska opersonligt. Men om jag ser att han prenumererar på Jennifers OF där hon står och visar upp sin kropp så hade jag kastat ut honom. Vad som är universiellt rätt eller fel kan inte jag säga. Men jag hade inte varit okej med det.
    Det du säger i inlägget ovan ger intryck av att du anser det vara rätt och ok att vara kvinna (att använda tanken),

    men det är inte rätt och inte ok att vara man (och använda det visuella)
  • Anonym (Vad skiljer?)
    KimLinnefeldt skrev 2024-10-15 17:20:20 följande:

    Det man inte vet lider man inte av. 

    Men gör en ny överenskommelse, utan att skämmas eller moralisera, så lever ni lyckliga länge.


    Ja, det är några mycket få som på detta forum som ibland brukar påminna om detta som egentligen borde vara både självklart och sant för alla och envar,
    "Det man inte vet lider man inte av"
Svar på tråden Killar är de normalt?