Inlägg från: Anonym (g) |Visa alla inlägg
  • Anonym (g)

    ”Det är tråkigt att jobba”

    I tråd efter tråd vill du ha jobb men hoppa över stegen. Du bedöms inte vara skick för mer regelrätt arbetsträning än DV. Folk förklarar att det är ett bra första steg och att kommunen inte kan lägga mer resurser i ditt oprövade skick. Inte heller om du får arbetsträning i stil med praktik är det säkert att det leder till något jobb.


     


    Men först måste du visa att du kan arbeta x antal timmar. Många av de praktiker som sedan leder till jobb har dessa enklare arbetsuppgifter.

  • Anonym (g)
    Anonym (hmm) skrev 2024-10-12 23:04:22 följande:
    Ta inte ut all din skit på TS/I hens tråd där du kallar även TS missfoster.
    TS har inte fått möjligheten till så mycket alls pga sina nedsättningar och kan inte heller bara få ett jobb utan stöd med tanke på svårigheterna till kommunikation och den långvariga frånvaron från arbetsmarknaden. Hn räknas som permanent sjukskriven. Du har verkligen en massa obearbetat skit i bagaget men att regelbundet ta ut det i såna här trådar ger bara minus och inget vettigt till dig heller.
  • Anonym (g)
    Anonym (V) skrev 2024-10-17 20:40:13 följande:
    Det beror helt på. Om man skulle ta sig tid att ordna ett anpassat jobb där jag gör arbetsuppgifter jag klarar av så skulle det absolut fungera. Problemet är att ingen vill, det är liksom enklare att bara släppa taget om personer och stänga ute dem. Jag har beskrivit för AF vad jag klarar och inte klarar men de säger bara att de inte hjälper personer på det sättet. Fixa det själv säger de och det klarar jag ej.

    Vad gör du för att visa att du kan klara av ett jobb? Börjat med DV?


    De hittar som vi säger inte jobb åt folk, praktikplatserna som kan leda till jobb är begränsade och då måste personen vara i skick så de inte slösar någons tid. Du är ett blankt blad på gott och ont.

  • Anonym (g)
    Anonym (V) skrev 2024-10-17 21:10:27 följande:
    Hatar den meningen -slösa folks tid. Varje individ är en människa med känslor. Allt ska inte handla om pengar och effektivitet . Det är som om vi vore robotar. 
    Fast det är precis vad det blir och jag är inne i arbetsträningssvängen. Jag hade inte varit på den platsen som jag är på idag om inte det fanns bevisat att jag klarade ett visst antal timmar innan. För hade jag börjat från noll och inte klarat det hade jag tagit en plats från någon som varit mer redo. Det är inte känslolöst utan praktiskt. Arbetsgivare som tillhandahåller dessa platser är inte många .Du har din ersättning som man inte får lätt och vill nu genast få möjlighet till något som behöver vara väldigt anpassat för att du ska ens prova. Jag förstår att du inte tycker DV är så kul men du har redan bedömts vara utanför arbetsmarknaden. De mängder av personen med nedsatt förmåga utan en ersättning i grunden som går igenom alla tråkiga saker för att senare ev få en praktikplats som leder till jobb eller hitta jobb själva med support/anpassningar kommer gå före.
  • Anonym (g)
    Anonym (V) skrev 2024-10-17 22:18:44 följande:
    Ska på möte om DV imorgon. Men kommer bara göra det om de kan ge mig konkreta krav på jag ska klara av. Så att man kan bocka av. Annars kan man bli kvar där resten av livet. 
    Du är nyligen bedömd som ej arbetsför så skulle inte börja med en kravlista. Allt beror på fall till fall hur det ska bedömas.
Svar på tråden ”Det är tråkigt att jobba”