• Copy157

    Sexlust efter skilsmässa - kvinna

    Anonym (Terapeuten) skrev 2024-10-10 15:37:53 följande:

    Mycket sund reaktion på din nya status och befogad, adekvat fråga. Nu är inte jag kvinna men väl haft många och förtroliga samtal med kvinnor under separation eljest nyskilda yrkesmässigt och även som privatperson mött denna kategori i olika typer av relationer eller dejtinggörfaranden.

    Sen har vi förstås forskning och andra kollegors intryck av fenomenet.

    För det första, kvinnors sexlust är minst i paritet med mäns. En vanlig missuppfattning är att män är kåtare än kvinnor. Sen till huvudfrågan, är det vanligt att sexdriften stegrar för nyskilda kvinnor?

    Här skulle jag säga att som någon annan var inne på att drift som tryckts undan i en lång relation med begränsat sexliv förstås kan och kommer att bubbla då relationen överges och personen går in i en nyorienteringsfas. Detta med variation av vilken sexdrift personen har som normalstatus men kan också påverkas av frihetskänslan, nyfikenhet, viljan att kanske utveckla just sitt sexliv. 

    Kommer det att avta? Om du ger dig själv tid nu, tid att bara hitta dig själv i din nya roll, upptäcka nya saker och personer så vet jag av erfarenhet men också baserat på inläst material att du med ganska stor säkerhet kommer att sätta nya standarder till hur du vill ha ditt sexliv, hur du vill utveckla din lust och även låta det ta tid att hitta partners som kan attrahera dig på ett kompatibelt sätt, dvs personen som får dig att blomma och utvecklas framför att stagner.

    Men? om du är den typen som snabbt strävar din väg in i ett nytt fast förhållande så är nog denna fas ganska övergående pga en rad olika omständigheter som oftast leder vederbörande tillbaka in i liknande situationer den kommit från. 

    Så passa på och njut, hitta ditt nya jag. Kvinnor har oftast lättare för denna nyorientering än vi män som tenderar att snabbt hitta tillbaka i någon form av fast relation, oftast alldeles för fort enligt min mening.

    I övrigt kan sägas att framförallt hos kvinnor men till viss del även hos oss män så kan man se att just sexlivet efter en längre livsrelation, högre upp i åldrarna (mellan40-50) +- någr år tenderar att utvecklas där nyfikenhet och passion, får oss att testa nya saker och kanske även utmana konventionerna kring hur vi sett på sex tidigare. Detta är antagligen fasen där sannolikheten för att tex fantasier både testas och leva ut i större utsträckning än tidigare.


     Väldigt intressant att läsa ditt inlägg!
    Jag är själv i samma situation som ts, nyligen separerad efter en ganska lång relation med ett dåligt sexliv där vi inte var kompatibla eller kunde kommunicera. 
    Även jag känner min lust bubbla som du så fint skriver, och det är fantastiskt att känna längtan efter sex. 
    Jag känner dock ingen attraktion/lust till till män i min omgivning. 
    Steget mellan lusten/längtan till att faktiskt vara nära en man känns just nu omöjligt att ta, vilket är helt ok för jag har inte bråttom. Jag glädjs över min lust och bygger sakta upp mig själv och mitt liv. 
    En vinter i ide och sen får vi se i vår om jag är redo att börja dejta. 

    Vilket fint inlägg du skrev! Det ger mig framtidstro, även fast det inte var till mig! Tack snälla!
Svar på tråden Sexlust efter skilsmässa - kvinna