Inlägg från: Anonym (Tvillingmorsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Nu är det nära

    Men TS, varför tror du att otrohet är lösningen? Vad är det i din nuvarande relation som gör den värd att stanna i? Du verkar mest känna dig osedd och utnyttjad. 

    Det stämmer att det inte alltid är så enkelt att bara lämna. Ingen har heller påstått att man ska dra vid minsta motgång.

    Men du verkar inte alls må bra i din nuvarande relation. Det verkar inte heller handla om en tillfällig svacka, utan långvariga och djupgående problem. Finns det ens något att jobba på? Finns det något att rädda?

    Stannar du av bekvämlighet, eller för tryggheten, eller varför?

  • Anonym (Tvillingmorsan)
    Anonym (Otrogen) skrev 2024-10-04 11:02:52 följande:
    Nu är det nära
    Idag är första gången jag ska vara otrogen. Imorgon samma tid som nu kommer allt vara annorlunda. Det känns sjukt att skriva de orden, för egentligen vill jag inte det här. Men jag har länge sökt någon form av bekräftelse, en känsla av att jag är värd något mer. Att jag är attraktiv, att jag är någon man vill ha. Och eftersom jag inte får det från min partner känns det som om jag måste bevisa det för mig själv på något annat sätt, med någon annan.
    Men innerst inne vet jag att jag inte vill ha den här bekräftelsen från någon ny, jag vill ha den från min partner. Det enda jag egentligen vill är att känna mig älskad och uppskattad, att få bekräftelse i en kärleksakt som visar att jag är värdefull för den jag älskar. Jag vet att det jag gör är fel, och det känns tungt. Jag önskar bara att jag fick det jag behöver utan att behöva söka det någon annanstans.
    Och nej, allt kommer inte att vara annorlunda i morgon, även om du verkar tro det. Du kommer fortfarande att må skit, kanske ännu sämre än idag, eftersom du har varit otrogen och eftersom du VET att det är fel, precis som du skriver.

    Enligt mig är otrohet alltid fel, men inte oförlåtligt. Däremot är det aldrig en lösning på relationsproblem. Du kommer inte att må bättre av att ligga med någon annan. Kanske tillfälligt, men i längden snarare sämre.

    Den dag allt kommer att kännas annorlunda, på ett positivt sätt, är den dag du då du har hittat en konstruktiv lösning på ditt nuvarande problem. Antingen gjort slut och gått vidare, eller att du och din nuvarande partner har hittat tillbaka till varandra (kanske med hjälp av parterapi), vilket verkar vara vad du egentligen vill.
Svar på tråden Nu är det nära