Inlägg från: Anonym (Maj) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maj)

    Betala makens ränta?

    Ni var överens om ett äktenskapsförord där 65% av boendet är ditt och 35% är hans. Om du skulle betala en del av hans 35%, dvs del av räntan på det, frångår ni ju plötsligt äktenskapsförordet, varför skulle ni göra det? Ni var ju överens om att han skulle stå för sin del. Han har tidigare också kunnat investera i en bostad eller något annat som han tjänat pengar på, varför ska du nu plötsligt täcka upp för det? Räntan är en del av hans kostnad för 35% av boendet. 

  • Anonym (Maj)
    Anonym (Osaka) skrev 2024-10-02 19:31:12 följande:

    Religösa eller kulturella själ? 


    Skäl 
  • Anonym (Maj)
    Anonym (Ds) skrev 2024-10-02 22:40:57 följande:
    Har ni gemensamma barn, finns särkullsbarn?

    Jobbar ni lika mycket? Är någon av er föräldraledig?
    Inte relevant för frågeställningen 
  • Anonym (Maj)
    Anonym (H) skrev 2024-10-04 11:35:24 följande:
    Jag tänker att man är en familj och delar allt oavsett. Det är ju bara pengar och man bor, äter, reser osv tillsammans. Min familj har alltid haft gemensam ekonomi fast tex min pappa tjänade mer. Har haft 2 samboförhållande och nu är jag gift - alltid gemensam ekonomi. Min man tjänar enormt mkt mer än mig, men detta var naturligt även för honom. Vi har fyra barn och han hade aldrig gjort den karriären utan mig. Och självklart har jag ekonomisk trygghet vid ev skilsmässa. 
    Man kanske inte alltid äter och reser tillsammans. Det är inte varken krångligt eller konstigt att ha separat ekonomi, de har de flesta paren i min släkt och bekantskapskrets. Behövs det, hjälper man varandra ekonomiskt. 
Svar på tråden Betala makens ränta?