• Ikaros12

    Betala makens ränta?

    Jag tycker absolut att du kan betala mer av lägenheten, men då tar du över den delen av lånet. D v s du äger större procent av lägenheten vid en eventuell separation. Det är så otroligt osexigt att tjafsa om ekonomin under relationen. Delar man säng kan man dela på pengar. Däremot är det jättebra att komma överens om stora köp som bostäder. Om jag vore som du så skulle jag föreslå att ni träffar en bankman tillsammans och diskuterar hur ni kan lägga upp det så att ni får ett bra liv tillsammans och ett så friktionsfritt liv som möjligt vid en eventuell skilsmässa.

  • Ikaros12

    Äktenskap kan vara en fantastisk trygghet då livet går upp och ner. Därför tycker jag att det bästa är att man delar på allt som kommer in i huset under relationen. Men det man tar med in i relationen skriver man med fördel äktenskapsförord. Hur man gör med arv tycker jag också kan vara bra att komma överens om. Personligen skulle jag skrivit vad var och en la in i lägenheten och delat på resterande, om inte den andra vill ha möjlighet att äga mer och därför betala mer av räntan.

  • Ikaros12

    Att ta hjälp av en tredjepart som bankman för att gemensamt diskutera hur ni ska tänka är bara sunt. Det borde ligga i båda era intressen. Jag har mött dem som absolut inte vill det och säger att man alltid ska kunna lösa sådant själva. Jag har aldrig varit med om att det löst sig då i en separation. om det inte finns något papper på vad man kommit överens om. människor kan bli så fruktansvärt elaka och självcentrerade vid en separation och det borde ingen av er vilja vara med om.

Svar på tråden Betala makens ränta?