Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Den här regering är hemsk

    nattuw skrev 2024-09-30 20:38:44 följande:
    Inflationen kan du tacka riksbanken för och riksbanken är en fristående myndighet som inte står under politikernas kontroll. Vilket kanske är synd för det hade nog varit bra om någon tagit Ingves i örat.
    Nej inflationen är politikernas fel. När både drivmedel och el stiger samtidigt (vilket inte brukar ske) som de gjorde 21-22 är det oundvikligt med inflation. Här skulle politikerna snabbt enats om att tillfälligt sänka skatten på energi. Men bägge regeringarna var handlingsförlamade och priserna rusade. Så det är deras fel att TS nu har svårt att få det att gå ihop. Och denna regering är som sagt oduglig som sänker skatten för höginkomsttagarna medan alla andra får leva med de höga priserna men samma inkomster
  • Tecum
    nattuw skrev 2024-09-30 21:29:26 följande:
    Penningpolitik och inflation är riksbankens område.
    Inflation uppstår inte av sig självt. När marknaden löper amok krävs det politiska beslut för att mildra effekterna. Dessa beslut vågade ingen regering ta.
  • Tecum
    nattuw skrev 2024-10-01 20:51:56 följande:
    Det är fortfarande den fristående riksbanken som sköter penningpolitiken och har som uppgift att hålla ordning på inflationen. Våra politiker kan inte lägga sig i utan att lagen ändras först.
    Det behövs ingen lagändring för att tillfälligt sänka energiskatter...
Svar på tråden Den här regering är hemsk