Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Borde min man få ha fritidsintressen?

    TS försvann efter andra sidan. Ytterligare en som bara ville gnälla av sig lite men inte göra något åt sin situation?

  • Anonym (A)
    Anonym (Mx) skrev 2024-10-01 16:10:55 följande:
    Det är väl bra om det känns bättre för TS igen. Skulle alla trådstartare lyssna på alla som vill berätta för dom hur dom ska göra så blir det nog kanske inte heller så bra alltid.

    Man kan ha en åsikt, men man kan inte räkna med att andra ska ta till sig detta och leva efter det. Även om några på detta forum tror sig sitta på rätt åsikter och alltid vet hur man ska göra i alla situationer.
    Nja, vet inte om jag håller med.

    Den typen av problem som TS beskriver löses inte inom ett par dagar. De har ju ordentliga problem med kommunikation och ojämlikhet. Att TS startar en tråd där hon får medhåll och där folk kallar hennes man för bebis är ju bara en tillfällig "lösning". Inga förslag från andra går hem, ingen lösning skulle funka för han är så dum typ. Medhållet blir en tillfällig boost som gör att hon kan stå ut lite till och därmed slippa göra något, och så försvinner hon från tråden. Mönstret känns igen. 

    Känner hon sig riktigt modig kanske hon drämmer dessa åsikter i huvudet på honom, typ "titta här vad fel du har och vad synd det är om mig". Men hon tänker inte göra något åt situationen (för "det går ju inte, han lyssnar aldrig bla bla"). Lösningen blir istället att starta en ny tråd när det blir för jobbigt igen; därför ser vi återkommande trådar om samma sak. Jag säger inte att just denna TS har startat trådar tidigare om samma ämne, men många andra har denna kortsiktiga approach till att lösa sina problem.

    Jag låter kanske cynisk och luttrad, men jag hoppas för TS skull att beskrivningen ovan inte passar just henne.
Svar på tråden Borde min man få ha fritidsintressen?