• Mandel

    Borde min man få ha fritidsintressen?

    Anonym (Charlotte) skrev 2024-09-29 15:01:20 följande:
    Vi har pratat om detta. Men han är alltid upptagen med jobb. Jag tror att vi dessutom ibland gjort olika överenskommelser. Han kan be mig om 20 minuter för att svara på ett mail. Han kan då försvinna i 6 timmar istället. Och när jag ringer honom och undrar när han kommer så nästan skriker han på mig att han faktiskt bett om 20 minuter för att göra klart?. Men det var liksom 3 timmar sedan då. 
    Jag var tidigare gift med en arbetsnarkoman och aldrig mer säger jag! Vägrar dejta egenföretagare/chefer.

    Jag fick aldrig ens frågan om jag ville driva Familjen AB ensam utan det var bara självklart att jag skulle göra det för han jobbade ju.
    Minsta protest från min sida inför omgivningen så fick jag alltid tillbaka att han jobbar ju.
    Han var alltid ursäktat att slippa undan sin del av ansvaret för hem, barn och relation.
    Så mycket tid i mitt liv som jag slösade på att vänta på honom. Vänta med mat, vänta att han skulle komma hem så vi kunde åka iväg på saker vi bokat - födelsedagar, semesterresor osv. 
    Försökte träna ett tag när barnen var små, men jag blev så stressad över att aldrig kunna lita på om han verkligen kom och passade barnen när jag skulle iväg så jag lade ned det. 
    Jag jobbade heltid själv och betalade alla våra löpande kostnader för allt han tjänade på sitt företag skulle gå till återinvesteringar. Han pratade ofta om att jag och barnen skulle hitta på saker, men några pengar såg jag inte röken av.
    Även där tog omgivningen förgivet att han försörjde mig och barnen och att det var han som betalade allt.

    Till slut fick jag nog och lämnade. Det var en sådan befrielse att slippa gå runt och vara arg på någon som aldrig tog sin del av ansvaret. Helt plötsligt började jag leva istället för att bara överleva. Barnen var 12 och 15 då och de är så väl medvetna om pappas beteende under deras uppväxt så de är grymt besvikna på honom och tycker att han svikit dem. Och jag har inte sagt något om det. De insåg det själva och äldsta var inte ens förvånad över att vi skulle skilja oss.

    Så varför ska du leva med någon som aldrig är hemma och vill umgås med dig eller sina barn? Är du inte värd ett eget lycklig liv?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Borde min man få ha fritidsintressen?