Inlägg från: Anonym (Charlotte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Charlotte)

    Borde min man få ha fritidsintressen?

    Min man jobbar otroligt mycket. 


    Han har även olika styrelseuppdrag han engagerar sig i. 


    I min mans värld har han aldrig fått tillräckligt mycket tid till olika saker, som att arbeta. 


    3-4 kvällar i veckan så har har styrelsemöte mellan 19-21. Trots detta drar det alltid ut på tiden. 


    Vi har små barn så det är jag som får ta hand om barnen på eftermiddagar och kvällarna då. 


    Jag får inte mycket tid till något om jag ska vara ärlig. 


    Ändå så kräver min man att han ska få åka iväg och gå på festivaler i flera dygn, han ska gå ut och äta middag med vänner eller få gå på bio eller något med kompisgänget. Frågan är när jag ska få göra saker? 


    Hans familj tycker jag är ondskan själv, som inte tillåter honom hans fritid. 

    Men hans arbetsdag börjar kl 6 och slutar 22. Han har sällan tid att sitta med mig och barnen och äta middag. Han jobbar även på helgerna och detta är kanske 20 timmar för att engagera sig i olika styrelseuppdrag eller liknande på helgen. 


    Jag finner det magstarkt att då säga att han ska åka till Tyskland på ölprovning med polarna i slutet på oktober då. 


    När ska jag få typ tvätta mitt hår? 

  • Svar på tråden Borde min man få ha fritidsintressen?
  • Anonym (Charlotte)
    NyfiknaAstrid92 skrev 2024-09-29 14:33:37 följande:

    Är du hemma och är föräldraledig? Jag tycker också det är magstarkt av honom att kräva att få åka iväg när du knappt hinner ta en dusch. Varför jobbar han så mycket? Låter snarare som att han flyr dig och barnen.


    Inte föräldraledig men får jobba deltid för att få livet att gå ihop med småbarn. Men det är ju mycket med barn, laga mat, aktivera barnen och så vidare. 


    Mitt yngsta har inte heller klarat av längre dagar på förskolan då det blivit för tufft både för henne, personalen och de andra barnen så det är också en orsak till att jag får arbeta deltid. 


    Men min man slänger gärna ur sig kommentarer som att jag är arbetsskygg och inte vill jobba?. Frågan är väl mer när jag ska få tid att arbeta?? Eller raka benen eller måla naglarna. 


    Han säger att han behöver jobba. 

  • Anonym (Charlotte)
    Anonym (Em) skrev 2024-09-29 14:53:10 följande:

    Varför jobbar han så mycket? Behöver ni inkomsten för att gå runt? Tycker att arbetstiden låter som problemet här.


    Han kan inte säga nej till folk. Jag drar in lika mycket pengar som honom?. 


    Han mer springer runt som en psykiskt sjuk person och drar igång olika företag och så ska han jonglera mellan 5 bolag och nätverka lite på olika styrelsemöten m.m 

  • Anonym (Charlotte)
    Anonym (E) skrev 2024-09-29 14:54:58 följande:

    Har du uttryckligen sagt det här till honom, att du inte ens hinner duscha? Hur gamla är barnen, är du föräldraledig eller jobbar del eller heltid?

    Vår yngsta är 2,5 år, jag har stört mig så in i helvete på att min karl bara har tagit gör givet att han kan gå ut och ta en öl, åka och fiska en hel lördag eller liknande utan att ens kolla om jag har andra planer med eller utan barn, men om jag vill göra något så har jag känt att jag måste stämma av med honom så senaste gången när han sa att "jag och David ska ut på några öl, det blir inte så sent" så svarade jag bara "vad kul, då går jag och Emma (Davids tjej) ut nästa helg" och det gjorde vi :) nu är inte vi ute var och varannan helg direkt men jag tror faktiskt inte att han hade fattat hur mycket jag störde mig på detta och kommunikationen har blivit bättre, jag har också blivit bättre på att ta för mig, om jag tex vill duscha och raka benen så säger jag "är du upptagen just nu? Jag tänkte ta en dusch, det kommer nog ta em stund gör jag vill tvätta håret och raka benen" aldrig har det hänt att han sagt nej, ibland har han bett mig vänta så han kan göra klart vad det nu är men vill jag duscha så gör jag det, gå inte och vänta på tillfället utan ta det bara


    Vi har pratat om detta. Men han är alltid upptagen med jobb. Jag tror att vi dessutom ibland gjort olika överenskommelser. Han kan be mig om 20 minuter för att svara på ett mail. Han kan då försvinna i 6 timmar istället. Och när jag ringer honom och undrar när han kommer så nästan skriker han på mig att han faktiskt bett om 20 minuter för att göra klart?. Men det var liksom 3 timmar sedan då. 
  • Anonym (Charlotte)
    Anonym (F) skrev 2024-09-29 15:05:10 följande:

    Ni drar in lika mycket pengar, han jobbar jämt och han kallar dig arbetsskygg? 


    Han är sjukt ineffektiv med sin tid och kan uppenbarligen inte ta betalt. Är hans tanke att tjäna pengar på de här bolagen? Be att få se affärsplanen. Eller också är han bara en dålig företagare. Att jobba så mycket utan att dra in pengar är värdelöst då ni har gemensamma barn.


    Ja men säger jag detta så tar det hus i helvete. Har provat?. När något går dåligt är det aldrig hans fel. Han gör aldrig något ordentligt utan hoppar mer runt? påbörjar något som blir halvdant men avslutar inte. 
  • Anonym (Charlotte)
    Anonym (Em) skrev 2024-09-29 15:11:30 följande:
    Hade foluserat på det i diskussionen istället för fritidsintressen. Försöka få honom att komma till insikt om att han jobbar orimligt mycket för en småbarnsförälder. Att han behövs hemma mer för att avlasta dig.

    Jo men det har vi diskuterat?. Jag försöker vara förstående till att han vill delta i olika uppdrag, men då borde ju han se detta som sina hobbys och inte som jobb. Det kan inte vara så att han ska få göra precis allt han vill. Om jag får göra en sak en gång så är det största grejen och typ ingen av hans kompisar är en lika bra partner. Han är så fantastisk och kan byta blöjor?. 


    Men när han gör 100 saker och jag då tar barnen så är det något som han tar för givet? 

  • Anonym (Charlotte)
    Anonym (F) skrev 2024-09-29 15:21:27 följande:
    Säg att du ska börja jobba heltid och att det är hans tur att hämta på förskolan. Men jag gissar att han inte är intressserad för hans lallande med företag är viktigare.
    Ni måste börja kommunicera om vardagen och få hjälp kring det. Hans fritidsintressen är inte problemet här. Ni måste kunna prata utan det tar hus i helvete.
    Men han är för upptagen för att prata. Vill jag prata om saker som jag är ledsen över eller liknande så frågar han om jag inte har en kompis jag kan ringa till istället. 
Svar på tråden Borde min man få ha fritidsintressen?