• Anonym (2)

    BIM Oktober 2024

    Nanathalie skrev 2024-10-06 13:24:13 följande:

    Haha nej men är besatt av detta. Första positiva ägglossningstestet i mitt LIV! Till och med graviditetskollen visar POSITIVT just nu!! Nu jäklars jobbar LH i kroppen😍😍 visst är det så att man inte behöver testa mer när man fått ett så positivt svar? Ska jag räkna ägglossningen från idag, så imorgon är äl+1?


    Härligt! Man måste inte fortsätta testa men man kan göra om man vill hitta när man har peak på lh testen och efter några månader om man tempar kan man veta lättare hur långt efter peak som man själv får ägglossning. 
    Från positivt lh test kan det vara 12h till hela 72 h innan ägglossning, men oftast 24-36h. 


    Från när testen är på peak är det ofta omkring 12h till ägglossning, men ska man testa efter peak får man testa kanske 4-5 ggr / dag. Men är man som jag tycker man att det är roligt att se hur testen utvecklar sig 🙈😅

    skulle räkna ägglossning från imorgon eller tisdag men om du tempar kommer det visa sig ☺️

  • Anonym (2)
    Anonym (En till) skrev 2024-10-07 13:00:06 följande:

    Tips på mat för att främja progesteronet? Har läst att vitkål ska vara bra så nu äts det vitkål för glatta livet, men vad mer?


    Alla kålväxter ska väl vara bra för hormonbalans. Sen finns det de som säger att extra c vitamin och rödbetsjuice eventuellt ska kunna hjälpa till 🤷?♀️
    inget att förlora på iallafall 😀
  • Anonym (2)
    Nanathalie skrev 2024-10-07 15:35:18 följande:

    Imorse var mitt lh tydligen på peak. Igår vid 13: 0.71 imorse vid kl. 7: 0.79. Senare idag låg lh på 0.45! Så misstänker att den är över på så vis? Vilken dag räknar man som ägglossning egentligen? Är det första dagen med positivt test som i "hög" eller är det när det är som högst? 

    Jag har idag haft EXTREM ägglossningsmärta i höger äggstock. Alltså helt sinnessjukt. Aldrig upplevt innan. Har till och med ont när urinblåsan är full för den trycker på äggstocken.

    Jag undrar om detta innebär att det är ägglossning, eller att ägget släppt. Så många undringar just nu. Tempen gick iaf upp lite till!




    Oftast har man ägglossndagarna efter första positiva eller 12-24 h efter peak, så skulle gissa på ägglossning idag eller imorgon 🤩 Men tempen kommer ju visa när det sker ☺️
  • Anonym (2)
    IamGabs skrev 2024-10-07 18:27:05 följande:

    Ni verkar vara många i tråden som tempar. För en oerfaren: är det för att dela ha koll på ägglossning, dels se hur tempen ter sig i lutealfasen? Rekommenderar ni att hålla koll på tempen? 

    Jag bör enligt ältest vara på äl+ 8 idag och blödde precis lite på pappret vid torkning. Nidblödning? Har tänkt hålla mig med att testa till åtminstone äl+10 men vetta fasen om jag kan hålla mig imorgon 🤓


    För att se så att ägglossning faktiskt sker och veta hur lång lutealfas man har, samt vilken dag som ägglossning faktiskt var ☺️ 
    Att tempa ända fram till mensen är sjukt psykande, det går inte riktigt läsa ut något ifrån dippar eller om tempen håller sig hög ända fram till till beräknad mens. Jag rekommenderar att tempa tre-fyra dagar efter ägglossning så man klart ser att den skett och sen låta bli fram till mensen så man slipper försöka analysera minsta dipp eller ökning efter det. Det är sjukt viktigt att sova ordentligt om kroppen ska känna sig trygg med att bli gravid och tempande kan verkligen förstöra sömnen, iallafall om man har lätt att få kontrollbehov och bli för fixerad vid minsta förändring. 
  • Anonym (2)
    Nanathalie skrev 2024-10-08 09:02:20 följande:

    Nu närmar jag mig coverline hörrni!! Tycker dock min coverline är rätt HÖG 😂 Innan min mens kom var tempen preciiiiis över linjen. Känns konstigt. Någon annan med så här cl?


    Fertility friend funkar mycket bättre än nc för mig, dessutom gratis 🤩 Om du pallar hade jag lagt in temparna där också.
  • Anonym (2)
    Nanathalie skrev 2024-10-09 07:54:53 följande:




    SÅÅJA!! Nu ska jag bara ha 3 mätningar där uppe för att bekräfta äl! Obs. Minns inte vem som tipsade om FF men får ingen cl där alls 😂
    Plocka bort de tidiga höga temparna runt dag 10 så kommer det säkert ☺️
  • Anonym (2)
    Anonym (E) skrev 2024-10-10 19:55:27 följande:
    Ja för mig också. funderar bara på om det blev så för att det inte låg plant hela tiden.. att färgen rinner tillbaka liksom.. eller så kanske det inte kan bli?????
    Åh ta ett till! Helt omöjligt att säga om det kan rinna färg fel heller inte, håller tummarna 🤞 
  • Anonym (2)
    Jassssen skrev 2024-10-11 07:19:13 följande:

    Alltså hjälp,,, testa tidigt test på bim -2 , är detta positivt? eller spöksträck? 


    är i chock? vi har vårat första möte på
    ivf klinik idag?!?!? 


    Hoppas det är ett tidigt plus 🙏 men de testerna är tyvärr svåra när det är svaga streck, men det kan vara början ❤️ Vår första bebis blev vi gravida precis innan ivf 🙏
  • Anonym (2)
    Nanathalie skrev 2024-10-11 07:43:34 följande:

    Hallå, får lite stress här. Varför sjunker min temp??


    Det kan vara olika mycket sömn och vad du ätit dagen innan och hur sent. Det kan gå upp och ner efter ägglossning på gravidgrafer och ständigt öka eller hålla sig jämnt fram till några dagar in på mensen. Försök att inte stressa över tempen fram till bim ❤️
  • Anonym (2)
    Nanathalie skrev 2024-10-11 08:18:06 följande:
    Åh ok. Tack. Tänkte att nu går den ner och förblir nere tills mensen kommer. Igen. Tack ❤️
    Googla på gravidgrafer så ser du att de kan se ut lite precis hur som helst ☺️
  • Anonym (2)

    När man kan testa utgår från ägglossning ☺️ man har olika många dagar mellan ägglossning och mensen, så har man 16 dagar så bör man kunna testa på bim-4 och ändå få plus men om man har 12 dagar så kan det visa minus för att det bara gått 8 dagar från ägglossning och ägget kanske precis fäst sig eller kanske t.o.m. kommer fästa dag 10. Så det går inte generellt säga en bim - dag som alla kan testa på 🙃 ägget fäster allt från 6-12 dagar efter ägglossning men tror det är vanligast runt 6-8 dagar. innan ägget fäst så bildas inget hcg som kan visas på testen ☺️

  • Anonym (2)
    Augustilejon skrev 2024-10-12 23:35:16 följande:
    Tack för förklaring! Gissar att det här är hjälpsamt också för att förstå om det kan vara nidblödning - att man då behöver utgå från sin ÄL och att det är vanligast att det i så fall händer 6-8 dagar efter? 
    Tror det kan vara lite olika det med, hur fort som det lilla blodet tar sig ut. Är det rosa/rött  kanske det letat sig ut lite snabbare medan om det är brunt kanske det tar längre tid innan det syns 🤷?♀️ aldrig haft det själv så bara en fundering 🤔 Tror mycket väl den kan komma fram några dagar efter att ägget fäst sig :)
  • Anonym (2)
    Yasen skrev 2024-10-13 18:37:45 följande:

    Läste på lite om dessa som oftast ger dessa evaporaktion line efter avläsningstiden. Har bara vanliga hemma med rosa linje som inte visade något. så det är nog inget 🥹 hatar verkligen CB. Ska inte köpa dem igen! 


    Hatar också cb, men det utesluter inte att det är för tidigt att testa och du får plus om några dagar 🤞
  • Anonym (2)
    JustinzeVar skrev 2024-10-13 20:34:26 följande:
    Pandan14 skrev 2024-10-13 15:42:00 följande:
    Din LH peak är på LH hormonet är som högst, LH stegrar fram till äl för att sedan minska och det är från att man när sin peak som ägget släpper 12-24 h senare ☺️ äl tester blir ju positiva när båda sträcken är lika starka eller teststräckan är starkare, men de kan bli ?fel? och om man räknar med att ägget släpper 12-24 efter att man har fått positivt då de kav visa positivt i flera dagar

    Så peak ÄR med andra ord positivt ägglossningstest😅😅samma sak. Eller är jag trög nu😭
    kolla här tex på testen jag tog i tisdags. Det översta testet är graviditetskollens äl test och nedersta är rfsu. Doppade i samma urin. Det översta är lika starkt som kontrollsträcket medans det nedersta är starkare än kontrollsträcket. RFSUS skulle då indikera på någon slags ?peak? medans geaviditetskollens inte gör det?

    Peak betyder högsta, alltså när testen oavsett märke är som starkast ( om man använder samma märke hela tiden, för styrkan kan variera mellan olika märken). 


    Peak hittar man om man tar flertalet tester per dag med samma märke över dagarna som man har höjning av lh. 


    Men man behöver inte testa för att hitta peak och det spelar ingen roll att man gör om man inte tempar eller på annat sätt kan avgöra hur långt man själv har från peak till ägglossning. 


    Har man fått ett positivt test där linjerna är lika starka vet man att kroppen har fått signal till att ägglossa de närmsta dagarna och man är som mest fertil följande dagar efter positivt test (förutsatt att ägglossningen går igenom). 

  • Anonym (2)
    JustinzeVar skrev 2024-10-13 21:01:12 följande:

    JAHA! så när jag har min peak så är jag närmre ägglossning än när testet ?bara? var positivt? Haha jag känner mig SÅ dum som inte förstå mig på detta. Och jag vill verkligen förstå mig på det.. 

    Okej men kolla här då. Jag testar vanligtvis inte med flera märken samtidigt utan nu i tisdags var det bara på kul. Jag Testar också flera gånger om dagen men mina test går alltid från negativt till peak. Alltsp Ingen stegring emellan. Får inte alla stegring? 😵?💫


    Man kan ha olika stegring, det finns olika vis som lh kan höjas och hur mycket som behövs för att kicka igång ägglossning beroende på person. 

    https://premom.com/ovulation-surges-and-peaks/ Står lite om det, alla de bästa källorna är på engelska men kan ge ledtrådar till hur man kan lära sig förutsp sin egen ägglossning ☺️
Svar på tråden BIM Oktober 2024