• JustinzeVar

    BIM Oktober 2024

    Hej alla! 


    För exakt en månad sedan var jag i vecka 10 men fostret hade dött i vecka 6-7 nånting så fick göra en medicinsk abort med cytotec. Det var fruktansvärt men nu fyra veckor senare har jag börjat läka från det och idag kom första mensen sen mitt MA. Så nya tag nu.

    Tror att min bim blir 24 oktober!

  • JustinzeVar
    04/10 - knyttets
    04/10 - cheryblossom
    04/10 - AX87
    06/10 - Snorkfröken
    10/10 - Arconia
    12/10 - LifeGivesYouLemonade
    15/10 - Jassssen
    15/10 - Anonym(Sladdis2025)
    16/10 - Yasen
    16/10 - Frogelt
    17/10 - Anonym(Tredjegångengillt)
    17/10 - Supermario91
    17/10 - Augustilejon
    18/10 - Siripiri 
    18/10 - Anonym (En till)
    19/10 - Mothertotwo
    19/10 - Nanathalie
    19/10 - Anonym(Lollo)
    21/10 - TrueResolution
    23/10 - Pinpina 
    23/10 -Tredje
    24/10 JustinzeVar

    31/10 - EJT (oregelbunden cykel)
  • JustinzeVar
    Anonym (Em) skrev 2024-10-09 18:14:42 följande:

    Hjälp! 


    Har följt den här tråden på avstånd i några dagar, grattis till alla plussare!😄 

    Jag plussade igår (tror jag?), 13 dagar efter bekräftad ägglossning via NC samt ägglossningssticka. BIM är svårt att veta pga väldigt oregelbunden cykel. Idag har jag en brun/rosa flytning och testar negativt. Vad händer? 

    Har läst att en del får spökstreck på Clearblue tester, kan det vara ett sådant? Strecket är lite starkare när bildkvaliten inte är dålig som den blir när man laddar upp något här. Hjälp 😬



    Jag köper aldrig dessa test igen, tycker dom är totalt världelösa. Har blivit lurad Såå många gånger och inte nog med det är dom skit dyra haha. Dubbel bajsmacka.


    MEN jag tror det i ditt fall är positivt! Mina falska sträck var liksom för tunna eller hur man ska säga. Och andra som fått spöksträck som jag läst om här på fl har fått ett liknande stäck som ditt men det har varit grått. Ditt är ju blått 🥰 

  • JustinzeVar
    Anonym (En till) skrev 2024-10-12 08:57:02 följande:

    Någon som plussat på ÄL+8 i tidigare graviditeter? Nu är tålamodet slut och vill ta test imorgon 😂

    Min (ännu) högre temp höll i sig idag så nu är jag ännu mer otålig!


    Jag gjorde det i somras 🙋?♀️ äl+8 men vääääldigt svagt, såg det bara i vissa vinklar i vissa ljus haha så vågade inte tro på det helt. Dagen efter var det dock starkare men fortfarande väldigt svagt så tog ett digitalt och fick gravid 1-2 😊 (MA i vecka 10 därav att jag nu är med i denna tråd)
  • JustinzeVar

    Kan nån förklara vad peak betyder? Ser det ordet förekomma i flera fl trådar. Är det när ägglossningstestet är positivt? Varför säger man inte bara positivt då? är jag ute och cyklar?💀😂

  • JustinzeVar
    Siripiri skrev 2024-10-13 14:19:34 följande:

    Som jag förstått är det när teststrecket är starkare än kontroll😎 Om det inte är så någon gärna upplysa mig 😁 
    Detta skulle jag kalla för peak, taget på dagen för ägglossning. Dagen innan var test lika starkt som kontroll. Så med det sagt behöver min äggstockar inte maximalt med LH för att dra igång ägglossning. 



    Pandan14 skrev 2024-10-13 15:42:00 följande:
    Din LH peak är på LH hormonet är som högst, LH stegrar fram till äl för att sedan minska och det är från att man när sin peak som ägget släpper 12-24 h senare ☺️ äl tester blir ju positiva när båda sträcken är lika starka eller teststräckan är starkare, men de kan bli ?fel? och om man räknar med att ägget släpper 12-24 efter att man har fått positivt då de kav visa positivt i flera dagar

    Så peak ÄR med andra ord positivt ägglossningstest😅😅samma sak. Eller är jag trög nu😭
    kolla här tex på testen jag tog i tisdags. Det översta testet är graviditetskollens äl test och nedersta är rfsu. Doppade i samma urin. Det översta är lika starkt som kontrollsträcket medans det nedersta är starkare än kontrollsträcket. RFSUS skulle då indikera på någon slags ?peak? medans geaviditetskollens inte gör det?
  • JustinzeVar
    Anonym (2) skrev 2024-10-13 20:46:56 följande:

    Peak betyder högsta, alltså när testen oavsett märke är som starkast ( om man använder samma märke hela tiden, för styrkan kan variera mellan olika märken). 


    Peak hittar man om man tar flertalet tester per dag med samma märke över dagarna som man har höjning av lh. 


    Men man behöver inte testa för att hitta peak och det spelar ingen roll att man gör om man inte tempar eller på annat sätt kan avgöra hur långt man själv har från peak till ägglossning. 


    Har man fått ett positivt test där linjerna är lika starka vet man att kroppen har fått signal till att ägglossa de närmsta dagarna och man är som mest fertil följande dagar efter positivt test (förutsatt att ägglossningen går igenom). 


    JAHA! så när jag har min peak så är jag närmre ägglossning än när testet ?bara? var positivt? Haha jag känner mig SÅ dum som inte förstå mig på detta. Och jag vill verkligen förstå mig på det.. 

    Okej men kolla här då. Jag testar vanligtvis inte med flera märken samtidigt utan nu i tisdags var det bara på kul. Jag Testar också flera gånger om dagen men mina test går alltid från negativt till peak. Alltsp Ingen stegring emellan. Får inte alla stegring? 😵?💫

  • JustinzeVar
    Anonym (2) skrev 2024-10-13 21:15:07 följande:
    Man kan ha olika stegring, det finns olika vis som lh kan höjas och hur mycket som behövs för att kicka igång ägglossning beroende på person. 

    https://premom.com/ovulation-surges-and-peaks/ Står lite om det, alla de bästa källorna är på engelska men kan ge ledtrådar till hur man kan lära sig förutsp sin egen ägglossning ☺️
    Tack för förklaring och länken ska in och läsa på direkten 😍
  • JustinzeVar

    Någon som kan förklara hur man vet vilken äl+dag man är på? Jag tänkte att jag var på äl+7 idag eftersom jag hade positivt äl-test/(peak hehe) för 7 dagar sedan. Men ägglossningstesten ger ju utslag INNAN äl sker så jag kanske faktiskt bara är på äl+5 eller 6?
    Är det bara om man tempar som man vet när ägglossning faktiskt skedde? 

Svar på tråden BIM Oktober 2024