• Anonym (T)

    BIM Oktober 2024

    Hej tjejer! Får jag vara med här? Nu är det nämligen dags för den eviga väntan! Det blev oskyddat dag 12 och 13 i menscykeln. Jag brukar få ägglossning dag 13 eller 14, men nu är våra försök för den här gången klara. Min BIM är 18 oktober, jag har en kort lutealfas. Jag har faktiskt beställt progesteron-prover som jag ska ta om en vecka!

  • Anonym (T)
    Anonym (En till) skrev 2024-10-07 22:50:53 följande:
    Välkommen! Jag har också BIM 18/10 och en något kort lutealfas (12 dagar). Hur många dagar är din? min ÄL kom på dag 15 denna gång, så blir en något längre cykel än vanligt än mina eviga 27 dagar haha.
    Tack! Asså min menscykel är lite tjorvig och jag tycker att det är svårt att bedöma vad som är ägglossning och vad som är spottings och vad som är mens osv. Min mensvärk och mens brukar komma dag 25, alltså är min menscykel 25 dagar. Men tyvärr blöder jag lite innan mensen, och mina spottings brukar komma igång tyyyyyyp dag 22. Jag skulle säga att min lutealfas är typ 11 dagar.
  • Anonym (T)
    Siripiri skrev 2024-10-08 13:15:15 följande:
    Har du tagit till några knep att försöka förlänga menscykel? ☺️ 
    med tillskott, inget koffein osv 
    Ja, det har jag. Dels så har jag varit hos gynekologen för att försöka forska i varför min menscykel är som den är. Sen har jag även försökt avstå alkohol och koffein. Har även ätit allt från rosenrot till membransin. Just nu äter jag b-vitamin, zink, magnesium och folsyra. Jag tar gärna emot fler tips och knep, är typ villig att testa vad som helst!
  • Anonym (T)
    Siripiri skrev 2024-10-08 19:34:13 följande:
    Så bra! 🙏🏼 Inositol och omega3 kan du ju lägga till med☺️  Även d-vitaminboosta innan ÄL, eller äta rimlig dos under hela cykeln. Sen finns ju NAC och q10 men du kan ju börja med dem andra😌
    Tack så mycket! Det är alltid skönt att testa olika saker istället för att bara sitta på arslet och känna sig hopplös. Haha förstår du vad jag menar? Kan man påverka minsta lilla så vill man ju göra det!
  • Anonym (T)

    Dagens tankar: Jag har egentligen ingen aning om när jag hade lossning den här månaden, för jag fick inte min ägglossningssmärta lika tydligt. Men vi hade sex dag 12, 13 och 14 i cykeln. Hattrick! Haha fyfan vad det suger med planerat sex när man försöker bli gravid. Nej men alltså seriöst, det tar ju bort all passion. I somras när vi inte försökte bli gravida så hade vi hur bra sex som helst. Men nu när vi medvetet försöker pricka in ägglossningen så blir sexet så tråkigt! Usch asså!

    Aja, i alla fall. Är det någon mer i tråden som har problem med spottings? Jag får spottings innan mens och man undrar ju liksom om det är kört när dom kommer? Jag som redan har en kort menscykel (25 dagar) och kort lutealfas, undrar ju om jag förlorar ännu fler dagar pga spottings. Jag var nyligen hos en gynekolog för att kolla upp mina mellanblödningar innan mensen, och jag sa till den gynekologen att jag försöker bli gravid. Han hittade inget avvikande och sa bara att äggblåsorna såg fina ut och bla bla, han sa basically lycka till hej då. Men å andra sidan ska man nog träffa någon som är inriktad mot infertilitet, vilket vi ska göra om två veckor.

    När är det rimligt att börja testa sig då? Hur många dagar efter förmodad ägglossning?

    Idag är det fredag! Får man ta en öl ikväll eller bör man avstå helt? Jag har en kall 4,2% 33cl i kylskåpet som står och suktas efter en lång vecka? Vad säger ni?

    Trevlig helg alla! 

  • Anonym (T)
    Nanathalie skrev 2024-10-11 17:41:07 följande:
    Håller med om planerat sex. Vi får inte ens till det hälften av gångerna som är planerade. Kul. Vill bara bli gravid och kunna ha normalt sex igen..

    Jag har hört att mellanblödningar/spottings kan ställa till det. Inte expert på hur. Men rekommenderar absolut att ni söker er till en fertilitetsläkare för den biten!

    När var din förmodade ägglossning? Jag kommer nog börja smygtesta vid äl+9. Inte för att man med säkerhet kommer få utslag utan bara för att jag inte kan låta bli 😂

    Jag ska dricka bubbel idag! Något säger mig att jag inte kommer kunna dricka bubbel på ett tag så tänker minsann passa på 😉 skål!

    Jag hade ägglossning 6, 7 eller 8 oktober, så jag får ju inte alls testa ännu! Men å andra sidan är min lutealfas så kort så jag har ju BIM om typ 7 dagar!!! Så jag har absolut en dålig magkänsla att min menscykel är för snabb för att hinna bli gravid! Men jag är också en person som tror på mirakel, framför allt när det kommer till att bli gravid! Kroppen gör ju för fan precis som den vill utan regler för det mesta tycker jag, man fungerar ju inte som en medicinsk faktabok direkt!

    Haha härligt att höra! Då ska jag också unna mig ett litet glas, det är ju så mysigt att tända lite ljus när barnet somnat och sätta på en film och ta en mysig dricka och varva ner! 

    Jag har alltså ett barn sedan tidigare, och när vi försökte få till den graviditeten så avstod jag alkohol och kaffe och åt mängder med kosttillskott! Vi försökte i 1 år och inget hände, så vi tog en paus under sommaren. Aaaa du kan säkert räkna ut vart den här historien är på väg. När vi levde på som vanligt och njöt av både det ena och det andra så blev jag gravid! Däremot tycker jag om att typ äta lite kosttillskott för att försöka ge miraklet en liten SKJUTS! Hahaha! Skål!

  • Anonym (T)
    Anonym (Lantisen) skrev 2024-10-11 19:04:27 följande:

    En till med spottings här. Eller ja, om det vore så väl. Här blöder vi från dag 16 fram till mensen. Så jävla trist. Har ingen aning om det påverkar heller. Ingen verkar veta. Pratade med en läkare jag hade sist på gyn, han skulle kolla igenom mig igen som han sa. får se vad han säger. 


    Jag sitter här med mitt vinglas. Vet dock att det inte tog sig den här gången. 


    Ja eller hur, visst är det jobbigt?! Jag hade inte såhär förut. Hade aldrig spottings eller mellanblödningar. Det började efter att jag hade fått barn, eller efter att jag hade gjort en konisering för det var i samma veva. Ett tag blödde jag innan mens, efter mens och en eller två dagar mitt i cykeln. Då fick jag komma till en specialistmottagning men dom hittade ingenting, men det var prat om ytliga blodkärl i livmodertappen. Jag har fått Provera utskrivet för att nollställa menscykeln men jag har inte vågat prova ännu.

    Varför vet du det? Nu ska vi ju tro på mirakel här!!!
  • Anonym (T)
    Jessican922 skrev 2024-10-12 08:22:31 följande:
    Har läst att man ska avstå från alkohol helt 😊
    Ja asså sjukvården brukar inte direkt rekommendera alkohol haha! Däremot är det väl vanligast att dom säger att man kan leva som vanligt tills man vet att man är gravid. Det är ju klassiskt att folk som försökt bli gravida blir gravida när dom slutar försöka och lever som vanligt. Jag avstod helt från alkohol förra gången jag försökte bli gravid (blev gravid när vi hade paus från försöken dock), den här gången försöker jag vara lite mer avslappnad. Sen beror det ju såklart också på HUR man dricker. Tror absolut inte det är till kroppens fördel att dricka en hel flaska rödpang två kvällar i rad liksom. Tror ett glas här och där inte har någon betydelse. Tycker man ska göra det som känns rätt och det man tror på själv, så länge man inte dricker stora mängder. Sen ska man ju givetvis inte dricka något alls så fort man plussat! 

    Jag drar ner på alkohol och koffein under lutealfasen men avstår inte helt. Något annat som jag gärna hade dragit ner på eller till och med helst avstått helt är STRESS. Tror stressen är en stor bov när man försöker bli gravid, för stress blockerar ju hormoner från att flöda på som dom ska. Men det här med att tygla stressen i vardagen tycker jag är sjukt svårt!
  • Anonym (T)
    Jessican922 skrev 2024-10-12 09:05:55 följande:

    När kan man som allra tidigast testa? 😊 ivrig 


    Vill också veta :) Tror det är individuell.
  • Anonym (T)

    Jag har bara mina vanliga symtom som jag alltid har under den här fasen. Trött i ländryggen eller typ molvärk i ländryggen. Finnar. Svullna slemhinnor, alltså typ täppt i näsan och lite tjock i halsen. Så som jag får sista veckan innan mens jämt.

    Imorgon ska jag lämna progesteron-blodprover. Får svar om två dygn! Ska bli spännande!

    Tror jag ska ta ett test imorgon för att fira att det har gått en vecka sedan ägglossning! Jag menar man måste ju unna sig!!! Ska bli skönt att få ett negativt svar så har man det överstökat också! Hahaha god natt hörrni, jag är så himla trött!

    Vänta lite, sa jag trött? Är jag trött??? Omg ett symtom?!??

    😂

Svar på tråden BIM Oktober 2024