• Anonym (Myran)

    Någon som gjort orosanmälan?

    Jag har gjort soc anmälan flertalet gånger (via mitt jobb) och jag har inte haft dåligt samvete en ända gång. Jag har varit ledsen men det har inte varit pga av anmälan utan mer att jag varit ledsen över att barnen behövt leva som de levt och inte fått det stöd de behöver hemifrån. Ser det mera som att jag gör en tjänst för barnen och hjälper dom att få den hjälp dom och deras föräldrar behöver för att det ska bli bra för alla inblandade. 

    Ibland har jag och kollegan skickar in anmälan( vi är alltid två som jobbar tillsammans och anmälder då tillsammans, vi pratar innan om vi ska anmäla eller ej). 
    Ibland har vi skrivit chefens namn i samråd med denna då det förlegat hot eller att vi kännt att det kan bli hotfullt. Några gånger har jag dessutom ringt direkt till socjouren och de har kommit till platsen och sen har vi skrivit i anmälan efter det. 


    Bobo skrev 2024-09-06 23:45:54 följande:
    Nja, det finns ingenting som säger att det är rektorn som SKA stå på anmälan. Det förekommer dock för att rektor vill skydda sin personal, som du säger. Jag har fått lära mig att problemet med att det är "fel namn" som står på anmälan är att soc endast får kontakta den som står på anmälan , fram tills att en utredning öppnas. Så om de har kompletterande frågor kan de inte prata med förskolepedagogen om denne inte står på anmälan utan de får bara prata med rektor. Obs! Detta gäller alltså bara innan en utredning startat, efter det får de givetvis prata med vem de nu tycker att de vill prata med. 
    Fast det stämmer inte. Vid två av mina anmälningar där chefens namn stått som anmälare har soc velat ställa kompletterande frågor och därför ringt upp chefen. När vi gör en anmälan och skriver chefens namn får han en kopia av anmälan och därefter sätter han en postitlapp på med vilka som är med på det berörda fallet. Ena gången hade de ställt sina kompletterande frågor och han bad om att få återkomma med svaret om en stund. Och ringde därefter upp mig och jag fick svara på de kompletterande frågorna. Andra gånger ville de prata med mig direkt varvid de lämnade ett nummer jag skulle ringa på. Chefen skickade numret till mig, jag ringde upp och berättade vilket ärende det gällde men sa aldrig mitt namn. De frågade de kompletterande frågorna, jag svarade pch de tackade för sig. 
  • Anonym (Myran)
    Bobo skrev 2024-09-07 20:44:06 följande:

    Då har jag missuppfattat det, bra att veta. Jag trodde att det var som i ditt första exempel, stt de behövde ringa upp reltor som i sin tur såklart kan fråga sin egen personal men att de inte själva fick prata med andra än de som anmält. 


    Dom kan ju prata med mig eftersom det egentligen är jag som gjort anmälan men att vi av säkerhetsskäl inte vill ge vårat namn och adress. Utan istället står chefens namn (vanligt namn) och adressen till våran arbetsplats. Ich de lämnar ju inte några detaljer till mig utan är ju jag som sitter på alla detaljer om det rörda fallet. 
  • Anonym (Myran)

    Eftersom det är adress som ska fyllas i på blanketten och då har vi fått till oss att det är våran egen adress som ska skrivas. Men även om jag inte skriver den så finns det bara en i Sverige med mitt namnkombination därav lätt att söka upp personen. Har en gång när jag fyllt i mitt namn blivit uppringd av en förälder och hotad till livet via telefon för att orosanmälan skrevs och barnet därefter blev omhändertagen pga att de blivit misshandlad i hemmet. Då de ansåg att  jag inte skulle lagt mig i och låtit de uppfostra sitt barn på de viss de ville. (Barnet själv berättade allting påväg till sjukhus och bad mig om hjälp, att denne absolut inte ville tillbaka till hemmet). 


    EpicF skrev 2024-09-07 23:25:40 följande:
    Varför skulle du ens ge din privata adress när du anmäler i egenskap av yrkespersonal? 



  • Anonym (Myran)
    Anonym (Kritisk Förälder) skrev 2024-09-07 22:52:41 följande:
    Det framgår av utredningen vem som gjort anmälan. Det är sedan busenkelt att kolla upp någons adress.
    Att namnet är vanligt spelar ingen roll. Det är bara att begära ut personaliggaren från kommunen (offentlig handling). Därefter söka på Ratsit eller kontakta Skatteverket. Om man i sin yrkesroll känner sig tvingad att göra en anmälan bör man rakryggat kunna stå för den. 
    Ja jag står för mina orosanmälningar men när man blir kontaktad av föräldrar till den som anmälan är gjord för och blir hotad till livet. Fick väldigt specifika detaljer på vad de tänkte göra med mig pga anmälan så vill man(iallafall inte jag) alltid skriva ut mitt namn där risk finns att samma sak inträffar igen för det var det värsta jag varit med om. 
  • Anonym (Myran)
    Anonym (C) skrev 2024-09-08 02:02:01 följande:
    Polisanmälde du inte hoten?
    Jo självklart men i brist på bevis lades det ner...De kunde se att ett kontantkortsnummer ringt till mig men varken vem det var eller vad de sa så blev ord mot ord. Blev även förföljd av en bil tre dagar efter som började åka efter mig direkt efter jag svängt ut från våran uppfart. Men inte det heller gick att bevisa för regskylten och vem som körde syndes inte på filmen och det lades också ner. 
Svar på tråden Någon som gjort orosanmälan?