Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Vad håller denna regering på med?

    Anonym (A) skrev 2024-09-01 13:01:33 följande:
    En regerings stödparti inte har inte ett sådant inflytande att de kan få igenom all sin politik. I det läget behöver de prioritera sina viktigaste frågor. Kan vara bra att se hur ev samarbetspartier står i olika frågor när man lägger sin röst! T ex är en röst på sd med stor sannolikhet en röst för försvagad sjukersättning och a-kassa. Inte för att de själva står bakom det utanför att möjliga samarbetspartier gör det

    Liberalerna som sitter i regeringen har opponerat sig mot försämringar av djurskyddet. SD som gick till val på att öka möjligheten för tamboskap att gå ute har varit helt tysta.  Tycker inte du att man i alla fall hade kunnat förvänta dig protester från SD sida? 


    Jag tycker det  är tydligt kan inte lita på SD och det gäller såväl A-kassan, rätten till sjukpenning och förbättrat djurskydd. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (A) skrev 2024-08-30 13:11:31 följande:
    Vad håller denna regering på med?

    Oavsett hur man ideologiskt ser på rot och rut så är det reformer som betalar sig själva. Svartarbetet minskar och renoveringar och exempelvis städhjälp ökar.


    Ditt påstående stämmer inte. Det var önsketänkande från C och regeringspartierna som visat sig inte stämma. 

    www.svt.se/nyheter/inrikes/rut-avdraget-leder-till-arbetskraftsinvandring-och-kostar-staten-miljarder

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (A) skrev 2024-09-01 13:15:23 följande:
    Jag röstade inte skälv på sd men tycker att de har varot rätt tydliga med vilka som är deras viktigaste frågor. Tror någon väljare verkligen att djurskydd eller a-kassa ligger i topp? De prioriterar asylinvandring och rättsväsendet precis som de förväntades göra
    SD har de senaste åren försökt att profilerat sig i djurskyddsfrågor. När det gäller 
    A-kassan lovade Jimmie Åkesson att gå i opposition om A-kassan försämrades. Idag vet vi att Jimmie Åkesson ljög.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (A) skrev 2024-09-01 13:48:04 följande:
    Fast vi måste komma ihåg att sd inte ens sitter i regering. Hur många vallöften som kan infrias beror såklar på hur mycket inflytande man har. 
    Det vi måste komma ihåg är att SD i praktiken styr regeringen. Utan SD så faller regeringen.  Om du läser Tidö avtalet är det tydligt att SD har haft ett enormt inflytande på regeringens politik. SD har även egna tjänstemän i regeringskansliet. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (A) skrev 2024-09-01 14:21:08 följande:
    Nja, de kan påverka mycket där regeringen har samma grundläggande riktning, t ex migrationspolitiken. Svårare i frågor där de tycker olika. Och som sagt, självklart prioriterar sd sina viktigaste frågor
    Nja, eftersom regeringen är helt beroende av SD kan de styra regeringen som de vill. Det blev ju tydligt efter det att  TV 4 avslöjat SDs troll fabrik. Regeringspartierna krävde  att SD skulle upphöra med troll konton och agera mot kommunikationsavdelningen. SD svarade att man inte skulle förändra sitt arbetssätt. Man två tjänstemän byta bord med varandra och kallade det för omplaceringar).  Det visade med all tydlighet att SD skiter fullständigt i regeringspartierna och gör precis som man vill. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (Man2) skrev 2024-09-01 15:57:48 följande:

    Visst finns det mycket som den här regeringen inte gjort bra. Men förstört landet har tidigare styre redan klarat så bra. Tex gjort att Sverige gått från ett av dom tryggare länderna i Europa till ett av dom där det skjuts mest och är blad dom länder i världen där det begås mest våldtäkter. Regeringen gjorde allt i sin makt för att mörka det här och svartmålade och anklagade dom dom påtalade vart skutan var på väg för rasister.


    Det var under den moderatledda regeringen 2007-2014 som invandringen sköt fart. Samtidigt utbildades det rekordfå poliser under dessa år.. Den regering som sedan tog över och som leddes av S stramade åt invandringen och satsade betydligt mer på polisen.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (Lugn) skrev 2024-09-01 18:51:38 följande:
    Synd att TV4 inte avslöjade hur våra myndigheter infiltreras av kriminella brottslingar som har sin bas i Iran. Sossarna kan glömma allt som innefattar samkönade äktenskap och betande kossor när Iran lirkar in sig in i vårt system.

    Handläggare inom diverse myndigheter utpressas av kriminella gäng och nu vill Magdalena Andersson föreslå ID-kontroll på alla som inte vågar stå för vad man tycker, tänker och känner.

    Att polisanmäla kriminella gäng är i samklang med dödshot och utpressning. Vi var ett land som kunde vittna öppen men nu måste en ny reform tillämpas för att någon ska våga vittna emot kriminella gäng som har sin bas i Iran. I ett normalt Sverige hade Handläggare vågat vittnat och litat på rättssystemet. 

    I nästa andemening föreslår Magdalena Andersson ID- kontroll på sociala medier. Ingen vågar stå för sin åsikt längre. Om du står för din åsikt idag så kan du förlora allt.  Trollkonton är inte vårt största hot, vårt största hot är när politiker ger sken av att trollkonton är ett hot. Det är ett smidigt svepskäl att rikta blickarna på trollkonton och underdriva omfattningen av vårat riktiga hot, alltså hotet som politikerna har åsamkat själva.
    Vi kan dagligen läs om kriminella som via deras datorer lurat av äldre alla deras livs- besparingar och om hat och hot som sprids mot folk på nätet.  Situationen har blivit helt oacceptabel och det är bra att det finns politiker som lyfter frågan om bättre verifieringar och identitetskontroller. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    När SD och regeringspartierna presenterade budgeten i veckan påstods att skattesänkningarna framför allt skulle gynna låg- och medelinkomsttagare. Som vanligt när dessa rufflare är i farten var det en lögn..

    I själva verket få låginkomsttagarna den minsta skattesänkningen och det gäller såväl  procent som i kronor. 

    Hur kan SD och regeringspartierna komma undan med denna lögn? Finns det inga kritiskt granskande journalister kvar?


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Johannes2023 skrev 2024-09-07 11:32:39 följande:

    Sverige är ett av väldigt få länder som troligen fullt ut är koldioxidneutrala då vår skog suger upp enorma mängder koldioxid. Att brandskatta folket med allt från reduktionsplikt till extrema energipriser skapar inte välstånd åt svenska folket utan leder till armod. Sedan kan vi göra mer o "leading by example" MEN det ska gå i takt med vår ekonomi som redan är under skarp press p.g.a importerade kriminella klaner! Heja Tidölaget-äntligen händer det något 💕


    Det är ett felaktigt påstående att Sverige är koldioxidneutralt och påståendet är felaktigt även om man inkluderar effekten av att de stora skogarna i Sverige binder koldioxid. 

    SD regeringens oansvariga klimat-politik gör att Sverige som land  riskerar att inte nå sina miljömål och riskerar att gå miste om 40 miljarder i ersättning från EU (ca 8 000 SEK per svenskt hushåll)
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Xenia skrev 2024-09-07 11:35:55 följande:
    Varför skulle det bara gälla lyxrenoveringar av höginkomsttagare?

    Tror du alla som bor i radhus är höginkomsttagare? Bor man i ett 50 år gammalt hus så behöver det renoveras, även om man är låginkomsttagare. Även med rot så blir det dyrt.

    Sen handlar ju avdraget om att förvandla svarta jobb till vita.
    Tyvärr verkar det saknas belägg för att svarta jobb blir vita och att systemet finansierar sig själv.  Riksrevisionen utredde RUT-avdragen och deras slutsatser gäller sannolikt även ROT. 

    www.svt.se/nyheter/inrikes/rut-avdraget-leder-till-arbetskraftsinvandring-och-kostar-staten-miljarder

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Vad håller denna regering på med?