Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Vad håller denna regering på med?

    Oavsett hur man ideologiskt ser på rot och rut så är det reformer som betalar sig själva. Svartarbetet minskar och renoveringar och exempelvis städhjälp ökar.

  • Anonym (A)
    enfunderandeman skrev 2024-08-30 13:51:23 följande:
     Men det fattar du väl själv? Det här är ju ingenting som den är avgörande för samhället i stort. Ytterst en liten klick gynnar det. Höginkomsttagare för lyxrenovering. 
    Hur ser du på att byggarbetare själva säger att detta inte hjälper dom. Och just är till för enbart höginkomsttagare. 
    Finns ju massa andra saker som är viktigare. 
    Vad jag skrev var att det inte kostar samhället ekonomiskt. Avdraget betalas tillbaka genom ökat vitt arbete och ökade antal tjänster
  • Anonym (A)
    enfunderandeman skrev 2024-08-30 13:59:27 följande:
     Fast det är ju det, det inte gör. Är du läskunnig? Läs bas jag skrev om byggarbetare. Dessutom är det enbart till för att gynna höginkomsttagare. Försök igen och återkom.
    Du skrev vem som gynnas vilket inte är relevant till det jag skrev. Självklart gynnas brancherna av ökat vitt arbete och fler uppdrag, även om enskilda byggarbetare har en negativ åsikt
  • Anonym (A)
    Anonym (Rut for the masses?) skrev 2024-09-01 12:30:02 följande:
    Så en kriminell grupp köper en svart tjänst av andra kriminella.
    Staten råder bot på beteendet genom att med stora bidrag göra det mer attraktivt att handla samma tjänster lagligt, istället för att ta itu med både kriminella köpare och kriminella säljare.

    Vi kanske borde göra samma med alla tjänster som kan tänkas köpas svart? 
    Ge bidrag för att gå till strippklubb istället för att köpa svarta sexuella tjänster, bidrag för att köpa lagliga droger tex på Systembolaget eller subventionerade cannabisresor till Hamburg?
    Bidrag för att spela på spel som svenska staten står bakom och inte privata, utländska nätcasinon?
    Den ideologiska diskussionen kan såklart vara en annan än den ekonomiska. Men argument såsom att ?pengarna borde läggas på klimatet istället? blir ju svaga om reformen inte är en belastning i budgeten
  • Anonym (A)
    KillBill skrev 2024-08-31 18:12:00 följande:

    Sverigedemokraterna gick till val på att stärka djurskyddet och på att öka möjligheten för tamboskap att gå ute.

    Nu styr Sverigedemokraterna över en regering vars utredare föreslår regler som kraftigt skulle försämra möjligheten för tamboskap att gå ute. Snacka om opålitlighet. Det är inte konstigt att politikerföraktet ökar.


    En regerings stödparti inte har inte ett sådant inflytande att de kan få igenom all sin politik. I det läget behöver de prioritera sina viktigaste frågor. Kan vara bra att se hur ev samarbetspartier står i olika frågor när man lägger sin röst! T ex är en röst på sd med stor sannolikhet en röst för försvagad sjukersättning och a-kassa. Inte för att de själva står bakom det utanför att möjliga samarbetspartier gör det
  • Anonym (A)
    KillBill skrev 2024-09-01 13:07:33 följande:

    Liberalerna som sitter i regeringen har opponerat sig mot försämringar av djurskyddet. SD som gick till val på att öka möjligheten för tamboskap att gå ute har varit helt tysta.  Tycker inte du att man i alla fall hade kunnat förvänta dig protester från SD sida? 


    Jag tycker det  är tydligt kan inte lita på SD och det gäller såväl A-kassan, rätten till sjukpenning och förbättrat djurskydd. 


    Jag röstade inte skälv på sd men tycker att de har varot rätt tydliga med vilka som är deras viktigaste frågor. Tror någon väljare verkligen att djurskydd eller a-kassa ligger i topp? De prioriterar asylinvandring och rättsväsendet precis som de förväntades göra
  • Anonym (A)
    KillBill skrev 2024-09-01 13:29:46 följande:
    SD har de senaste åren försökt att profilerat sig i djurskyddsfrågor. När det gäller 
    A-kassan lovade Jimmie Åkesson att gå i opposition om A-kassan försämrades. Idag vet vi att Jimmie Åkesson ljög.
    Fast vi måste komma ihåg att sd inte ens sitter i regering. Hur många vallöften som kan infrias beror såklar på hur mycket inflytande man har. 
  • Anonym (A)
    KillBill skrev 2024-09-01 14:09:49 följande:
    Det vi måste komma ihåg är att SD i praktiken styr regeringen. Utan SD så faller regeringen.  Om du läser Tidö avtalet är det tydligt att SD har haft ett enormt inflytande på regeringens politik. SD har även egna tjänstemän i regeringskansliet. 
    Nja, de kan påverka mycket där regeringen har samma grundläggande riktning, t ex migrationspolitiken. Svårare i frågor där de tycker olika. Och som sagt, självklart prioriterar sd sina viktigaste frågor
  • Anonym (A)
    KillBill skrev 2024-09-01 15:52:14 följande:
    Nja, eftersom regeringen är helt beroende av SD kan de styra regeringen som de vill. Det blev ju tydligt efter det att  TV 4 avslöjat SDs troll fabrik. Regeringspartierna krävde  att SD skulle upphöra med troll konton och agera mot kommunikationsavdelningen. SD svarade att man inte skulle förändra sitt arbetssätt. Man två tjänstemän byta bord med varandra och kallade det för omplaceringar).  Det visade med all tydlighet att SD skiter fullständigt i regeringspartierna och gör precis som man vill. 
    Hade det varit sant hade ju sd infört all sin politik.
Svar på tråden Vad håller denna regering på med?