• Siripiri

    BIM September 2024

    mothertotwo skrev 2024-09-12 19:20:44 följande:
    För om man kollar på ägglossningstesten från den 31 tom 4 sep så ser dem ut så här, Jag borde ha haft någon ägglossning där med. Det är ju flera dagar sedan och det var i den vevan som jag började få ont i magen. Kanske är det denna som inte släppt än? För att testen är ju låga och inget tyder på ägglossning längre. Men men, man kan spekulera hur mycket som helst. Nu får jag bara gå på vad gynekologen sa och sen såg jag skärmen. Den var jätte stor!

    Man behöver inte ägglossa bara för att LH går upp, som jag beskrivit det innan, att LH-hormonet kan skrika på äggstockarna att släppa ägg men dem kan tyvärr vara döva och inte lyssna :/ Som jag minns det från Jenny Koos föreläsningar. Tänker att det är nog som gynekologen säger att du kommer släppa ett ägg snart ☺️ ✊🏼


  • Siripiri
    mothertotwo skrev 2024-09-12 21:09:55 följande:
    Jag vet :) Frågan är bara vad innebär snart? 2 dagar, 5 dagar eller 1 vecka haha. Så jobbigt med oregelbunden mens. Haft så ont i min magen sen den 4 sep. Det hugger, maler och drar. Det t.o.m bränns. Känns som kraftig menssmärta. Fick tipset av att använda hormoner. Jag vill inte ha preventivmedel nu. Först ska jag ha ett barn till 😅. 

    Nädu du bra fråga 😂 tycker jag nästan att han borde ha sett! ja jag kan tänka mig hur omständigt det är ☹️ Men hur var det nu, du har inte konstaterad PCOS? 


    Så klart dem tipsar om de 😒 när jag var hos gyn i våras pga endometriossmärtor ville hon bara skriva ut hormoner.. Typ något nytt preparat så man typ hamnade i klimakteriet, KUL för sexlivet att säkerligen bli en torr, smärtande öken där nere av all östrogenbrist. 

  • Siripiri
    mothertotwo skrev 2024-09-12 22:57:05 följande:
    Men om nu den här folliklen ska brista när som borde ju egentligen äl testerna visat något positivt. Dem skriker negativa 😂. Men ändå vet jag att ägglossningen är påväg. 
    Har inte konstanterad pcos utan haft cysta någon gång men ingen diagnos jag fått. 
    Jag tror faktiskt att gynekologen visste men sade bara snart. 
    Dem har kollat om jag har endometrios med, men alla prover var bra och såg bra invändigt också. Men dem vill inte utföra titthålsoperation fast man kan ha det utvändigt. Alltså utanför livmodern. Min mor hade det och fick bortopererat livmodern för ett antal år sedan nu. 
    Jag tänker inte ha några p-medel nu, utan vill gärna ha en sladdis men sen efter den kan jag tänka mig. Gick på p-spruta för 3 år sen, eller slutade för tre år sen... det bästa jag har använt. 

    Haha nej vem vill hamna i klimakteriet nu. Usch! Men borde finnas någon annan medicin dem kan skriva ut till dig. 

    hmm ja det kan man ju tycka, jäkla science allt detta 😂 Det verkar ju som FSH stimulerar östrogenproduktion och sedan att LH stiger. Men du borde väl kunna få såna mediciner som folk som gör IVF får, kan inte det hjälpa för att få kortare cyklar?  Eller tänker jag helt bananas 🤔
     
    När man läser på PCOS låter det ju som du har de, långa cykler, smärtor där nere osv. 


    Har du testat att gå all in med vitaminer och tillskott för att främja cykeln? 
    Ajda va tråkigt för din mor :/ 

    Det jag fick utskrivet var panocod för mensvärken, som inte hjälper mer än ipren + Alvedon. Ipren verkar ju generera mer mensvärk i slutändan så slutade med det innan sommaren, mycket för att det också står att man ska sluta med det om man ska börja försöka. 

  • Siripiri
    TrueResolution skrev 2024-09-13 09:57:39 följande:

    Vad många deppiga inlägg det var här nu, känner med er alla som ihärdigt väntar nu! 😩 

    Har BIM måndag/tisdag, är på ÄL+9/10 idag och toknegativt test idag. Dock inga "testa tidigt" men funderar för första gången någonsin på att försöka skita i att testa för att slippa se de där blanka testen hånle mot en. 


    Hoppet är det sista som lämnar även om det känns som att september-plussen tagit slut nu 😭


    Mmm 😔

    Ja alltså det är väl egentligen bäst att vänta till BIM, jag fick ju blankt nej innan och efter BIM med därav jag kunde lura sambon att jag inte var de för trodde ju också de 😅 

    Supermario91 skrev 2024-09-13 07:33:20 följande:

    Negativt test idag på BiM :( nya tag nästa månad 


    Tråkigt :( ♥️ 
    Anonym (Sladdis2025) skrev 2024-09-13 07:31:14 följande:
    Störtdyk idag av temp långt under strecket. Så tänk vad det stämmer bra och vad man lär sig av att tempa man vet ju dock nu att ingen idé alls att analysera innan Bim😅
     Trist ☹️♥️
  • Siripiri

    Hur går det för: 


    knyttets ?
    Anonym (Nr3) ?
    Snorkfröken ?
    Pandan14 ?
    clarababa ?
    Sandtrollet ?

    några plus? 💕 
  • Siripiri

    ä


    mothertotwo skrev 2024-09-13 18:38:12 följande:
    Har ingen aning om va jag kan få mot det. Har man pcos har man väl många äggblåsor? Hon sa inte riktigt något igår på undersökningen alls. Hon sa bara det med den stora äggblåsan som snart skulle brista. Men jag fick knappt se skärmen heller så har ingen aning. Skulle vilja läsa journalen på 1177, men har inte kommit in något ännu. Kanske väntar dem med provsvaren innan dem antecknar något.

    Har inte testat med vitaminer eller tillskott av något slag, detta är min första månads försök. Vad är det för vitaminer och tillskott du tänker på? :) 

    Ipren gör väl att man blöder ännu mer när man har mens? Fick också tipset att avstå det för länge sedan. Använder mig av alvedon 1g och min värmefilt. Ibland sätter jag mig i duschen med munstycket mot magen och väldigt hett varmvatten. Nu tycker jag denna smärtan är för långvarig. Haft ont nu i snart 1 1/2 vecka.

    ja men som inte mognar eller? 🤔 Det lär ju står mer i din journal sen. Om hon hade sett många äggblåsor väntandes hade hon säkert sagt de! 


    Jag har ett par stycken jag tänker på kan vara bra för dig att börja ta ☺️ Nedan kommer hela mitt artelleri!  om ungen kommer ut blir det återbetalning i form av barnbidraget för billigt är det inte 😂 

    På morgonen tar jag (om jag inte glömmer) b-vitaminkomplex eller folat, selen+e, ibland kalcium men inte samtidigt som d-vitamin. D-vitaminen tog jag hela follikulärfasen innan, men sen under sommaren gick jag över till att ta en stor dos innan ÄL. Är typ ute hela dagarna på jobbet så ville inte överdosera med d-vitamin så man kalkar igen hela systemet🙃
    Omega-3 har jag sen någon månad tillbaka blivit väldigt duktig på att ta varje dag och den vill jag ta tillsammans med E-vitamin pga det är en antioxidant. Oftast kolin&inositol på morgonen med. 


    På kvällen magnesiumglycinat (ganska viktigt med glycinat/citrat/taurat för bästa upptag) och zink. Innan jag blev gravid tog Q10 på kvällen. Q10 är för äggkvalité, mannen kan även äta det för spermiekvalité. Har också ett kombopiller med magnesium och kalcium som jag tar ibland. 


    NAC saknas då den har jag på jobbet pga ska tas mellan måltider. Studie har visat att NAC ökar chanserna för en fullgången graviditet, så tar två såna piller på jobbet. En mellan lunch och en på eftermiddagen.  




    Ja att sitta i fosterställning i duschen med maxvarmt vatten mot rygg/tjejmagen har vart mitt liv senaste 2 åren typ varje menscykel. Blivit bättre sen i våras då jag började äta separata vitaminer istället för multi samt dragit ner på kaffet. 

  • Siripiri
    TrueResolution skrev 2024-09-13 20:10:03 följande:

    En har inte alls heller köpt en "big sister" tröja till lilla ettåringen för att förhoppningsvis(!!) få bära den en dag 😭❤️????? 

    Är så orolig att jag behöver sluta nattamma lillan här hemma för att kunan bli gravid igen. Det är verkligen hennes trygghet och vår mysigaste del här hemma 💔


    Men så gülligt 🥹♥️
  • Siripiri
    mothertotwo skrev 2024-09-13 22:36:53 följande:
    Jag blev nästan lite full i skratt när jag såg ditt piller skafferi hihi. Jag såg mig ta dessa och glömde typ hälften😂. Men har du kollat upp vad din kropp fattas i både vitaminer och mineraler innan du påbörjade detta? Jag vet folsyra kan vara nödvändigt, men tänker allt annat får man väl i sin kost om man äter allsidigt? Vet t.ex om att jag ofta behöver järn och magnesium. Järn får jag via infusion ibland. Men skulle man få för mycket av det är inte det heller bra. Hur balanserar man detta? 

    Jag gick faktiskt in i min journal och läste om utredningen dem gjorde för något år sedan. Provsvaren till pcos såg bra ut, men att man inte kunde utesluta det i alla fall. Det komiska var också att det stod att en sköterska skulle följa upp mig efter 4 månader och att hon dessutom hade ringt mig. Jag har aldrig fått samtal av en sköterska därifrån haha. Det ska jag lyfta upp med dem på endometrios mottagningen. I slutändan är väl hormoner det bästa alternativet men inte just nu. 
    Hur mycket kaffe drack du om dagen innan du drog ner på det? Jag dricker allt mellan 1-2 koppar per dag.

    Ja usch! Dem första dagarna när jag hade badkar bodde jag i det när mensen kom. Kunde sitta där flera timmar, genom alla påfyllnader av vatten. Skönt för dig att du slipper den nu😊 Får se om jag får min någon gång i slutet på månaden eller början på nästa. 

    Tack så mycket för att du skrev ner alla vitaminer. Ska kika på detta! 😊 

    Haha ja jag förstår de 😂😂 
    Det har jag inte, med tanke på att blodprov och referensvärden bara är bara på stor grupp människor som man egentligen inte hur megakoll på hur bra dem mår så är det inte intressant för mig. Hur jag mår är intressant och jag tar inte mer än RDI enligt burken, förutom med d-vitamin. Men då är det ju inte ett dagligt intag utan extra mycket på en dag. ☺️ 
    Jag äter väldigt bra med grönsaker, kött och fett men tror ändå man behöver de. Med tanke på att det har gett effekt på mig så behövde jag nog lite tillskott ändå ☺️ Jag äter blodpudding 1-2 ggr i månaden och har alltid haft bra HB och den andra proverna gällande röda blodkroppar å så. Vet inte riktigt hur du ska balansera de 🤔 men ett knep är att äta c-vitamin till maten, tex en brustablett/askorbinsyra för att hjälpa till att ta upp järnet i maten.  C-vitamin är vattenlösning så kan du kan inte få för mycket av de. 


    Aha okej! Så typiskt att ingen hörde av sig tillbaka.. 
    Jamen typ 1-2 koppar också, under sommaren har jag kört koffeinfritt brygg på vardagarna sen en liten kopp på helgen med havremjölk. Men är väldigt koffeinkänslig, alltid vart. 


    Åh lyx med badkar ändå! Men så hemskt med så mycket mensvärk, låter verkligen som endo :/ har du smärtor kring äl när du har sex med? Ja vi får se hur det går med din menscykel ♥️ 


    Ingen orsak! 🙏🏼 klart man vill berätta sin positiva erfarenheter kring något man upplevt och läst om. 

  • Siripiri
    mothertotwo skrev 2024-09-13 22:36:53 följande:
    Tack så mycket för att du skrev ner alla vitaminer. Ska kika på detta! 😊 
    Juste, om jag inte tar mina magnesiumpiller en kväll när jag jobbat och tränat kommer benkramp som ett brev på posten, därav känner jag att det är ett klart besked på jag har lite brist!
  • Siripiri
    angermanlandskan skrev 2024-09-14 18:23:50 följande:


    Tycker ni att det ser ut som att det högra testet är positivt? Ska ta ett test imorgon också.

    Höger - gårdagens ÄL-test och höger dagens.
    Det känns som att testernas stegring inte stämmer till 100% med läkarens bedömning i onsdags - men det är nog inte långt ifrån! Hon trodde att ägget skulle släppa på 2-3 dagar, men jag gissar på att ägglossning kommer att inträffa imorgon (söndag) eller i övermorgon (måndag). ☺️

    Försöker spara på herrns krafter denna månad så vi tog en svängom igår fredag och jag hoppas att vi får till något idag och imorgon också. Hoppas det blir rätt timing och att det tar sig denna månad. 
    Imorgon gissar jag på 😍 så såg mina ut dagen innan 
Svar på tråden BIM September 2024