• mothertotwo

    BIM September 2024

    Anonym (Myggan89) skrev 2024-09-07 14:44:00 följande:
    Jag är också nyfiken på det här med livmodertappen, men förstår inte för mitt liv hur man gör 😂 hur känns det om den är öppen/stängd? Förstår verkligen inte.. om du orkar, och vill, kan du inte förklara hur man gör? 😆 har dock rätt långa naglar så är också rädd att göra illa mig haha 
    Hahaha det var inte så lätt i början för mig. Men sen kände jag efter dagligen. 
    Det är så olika för varje individ.
    Kan bara utgå från mig själv. Vet inte om du blir mycket klokare på vad jag skriver. 😂 Men försöker! 

    Vet inte om du hört talas om att den är hög låt mittemellan bakåtlutad osv. Jag går inte alls på det för min är alla delar. Det kan vara låg en dag men högt upp nästa dag osv. 

    Min livmoderhalstapp är ganska högt upp vid mens. Man känner liksom en liten boll i mitten på den bollen är det som ett litet hål. Runt det hålet är det som läppar. Dessa läppar är hårda på mig vid mens och under mens samt att hålet är öppet. Precis vid slutet på mensen stängs det hålet på mig, men kan ta några dagar. Jag känner alltid en liten skåra med tanken på att jag fött barn innan. 

    Precis innan mensen märker man också att dessa "läppar" blir lite hårdare för varje dag. Och det här hålet hamnar liksom lite bakåtvänd och är inte centrerad. Detta var svårare än jag trodde att beskriva 😂

    Vid min fertila period (som jag tror är den perioden) är min tapp som en jojo. Den är hög, låg osv.. Men läpparna kring hålet är mjuka, det är halt av sekret också. Och hålet är öppet, så öppet att du även kan få in ett finger om du vill. (Men det ska man inte). När den fertila perioden är slut så börjar hålet att stänga sig och detta märker man också när sekretet ändrar på sig. Läpparna blir hårdare efter några dagar. 

    En sak jag märkte nu denna gången var att efter en orgasm så försvann tappen. Jag kände inte den och så långt upp brukar den aldrig vara. 😅

    Men efter den fertila perioden ändras tappen igen och blir lite hårdare runt om och även i det lilla hålet och hårdare blir den tills den öppnas för att släppa ut mens.

    Egentligen är det den fertila perioden man ska leta efter för det är bara då det verkligen ändras. Så är det på mig. 

    Det är inte ett säkert knep men man kanske får en liten hint om när man mest är mottaglig för befruktning. Just nu är min stängd men ändå lite mjuk runt omkring. Misstänker att jag är på äl +2 nu.
  • mothertotwo
    Nanathalie skrev 2024-09-08 16:59:36 följande:

    Jag går fortsatt utan plus. Dag 50. Letar efter trådar med "sena plus" och "låghormonare". Mår skit. Har hemska graviditetssymtom: Illamående, molvärk, kan inte äta all mat för det fullkomligt VÄNDER, inte dricka kaffe eller Pepsi. Trots detta är testerna negativa. Orolig att det är något farligt typ en cysta eller utomkvedes. Fått tid till gyn 19 september men det är ju 1.5v borr och skulle innebära dag 61 i cykeln.

    Ursäkta gnället men för i helvete liksom. Ge mig åtminstone mens så jag kan börja om. Det bryter ner mig psykiskt att må såhär. 




    Jag har oregelbundna menstruationer. (Bild)
    Det är vanligt att bli skengravid, speciellt om man kanske har en cysta som gör att mensen uteblir. Nu vill jag inte säga att det beror på sånt för din del. Det bästa du kan göra är att avvakta till tiden hos gyn och be dem kolla med vul och ta blodprov på dig. Jag vet om att det är skiiiiit drygt och att du mår jätte dåligt pga detta. Hoppas du får lite mer rättvisa på det snart. Antingen att du får ett plus eller att din mens kommer igång. Skickar dig styrke kramar igen 💜🌸

  • mothertotwo
    Siripiri skrev 2024-09-09 05:49:01 följande:
    Ett plus men orolig att det är ännu kemisk graviditet bara.. brösten ömmar lite mindre, det molande fortsätter dock. Blev för tidig temp imorse med pga sambon väckte mig när han skulle upp så kanske inte gå på det helt.. får jag inte mens närmaste dagar kan jag tro på detta 😅
    Aldrig förstått mig på kemisk graviditet. Vad är det? 😅 Jag tycker den lyser positiv. Kan du inte ta ett digitalt och se om det kommer upp gravid? 🙂
  • mothertotwo
    Siripiri skrev 2024-09-09 08:23:49 följande:

    Tack!! ♥️


    åh va skönt att höra ändå♥️ svårt att veta hur man väl mår när man bli gravid när man aldrig vart det innan.. 


    mothertotwo skrev 2024-09-09 07:09:20 följande:
    Aldrig förstått mig på kemisk graviditet. Vad är det? 😅 Jag tycker den lyser positiv. Kan du inte ta ett digitalt och se om det kommer upp gravid? 🙂
    Är ett annat ord för vääääldigt tidigt missfall, att man plussar vid BIM men sen får mensen några dagar senare om jag inte missförstått. Rädd att det kommer stå 1-2 veckor å så har man alldeles för låga hormoner och så blir det som i vintras.. Tänker att jag ska ta en sån enkel teststicka för att se om det stegrar dagarna framöver om mensen inte kommer ????🏼
    Beklagar :( ♥️
    Supermario91 skrev 2024-09-09 07:23:19 följande:
    Håller tummarna! 
    Tack ♥️

    Ja 🥹 yes ♥️♥️
    Aha då hänger jag med i svängarna. Hoppas verkligen ditt plus håller sig och att mensen uteblir. Jag är tydligen ett mens barn. Min mamma hade mens fram till 4 månaden med mig. Så skulle du få en blödning behöver det inte betyda tidigt missfall. Jag håller tummarna för dig att det går hela vägen nu 💜🌸 Grattis 🙂
  • mothertotwo
    TrueResolution skrev 2024-09-09 15:19:39 följande:

    Jaha hörrni, då är man här igen. En vecka efter ÄL och man tyckte att man hade varit chill den här månaden. Fick sån sjuk plötslig molvärk/mensvärk idag som sen gick över. Hann nästan tänka "ahh man kanske ska ta ett test i slutet av veckan..?" Men samtidigt fick jag en liten stegring på ÄL-testerna igen vilken innebär att kroppen förmodligen förbereder sig på att försöka ägglossa igen. (kan tyvärr inte bekräfta ÄL, utan bara fertilt fönster pga ingen tempning & har varit sjuk).

    Ni som plussat eller plussat förut, har ni känt någon molvärk mellan ÄL & BIM? Och någon som haft värk innan(!) ÄL? Har själv bara upplevt det ÄL-dagen tex. 


     


    Jag har haft molvärk sedan den 4 som jag misstänker var äl dagen, men inte hundra procent på det. Men mina äl tester sjunker och stickerna visade lite starkare den 3 denna månad. Men jag har fortfarande molvärk och en tyngdkänsla. Vet dock inte vad det beror på. 
  • mothertotwo

    På torsdag ska jag till gyn och troligtvis kommer dem att göra vul på mig för att kolla efter muskelknutor och annat konstigt man kan hitta där. Men visst är det så att dem inte kan se något begynnande till en graviditet så tidigt om man troligtvis hade ägglossning den 4? Kommer svagt ihåg min första i vecka 6, då var han bara en liten prick på skärmen. Får annars bara berätta för läkaren att vi försöker och att det finns en risk. Om dem nu skulle skriva ut någon medicin till mig. Vet ju inte alls vad som kommer hända där på torsdag. 

  • mothertotwo
    shimano skrev 2024-09-11 06:43:53 följande:

     


    Fått ett plus! 🥰 får se hur det går! 💞


    Linmathi skrev 2024-09-11 06:53:31 följande:

    Jag har också plussat under morgonen!😍✨ ÄL+11.
    Har känt lite mild mensvärk till/från under några dagar. Lite gasig igår. Men inga tecken alls som sticker ut, hade lika gärna kunnat vara tecken på mens. Men än lite tidigt, så hoppas detta håller i sig nu!


    Stort grattis till er båda som också fått plus. {#emotions_dlg.flower}Solig

  • mothertotwo

    Har ingen aning vad som händer med mig. Jag mår så dåligt och vaknar om nätterna överhet och de två senaste dagarna kissig. Men det med kissnödig kan vara att jag druckit för mycket och sen känner jag mig det innan mens. Men min kropp bränns enligt min sambo. Så varm att jag t.o.m svettas trots fönstret är öppet och kan inte somna om. Har inte haft det så innan så har ingen aning om det är något virus eller vad. Men jag har ingen feber det är det som är det konstiga. Någon som känt så här och sen plussat? 

  • mothertotwo
    Anonym (Sladdis2025) skrev 2024-09-11 07:28:49 följande:
    Samma lika Här! Som en liten kamin.😂
    när ska du ha mens? Tror det är vanligt innan dock. Jag har bim fredag. 
    Jag känner inte mig så här överhettad innan mens. Har faktiskt aldrig gjort det. På natten när jag vaknar nu dem senaste 3 dagarna så är jag överhettad som vid 40 graders feber eller något. Innan mens så blir jag kissig och brösten små ömmar. Men dem ömmar inte nu heller. Om jag hade ägglossning där vid 4 denna månad som jag kände så blir det runt den 18 sep. Det är svårt att säga pga oregelbunden mens, men har alltid 14 dagar från äl till mens. Jag är kanske i klimakteriet :/  Vet inte om jag ska ta ett testa tidigt på söndag och visar det negativt väntar jag till den 22. :) Visar den negativt då så väntar jag in min mens om den inte kommit innan.
  • mothertotwo
    Anonym (Sladdis2025) skrev 2024-09-11 08:11:18 följande:
    😍😍
    nja inget wow!
    äl+11 och får nog mens imorgon eller fredag.
    hade neg test igår, så blev nog inget.
    Testade du något innan?
    Vet inte om neg på äl+10 är ens möjligt med grav då, borde ha synts va? 
    Vilka test är det du använder? Jag gillar dem testa tidigt som mäter 10 mlU/ml. 
Svar på tråden BIM September 2024