• EJT

    BIM September 2024

    Hoppar in här då!

    7/9- Siripiri, (2a försöket i år, 3e totalt) 


    8/9 - knyttets
    13/9 - Sandtrollet 
    17/9 - TrueResolution
    20/9 (ungefär - har oregelbunden ÄL) - EJT (vet inte vilket försök, vi har försökt i 1,5 år och två missfall i bagaget) 
  • EJT

    Nu börjar det nog närma sig ÄL för mig. Inom någon vecka sannolikt! Började igår få mer fertilt sekret och idag ännu bättre! 👍 Alltid lite spännande stt följa kroppen såhär tycker jag!

  • EJT

    Wow, grattis till alla som plussat! Så många ju! Fantastisk känsla ☺️🤞

  • EJT

    ÄL-test var positivt idag i alla fall. Känns positivt att ägglossningen kommer lite tidigare i cykeln nu när jag tar progresterontillskott under lutealfasen ☺️ ÄL blir  dag 18 eller 19 i cykeln. Vi har haft sex här senaste tre dagarna så vi kommer ha haft sex samtliga 4-5 dagarna innan ÄL, mer kan man ju inte göra...

  • EJT

    Inväntar nu temphöjning efter positivt ägglossningtest för två dagar sen inkl massa ägglossningssmärta under gårdagen. Ingen högre temp imorse, men förhoppningsvis imorgon. Snopet om det inte skulle höjas när man har så tydliga symtom annars! 

    Känner mig dock alltid så likgiltig såhär inför lutealfasen, känns så hopplöst och uppgiveh, så låg sannolikhet att det skulle ta sig? Men som ni säkert känner igen er i får man ju ändå alltid upp lite hopp när BIM närmar sig och man inbillar sig att varenda PMS-symton är graviditetstecken... 

    Ja suck, jobbig berg- och dalbana det här! Vi står ju också och stampar i processen att ev sätta igång med IVF och det är svårt att veta när man liksom är klar med att försöka själv.... 

  • EJT
    LifeGivesYouLemonade skrev 2024-09-08 21:03:27 följande:
    Det där tycker jag ändå är lite supsekt temphöjning (i positiv bemärkelse ☺️). Du är inte förkyld eller så? Spännande att se om tempen är kvar på samma höga nivå imorgon...
  • EJT
    LifeGivesYouLemonade skrev 2024-09-01 11:44:15 följande:

    ökning på temp idag med. förra månaden hade jag inte långsam ökning, men det kanske gör Det samma 🤪?


    Ingen fastställd ägglossning än. 😅 bör väl komma inom nån dag om man haft ägglossning väl


    Jag har också (eventuellt) långsam stegring denna månad. Känns sådär av någon anledning? Vet inte ens om min ännu kommer stegrs ordentligt dock, din ser man ju ändå att den har stegrat!
  • EJT
    Siripiri skrev 2024-09-12 09:49:01 följande:

    Är helt klart orolig att mensen kommer snart.. ser inget jätte stegring på fyra dagar och brösten är inte lika ömma idag, främst le nipples som är känsliga. Det enda jag ser som ?bra tecken? är att min vilopuls hoppat upp ännu en snäpp inatt, samt tempen är uppe 36,6 fortfarande, vilket inte så högt som den var uppe på förra veckan men jag var också liiite sjuk förra veckan. 


    Har inte sagt något till sambon som jobbar borta och tänkte överaska i helgen🥺 Planerat att jag ska ställa fram en flaska alkoholfritt som jag sagt att vi ska fira med när jag blir gravid, tillsammans med ett digitalt test... 


    Näää, sluta med testen tycker jag och vila i det positiva beskedet! När HCG blivit tillräckligt hög kan väl ändå testen bli "mättade" och visa svagare.

    Fira med sambon låter fantastiskt och helt rätt! Grattis igen!
  • EJT
    TrueResolution skrev 2024-09-12 11:17:39 följande:

    Känns som man ställer sig samma frågor varjw månad.. 😄 Har inte varit så hoppfull denna månaden eftersom vi fick till det sämre än önskat så har inte varit så svårt att låta bli att testa. Tills idag då.. har börjat få sådan molvärk som hållt i sig sista dygnet så jag började såklart tänka "ellerrrrrr.....?"  


    Är idag på ÄL+8-9 så ännu tidigt, testade imorse och såklart tvärblankt. Har BIM på måndag så känns ändå som att det kanske borde visa i helgen om det är något där. Gick mellan svagt hopp till stort hopp till krossat hopp igen under morgonen... samma jäkla karusell av känslor varje månad 😣 

    Ni som plussat, har ni testat negativt före ni testade plus? 


    Håller tummarna, TYDLIG molvärk (alltså inte inbillad spm mam kan få ibland, utan rejäl mensvärk som typ kräver smärtstillande) långt innan man brukar ha det är mitt säkraste tecken på graviditet i min cykel! Det enda säkra tecknet jag fortfarande inväntar vill säga 😁 Alla andra lyckas jag alltid inbilla mig, även illamående. 
  • EJT
    Popcorn1990 skrev 2024-09-11 22:07:39 följande:
    Här är min ÄL tester dem senaste tre dagarna. Alltså min mens var sista dagen den 4e. Kan man ha ägglossning redan? De har varit ganska så exakt förut med dagarna. FLO appen säger att den bör vara runt lördag. Men kan de redan ha skett? Eller sker de nu? Hur tolkar ni testen?
    Är så förvirrad. Tyckte de var liiiite äggviteliknande i måndags. Men inte igår eller idag. Brukar vara mycket mer än så. Så om jag ska gå på sekret så hade jag sagt att de inte varit än. Men ja.. svårt de här.
    Du hade sannolikt ägglossning igår eller idag eller imorgon! Dvs sexa på ☺️ Om du tempar också kan du bekräfta att ägglossning sen skett...
  • EJT
    Anonym (Trean) skrev 2024-09-12 11:56:46 följande:

    Äl sekretet är över för denna månad, nu normal flyttning. Har ännu inte fått påvisat att äl hänt via tempen. 

    Ni som tempar, slutar era flytningar innan reg temphöjning? ????


    Har du använt ägglossningstest nåt? Tycker det ofta är säkrast att använda alla. Jag kan få fertilt sekret "i perioder" iblsnd innan ägglossning sker, dvs att de kommer och går lite innan det blir ägglossning. 

    Ibland så kommer också min temphöjning kanske 2 dagar efter förmodad ägglossning. Då brukar ofta ägglossningsflytningen ha slutat innan temphöjningen kommer, dvs kanske dirket efter äl. 
  • EJT

    ÄL+8 och jag mår alltid så pissigt under lutealfasen. Extra mycket nu när jag tar progresteron. Är så oerhört deppig, låg, självkritisk osv... Känslor som bara lägger sig som ett vått täcke över hela tillvaron. Släpper sen när mensen kommit eller varit några dagar. Just nu handlar det bara om att stå ut.

    Inga som helst tecken på graviditet och tror inte heller på att det tar sig denna cykel då ägglossningen kändes lite oklar och "svag". Inte lika tydliga tecken som vanligt. 

    Har nu lärt mig att jag också blir oerhört uppblåst, trött, illamående och får huvudvärk från progresterontillskottet. Så det enda säkra graviditetstecken innan BIM är molvärk. Känner jag ingen sådan är jag säker på att det inte tagit sig. 

  • EJT
    Siripiri skrev 2024-09-16 21:02:45 följande:

    Usch va jobbigt 😒 Vet hur det kan vara.. 

    Har du testat att Vulverines knep för en bättre ÄL/starkare gulkropp?  


    Vilka tänker du på specifikt? Hennes kosttillskott eller mer generella råd kring kost, motion etc? 
  • EJT
    Siripiri skrev 2024-09-17 06:58:03 följande:
    Både kosttilskott och annat med☺️ 
    Jag äter en del av kosttillskotten, men inte alla! Övriga tips och råd är inte tillämpbara på mig då jag äter kött, inte stressar, inte övertränar, inte har en undervikt osv. Har dock en övervikt som sannolikt ställer till det (i kombination med pcos). 
  • EJT
    Emlan93 skrev 2024-09-17 10:08:29 följande:
    Åh! Känner igen mig. ÄL+7 här idag och hade typ inga symptom denna äl heller. Brukar känna både i äggstockarna, se på sekret mm. Denna månaden var typ nada så trodde inte äns jag hade haft äl. Ser på tempen också att den ligger i lägre temperatur när jag jämför med när jag varit gravid så tror jag bara inväntar mensen nu..
    Låter som vi haft väldigt lika cykler denna gång då! Jag har också lägre temperatur än vanligt, även om den är högre än innan ÄL så är det inte lika stor skillnad som vanligt...
  • EJT
    Siripiri skrev 2024-09-17 20:06:11 följande:
    Ahh så bra! Vilka tar du? :)  knepigt med PCOS.. Svårt att tajma d-vitaminboost när man inte vet när ÄL kommer tex.
    Jag äter D-vitamin, magnesium, folsyra och omega-3 ☺️ Är det ngn annan du tror kan vara bra att addera? 
  • EJT
    mothertotwo skrev 2024-09-18 20:31:17 följande:
    Jag behöver lite hjälp med att analysera, för jag förstår ingenting. 

    Den 28 augusti - 4 september - Ägglossningssekret. (Stegring på stickan den 4 sep).  Den 5 sep är den svagare igen. Denna tar jag som posivit. (idag är det exakt 14 dagar sen).

    Den 12 september var jag hos gynekologen och där fick jag reda på att jag har en stor follikel som brister närsomhelst.

    Det är den 18 idag och jag fick MENS. 

    Hur går detta ihop? Jag är totalt lost! 

    Dessutom hade jag sex med sambon följande datum:
    28 augusti, 29 augusti och den 31 augusti. 
    Den 2 september. 
    Detta var perioden jag trodde var min ägglossning (eller så var det)
    Sekretet var elastiskt, genomskinligt och 1 dm långt kunde jag få det. 

    Med tanken på att gyn sa det till mig var jag även med sambon 13, 15 och 16 september. Den 15 sep hade jag ägglossningssekret igen men sen försvann det lika snabbt igen. 

    Hur tusan hade ni tolkat detta, för jag fattar ingenting? 
    Om jag ägglossade nu i dagarna så borde väl inte mensen komma redan? Just nu är den i för sig bara rosa men har såna kramper så tror den kommer igång. 

    Detta måste då väl innebära att jag ägglossade runt den 4 september med?

    Förra månaden var det 42 dagar och nu var den 31 dagar. Förstår ni att jag inte förstår någonting? Hahaha
    Ja, det låter ju jättemärkligt allting. Förstår att du är förvirrad! Spontant tycker jag att det låter som att läkaren hade fel och att du hade ÄL när du själv trodde det och hade alla tecken. 

    Du får börja tempa nästa cykel så du kan bekräfta ÄL lättare den gången. 

    Beklagar mens i vilket fall 🧡
Svar på tråden BIM September 2024