• clarababa

    BIM September 2024

    Hej jag hoppar också in här.
    Jag hade ägglossning igår och detta är nu vårt fjärde försök till syskon till vårt 2022 barn som blev till på första försöket. Jag liksom förväntade mig att det skulle vara lika lätt när man väl ville bli gravid igen och går sönder varje månad mensen kommer...

    Jag är nyss hemkommen från gynekologen och allt såg bra ut där nere. Fick dock progesteron utskrivet på grund av mina korta lutealfaser på 11-12 dagar. Ska redan börja denna cykel med tabletterna och hoppas att de hjälper.
    Är det någon här som har erfarenhet av progesterontabletter?

    BIM blir då 13/9, lägg gärna till mig i listan :)

    Jag håller tummar och tår för att det blir många plus i september!

  • clarababa

    Hur hanterar ni alla känslor som kommer när man försöker bli gravid och inte lyckas? 


    Jag har försökt i 4 månader och är ledsen varje dag, men gråter kanske 2-3 gånger i veckan. Hade jag inte haft en tvååring hemma hade jag nog varit sängliggandes när tillfälle ges. Jag känner mig så misslyckad, stressad och ensam då alla mina vänner får bebisar i år. Jag bröt ihop totalt när jag tog förra månadens negativa graviditetstest och vet inte hur jag ska hantera ett till

  • clarababa

    Tack för att ni delade med er om hur ni mår.
    Känns som att detta är enda stället jag kan prata med andra som är i samma situation. Mina vänner kan inte relatera då de blivit gravida på 1-3 försöken och slänger ur sig saker som "Det händer när du minst anar det" och "var glad att du iallafall har ett barn, de finns de som inte ens kan få ett". 

    Jag är 24 år och trodde att det här med att skaffa barn kan jag planera precis som jag vill. Ribbans sattes högt då vår tvååring blev till på första försöket. Jag trodde jag och min sambo var superfertila och det gör ont att inse att det inte är så. 

    Ni som försökt en längre tid, planerar ni för ivf eller vill ni bli gravida naturligt?

  • clarababa
    Anonym (Sladdis2025) skrev 2024-09-05 10:53:05 följande:

    Många som har BIM 13/9!😁
    Hur är feelingen/temp/grafer Idag för alla här?😍


    Min situation är lite annorlunda då min ?riktiga? bim är 7/9 men då jag går på progesteronvagitorier ska jag inte ta ett test förens den 13/9 OM inte min mens kommit innan dess. Men det kliar i fingrarna, har sån lust att ta ett test imorgon men ska försöka vänta till nästa vecka i allafall.

    De enda symptomen jag har är att jag drömmer hela nätterna och har gjort i 6 nätter nu och det brukar jag inte göra, så sover väldigt dåligt. Har även sjukt ont i mina bröstvårtor men det brukar jag få innan mens.
    Tempar inte just nu då jag blir så stressad över det. Men ska börja igen när mensen kommit för att sedan bekräfta ÄL🥰 kommer köra denna och nästa cykel med progesteron och sedan blir det att spola äggledarna😮?💨
  • clarababa
    shimano skrev 2024-09-08 21:26:21 följande:

    När har ni som har BIM i veckan tänkt testa? ☺️ 


    Riktiga bim var igår 8/9 men eftersom jag tar progesteron ska jag inte testa förens torsdag 12/9. Men ikväll efter middagen började jag må superilla, misstänker magsjuka eller matförgiftning. Men det är ingen magsjuka som går på sonens förskola och andra har ätit samma mat som mig idag mår bra. 
    Bara väntar på bajsattack och kaskadspya haha. Såklart har tanken slagit mig om det är ett gravsymptom då jag är på ÄL+14 idag men det tror jag inte

    Men om jag fortfarande inte fått några fler magsjukesymptom utöver illamåendet tar jag nog ett test imorgon kväll
  • clarababa

    Blev inget plus för mig denna månad heller... har varit så besviken så tog en liten paus härifrån. Fick mens i förrgår trots progesterontabletterna, men fick 4 dagar längre lutealfas iallafall så det är jag glad för. 

    Sambon ska lämna spermaprov på måndag och jag ska spola äggledarna på onsdag, wish me luck!

    Håller tummarna för er andra nu <3

Svar på tråden BIM September 2024