Inlägg från: Anonym (Kolla upp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kolla upp)

    Hudförändringar?

    Du ska alltid kolla upp hudförändringar. Du kan inte förlita dig på en undersökning där de inte undersökte dina fläckar.

  • Anonym (Kolla upp)
    Anonym (Barbara) skrev 2024-07-24 05:13:10 följande:

    Dålig bild, svårt att se. Men det man ser, ser lite sus ut. Så gå omgående och kräv att de avlägsnar märket och skickar till patolog för analys. 

    Är det melanom så kan det gå riktigt snabbt, man kan vara död inom en månad. 


    Är du läkare eller vad baserar du ditt uttalande på?
  • Anonym (Kolla upp)
    Anonym (Barbara) skrev 2024-07-24 22:09:19 följande:
    Ja, du kan titulera mig som Doktor Barbara, ok. 

    Jag upprepar, DÅLIG BILD, svårt att de. Men det jag KAN se, ser lite suspekt ut. Ok? Tvåfärgat samt att TS själv säger att det har förändrats och blivit större. Fyller en del kriterier för melanom så att säga. Om hon går till läkare kan jag garantera att han avlägsnar märket och gör en cellanalys. Enkelt, snabbt, minimalt invasivt och det enda rätta att göra. Som sagt, melanom är garanterad överlevnad OM man upptäcker det TIDIGT. Annars är det garanterat kört. Att bara lämna märket är att spela rysk roulette men hey, alla gör ju som dom vill, detta är endast min åsikt. Som TS efterfrågade. Varsågod!
    Hade du varit läkare så hade du vetat att ändrad färg och form inte nödvändigtvis betyder cancer. Har varit orolig för mina som verkligen sett "sus" ut, men de har inte behövt tas bort. Hudläkaren såg direkt att det inte var någon fara. Att skriva till någon som är orolig att det sus ut och man kan vara död inom är månad är jävligt elakt. Absolut peppa att kolla. Men inget blir bättre av att du sitter här och skrämmer upp TS. Inget. Du verkar tycka att du är rolig, Doktor Barbara, men jag kan då verkligen hålla mig för skratt.
  • Anonym (Kolla upp)
    Anonym (Barbara) skrev 2024-07-25 16:21:06 följande:
    Att sitta och skriva att det antagligen inte är nåt är att lulla in TS i falsk säkerhet. Vad gör väl det om TS blir lite skraj mer än att hEn kanske skyndar sig lite extra att uppsöka läkare. Att bli orolig är bara en känsla, som alla andra känslor. Bättre lite orolig nu än falsk trygghet och sen få hemska nyheter senare med dålig prognos. Och TS är ju sannolikt redan orolig, annars hade ju hEn knappast tagit ett kasst foto och skrivit detta inlägg. Så, med andra ord, let it go. 

    Mvh, Doktor Barbara. 
    INGEN har "lullat" in TS i falsk säkerhet. Tvärtom har ALLA uppmuntrat TS att kolla upp det. Det är dock bara du som konstaterat att det är "sus" och pratat om möjlighet att dö inom en månad. Så nej, jag tänker inte let it go.
Svar på tråden Hudförändringar?