Inlägg från: Cathariiina |Visa alla inlägg
  • Cathariiina

    Hur kan man göra ett barn arvlös?

    1. Skänka bort allting i god tid innan man dör, och skriva gåvobrev så att det står klart att det är gåvor. 

    2. Föra över alla tillgångar (t.ex. huset) på sin partner i god tid innan man dör (med ordentliga papper skrivna), äger man inget när man dör så finns det inget att ärva

    3. Flytta till ett EU-land som inte har laglottsrätten, t.ex. Storbritannien eller Spanien. Om man är medborgare i ett EU-land och permanent bosatt i ett annat EU-land, så kan man nämligen välja vilket lands lag (av de två) som ska tillämpas på ens kvarlåtenskap. Då skriver man det i sitt testamente.

    Moraliskt, så är jag av uppfattningen att man inte har någon moralisk rätt till sina föräldrars tillgångar när man är vuxen, varken i livet eller i döden. Med ett undantag: egendomar (t.ex. en gård eller ett gods) som kommer från längre tillbaka i släkten och har gått i arv i flera generationer. De ska fortsätta att gå i arv tycker jag, EN person ska inte bestämma sig för att sälja det till oskylda och leva upp pengarna, det är väldigt fult. Samma gäller arvegods som t.ex. farmors mors vigselring eller andra smycken som föräldrarna i sin tur ärvt. 

Svar på tråden Hur kan man göra ett barn arvlös?