• MsM84

    Råd: Dilemma kring barnvagnsköp

    Hade tre år mellan barnen och jag ville inte ha en åkbräda då det blir svårt att gå ordentligt med vagnen. Köpte en begagnad baby jogger syskonvagn som förvarades hopvikt (väldigt enkel att vika ihop) och hade enkelvagnen sen första barnet när vi inte behövde syskonvagn. Vad har ni varit missnöjda med mer konkret med vagnen ni har?

  • MsM84
    FrågeStellan skrev 2024-07-20 09:22:07 följande:
    Jaså är åkbrädan ivägen när man går?
    Skulle du rekommendera baby joggers syskonvagn?

    Vi var missnöjda med följande på vår begagnade Britax Smile 3:
    - framhjulen vobblade
    - barnvagnen kändes ostabil när det blåste 
    - det gick inte lossa på hjulen då de förmodligen hade rostat
    - när vår dotter var arg och tryckte sig bakåt i sittdelen så hoppade den ner ett jack med en duns

    Det låter som att ni har fått ett dåligt exemplar. Vi har samma vagn nu till trean, köpt begagnad, och den funkar hur bra som helst än så länge. Bra att ha med sig är dock att de flesta ordentliga vagnar börjar barnen växa ur när de är runt 3 år, sen är det ofta större sulkys som passar bättre. Jag hade nog hållt mig till det idagsläget om jag var er och köpt ny vagn när det faktiskt är dags för syskon och ni kan känna efter vad ni behöver.


    Vi var nöjda med den, dock får man ha med sig att den är mer typ en sulky än en full vagn. Kunde bara sitta framåtvänt ellr ha liggdel t ex. Dock var den, som alla (?) baby joggers vagnar otroligt lätt att fälla ihop och tog lite utrymme för att vara så stor. Dock skulle jag inte vilja köra den med ett barn i till vardags, den är för stor och vikten blir ojämnt fördelad. 


    Tänker du på hur du går när du går med vagn och tänker dig att du ska ha en ståbräda och ett barn som står där så blir det lätt i vägen. Antingen får man gå lugnt eller lite till sidan om vagnen. Dock har jag ingen större erfarenhet av ståbräda. 

Svar på tråden Råd: Dilemma kring barnvagnsköp