Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Stor brist på attraktiva män.

    Ja men nu blev det ju desto mer intressant! Vi ser färger, känner smaker och hör ljud, egenskaper som endast finns i våra medvetanden. Med hjälp av dessa egenskaper kan vi bedöma det enda språk, eller nästan enda, våra gener talar, nämligen fitnesska, ja alltså fitness. Med hjälp av utseendet kan vi bedöma lämpligheten att skaffa avkomma med en partner eftersom gener inte är synliga direkt, utan gör sig gällande genom fenotyper. Med hjälp av färgseendet kan vi avgöra eventuell hårfärg och därmed ålder och därmed lämplighet, med hjälp av kyssar smakar vi på varandra för att utröna och avgöra lämplighet, låter en potentiell partners röst väldigt avvikande så kommer vi att reagera på det, eller om vi huden inte känns bra och så vidare.

    Att välja man efter endast ekonomiska tillgångar är inte en enhetligt fungerande evolutionär spelteori. Drar vi det till sin spets så sku man alltså kunna attraheras av en kraftigt funktionshindrad man som har gott om pengar, och så är det nu inte riktigt. Däremot kan man lägga alla gynnsamma egenskaper under beteckningen resurser, så som trygghet, kärlek, säkert utseende i varierande grad, potential och möjligheter att omsätta kunnande i exempelvis mat. 

  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Haha) skrev 2024-07-26 18:13:58 följande:
    Stephen Hawkings hade kraftig ALS sedan 1963. Ändå gifte han sig för andra gången 1995.
    Han gifte sig nog inte på grund av det, utan trots det.
  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Haha) skrev 2024-07-26 18:40:38 följande:
    Han var gift under många år, men lämnade sin fru pga en yngre sjuksköterska som vårdade honom.

    Om arbetslösa Börje Aronsson i Flen, boende i en hyresetta varit samma kolli som Stephen Hawkings var, så skulle han troligtvis inte varit gift under i princip hela sin livstid. Han lyckades tom charma en yngre sjuksköterska på gamla dagar. Kan det ha något med hans framgång och rikedom att göra tror du?
    Det sku jag gissa på! Det gör det inte till en enhetligt fungerande strategi, utan en strategi bland andra, så snarare bekräftar det vad jag skrev än något annat.

    Någonstans i västra Australien flög det omkring praktbaggar av arten Julodimorpha bakewelli och letade efter honor. Vackra honor är tydligen glänsande, kullriga och bruna. På grund av att människor åkt omkring i dess hemtrakter och skräpat ned omgivningarna med tomma ölflaskor som de kallade för stubbies, så höll det på att uppstå ett riktigt stort missöde. De här flaskorna var just glänsande i rätt brun nyans och kullriga, hanarna ur ovan nämnda släkte försökte uppvakta flaskorna och en del till och och med övergav riktiga honor till fördel för flaskorna. Nå ja, nog har man väl hört om män som föredrar flaskan...Nå, hur som helst så upphörde det här först då utseendet på flaskorna ändrades. Varför skedde detta? Helt enkelt för att de där flaskorna i praktbaggarnas ögon utstrålade fitness. Jag sku tro att sexdockor också utstrålar just fitness och att det därför finns efterfrågan på dem, men jag har inte som kollat på sådana, så jag vet inte mycket om det sidoämnet.

    Med detta sagt så är alltså evolutionen inte perfekt eller osårbar, man kan göra märkliga val, ogynnsamma val och även kompromisser. Man kan välja en partner med någon åkomma som kan väga upp för det på annat vis. För övrigt vet jag inte ens var Flen är beläget någonstans, men jag kan ta reda på det.
  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Haha) skrev 2024-07-26 19:40:03 följande:
    Flen fick i detta fall representera en obetydlig småstad, vilken liten grå stad som helst hade funkat.

    Jag tänker att vi kanske inte ska dra det så långt att vi jämför människans och praktbaggens hjärnor, trots att det även finns människor som dras till flaskor.

    Men jag köper att mer än vad vi tror är förprogrammerat i våra hjärnor konstruerat under många år av evolution för bättre överlevnad som art.

    Men i fallet med Stephen Hawkings så är min övertygelse att han inte skulle varit så pass populär hos damerna utan sin framgång, status och rikedom.
    Sori, jag trodde det var en hänvisning till något specifikt dåligt ställe, men då förstår jag! 

    Nä, jämförelsen var snarare för att påvisa att vi alla letar efter fitness, att fitnesska är språket våra gener talar.

    Alltså det här med framgång finns det ju flera exempel på, men jag är övertygad om att det inte är en enhetlig strategi, däremot behöver olika strategier inte motarbeta varandra, snarare uppväger de eller rentav samarbetar med varandra. I eget fall gör det inget om han behöver låna några euro då och då, däremot vill jag attraheras av honom, såväl fysiskt som mentalt så att säga.
  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Haha) skrev 2024-07-26 21:12:59 följande:
    Uppväger tror jag på. Själv vill jag ha både hjärna och utseende av god kaliber, vilket jag tycker att jag lyckats träffa. Trots att jag inte är någon höjdare. Så visst finns det alla olika varianter i samhället.

    Bara utseende eller bara hjärna funkar helt enkelt inte för mig.
    Nä, det är ju en helhet som man liksom tycker om, en kombination av intressanta tankegångar, ett utseende man finner attraktivt och en personlighet man finner trygg. Sedan är jag dålig på förhållanden med män och trivs bra utan också, så jag är nog inte heller någon höjdare. Det var trevligt att läsa att du har träffa någon du trivs med, lycka till med det även i fortsättningen!
  • fultextad användarhandbok

    Ett litet inpass här bara. Hur kvinnor väljer män är likartat världen över, det spelar ingen större roll om forskningen har skett i USA, Europa eller någon annanstans. Kvinnor investerar mest då det gäller partnerval då hon kan bli gravid, det är riskfyllt, hon har historiskt inte kunnat klara sig själv i slutet av graviditeten och varje avkomma kräver stort engagemang. 

    Att bara förlita sig till en enda strategi och en enda preferens vid partnerval hade gjort arten alldeles för sårbar. Ett klassiskt exempel är att många kvinnor verkar tycka att långa och fyrkantiga käkstrukturer är fina hos män. Detta är något som höga halter testosteron kan åstadkomma. Men riktigt så enkelt är det inte som att det skulle vara det bästa valet, för det finns en ganska stor hake, nämligen att högre testosteronhalter verkar korrelera med en betydligt mindre investering i avkomman. Därför måste man göra en avvägning och sådana här avvägningar är inget ovanligt i evolutionen. Jag kan gå till mig själv bara, jag finner varken väldigt kraftiga käkar eller betydande längd som attraktiva egenskaper. Någon annan har en annan strategi. Jag tror ju inte att vi väljer de där strategierna riktigt. Dessutom ändras preferenserna under en månatlig cykel, vilket kanske ökar chanserna att få både gynnsamma gener och en engagerad man. Kanske är det därifrån som de där påståendena kommer att vi skulle vara mer komplicerade än män då vi väljer partner? Kanske i kombination med att vi är mer kräsna då vi investerar mest.

    Vi kan applicera samma sorts avvägande på man med resurser kontra en man med lite resurser men andra gynnsamma egenskaper. Att lägga alla äpplen i en skål är för riskfyllt, sett till hela arten.

    Sedan det här med att generalisera. Man kan generalisera för att få fram kunskap, mönster som går att identifiera. Det innebär, som redan påpekats, inte att precis alla är sådana. 

    Finns mer att läsa för den intresserade: labs.la.utexas.edu/buss/files/2015/09/AmerSciMay1994.pdf

  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Haha) skrev 2024-07-27 19:58:33 följande:
    Stämmer nog relativt bra. Däremot har kvinnor(även honor när det gäller djur) alltid valt dom bästa hanarna dom kan få. Man siktar uppåt. Nu när det är så globaliserat och urbaniserat, även vid nätdejting, så har kvinnorna ändå siktet på att välja dom bästa. Det finns alltså en jättemarknad med män att tillgå, så kvinnan blir en aning avtrubbat av det stora urvalet.
    Det är det här med avvägningar, en del sker undermedvetet, en del medvetet. Man kanske kan få någon bättre, men det kan också bli ett risktagande och en stor investering och stor konkurrens och så. Men avtrubbning är ju inget okänt begrepp, det verkar till och med finnas ett ord för det, dejtingtrötthet, eller dating fatigue, om vi ändå ska vara globala.
    Anonym (Haha) skrev 2024-07-27 19:58:33 följande:
    Jämför detta med när det var mindre samhällen och orter. Då var det fler som nådde kvinnornas standard eftersom urvalet var mindre.
    Jag är född år 2000 och vet inte riktigt hur den generella standarden såg ut då jämfört med nu. Men nog har de varierat beroende på flera faktorer, efter krig har det varit underskott på män, mindre utbud, det finns säkert mycket som har påverkat och påverkar, även om grunderna liksom består.
    Anonym (Haha) skrev 2024-07-27 19:58:33 följande:
    Ungefär som män och porr idag. Porrens utbud är enormt och du kan få se precis vad du vill med sagolika former och perfektion. Det gör att männen trubbas av en aning eftersom även detta är relativt i jämförelse med sin omgivning och en mer normal standard.
    Porr har jag inte koll på, vill inte heller, men det låter helt rimligt det du skrev, jag skulle tro att det kanske tas till ytterligare nya nivåer i och med AI och allt vad som kan komma ur det. Nä, nu ska jag strax ner i sängen, ser ut att bli en solig dag i morgon. God natt.Solig

  • fultextad användarhandbok
    molly50 skrev 2024-07-28 11:47:33 följande:
    Det jag sätter mig emot är att du tror dig kunna tala för hur vi,alla kvinnor,tänker.
    Det kan du göra lika lite som att du kan tala för alla män.
    Det är inte heller alla män som anser utseendet vara det viktigaste.
    Det kan bli svårt att förstå varandra om den ena beskriver världen poetiskt och den andra predikatlogiskt. Inget av det behöver vara fel, eller korrekt, men kan vara det. Jag tror inte att ovan nämnde och citerade användare tror sig veta hur alla kvinnor tänker, liksom jag tror att du har helt rätt i påståendet att man inte kan veta hur alla andra tänker. Ingen annan, inte ens dina närmaste, kan tala om hur du upplever färgen blå, hur du upplever känslan av gräs mot bara fötter en sommarmorgon eller varför du inte gillar curry i fiskgrytan fast jag gör det. Sådant som kallas qualia alltså.

    Däremot kan vi enas om en intersubjektiv världsbild där vi kan förutse flertalet händelser och företeelser. Om jag skriver att du inte ska tänka på ett orange hus kommer du troligtvis att göra det. Med hjälp av fysik och matematik kan vi få fram ett objekts kastparabel. Med hjälp av biologi och begrepp som fertilitet och fortplantningsvärde kan man förutsäga att pojkar under 20 år kommer att föredra något äldre kvinnor och att män över 20 år kommer att föredra något yngre kvinnor. På gruppnivå.

    Att det sedan finns det som bryter mot det här, på flertalet olika nivåer, kommer inte att upphäva alla förutsägelserna. Möjligen tillföra fler faktorer. Nå, det är ju er debatt och jag ska inte lägga mig i den desto mer.

  • fultextad användarhandbok
    StudierKemi skrev 2024-07-28 23:18:38 följande:

    "fultextad användarhandbok", hennes uttryckssätt är helt magiskt. Det känns som att lyssna på den bästa avslappnande, klassiska musik, typ Mozart, när man läser. Man vill inte riktigt att det tar slut för att det är så förträffligt! *thumb up* :)


    Tack så mycket för det! Det är så klart trevligt att kunna bidra med något uppskattat, och att kunna fintexta lite, användarnamnet till trots. Samt att kanske kunna utveckla debatter i någon mån åtminstone.
Svar på tråden Stor brist på attraktiva män.