Inlägg från: Anonym (G46) |Visa alla inlägg
  • Anonym (G46)

    BVC sköterskan vill inte att hon får mer ersättning, och tycker att hon är ”sen”

    Det låter som att de är dåliga på hur de ger råd. 


    Det är sent (men inte extremt sent) att inte gå vid er dotters ålder och hon är sen med maten, så det är ju rätt det de säger, men man kan ju säga det på mer eller mindre trevligt sätt. 


    Det jag funderar på är om de har fått intrycket att ni inte förstått att hon är lite sen och att det är därför de tjatar på ett så otrevligt sätt. 


    Jag funderar också på om det blivit en ond cirkel där sköterskans sätt att uttrycka sig har gjort er osäkra och hon uppfattar den osäkerheten som att ni är osäkra i ert föräldraskap. Om ni mest sitter tysta eller försvarar hur ni gör kan en övernitisk sköterska uppfatta det som att ni inte ser att dottern är lite sen. De kan uppfatta era förklaringar till varför hon får Nan som undanflykter. Då tjatar de ännu mer och ni känner er mer tilltryckta och de uppfattar er som ännu mer tafatta. 


    Nästa gång ni hörs, prova att ta befälet över samtalet och ta själv upp att ni tex jobbar med att få till en bättre frukost och vill ha råd. Fråga, innan de tar upp det, om ni borde oroa er över att hon inte går ännu. Ni skulle kunna be om ett läkarbesök om det. Då visar ni sköterskan att ni förstår situationen och ni får också möjlighet att prata med någon annan och få svar på om dottern verkligen är så sen som sköterskan säger. 


    Det är skit att man ska behöva analysera och i princip manipulera vårdpersonal för att få den info man behöver, men de är också människor och mer eller mindre bra på sina jobb. 

  • Anonym (G46)
    Anonym (Anonym) skrev 2024-07-12 08:33:03 följande:

    Ska hon börja på förskola så måste hon kunna äta vanlig mat för det är det som serveras där.


    Vad menar du med detta? TS barn äter ju vanlig mat. 
Svar på tråden BVC sköterskan vill inte att hon får mer ersättning, och tycker att hon är ”sen”