• Tukt

    Vilka upplevelser är viktiga för barn?

    I stället för att som vuxen lista saker, så kan man ju alltid läsa av vad barnen är nyfikna på och bejaka detta. Det blir i regel både bättre referenspunkter och en viktig och rolig erfarenhet. Men framförallt så bekräftar man barnen i det de är för stunden.

  • Tukt
    Anonym (Referenser) skrev 2024-06-18 11:23:13 följande:
    Barnen är ju bara nyfikna på det som finns i deras liv och vad de vet. Så om vi bara sitter hemma och aldrig rör oss ut och gör saker så utvecklas ju inte barnet på samma sätt även om barnet visar intresse för att leka med sin nalle enbart?. 
    Då missförstår du mig lite. Man ska såklart inte vara passiv som förälder.
    Om det just är nallar som barnet är intresserad av för stunden så handlar det ju om att lotsa barnet i den världen och bredda perspektivet. Vad är en nalle? Ja en björn. Då kanske man läser om nallar, åker till en djurpark och tittar på björnar, syr egna nallebjörnar i hop och så vidare. Man kanske rent av får tvinga sig lyssna på "Teddybjörnen Fredriksson". På så viss har den där lilla nallen bidragit till naturkunskap, musikkunskap, kreativitet och en massa annat. Utöver upplevelserna och bekräftandet.
Svar på tråden Vilka upplevelser är viktiga för barn?