• Epikuros

    Sambo ger dubbla signaler

    Jag skriver under på idén om parterapi. Men jag skulle sätta upp det som ett krav. "Vi går i terapi nu, eller så är den här relationen över". Stämmer också in i tidigare kommentarer om att din fru verkar ha någon form av problem, så förmodligen borde hon även gå i egen terapi. 
    Jag liknar dig i att jag främst känner intimitet i det sexuella och fysiska, så jag fattar hur du mår (har själv levt nästan helt utan sex i tio år), men det låter som att sex  bara är ett av en ganska lång lista problem som ni har, och som förmodligen måste lösas innan det kan bli åka av igen. Men när ena parten vägrar att inse att det ens finns några problem så befinner man sig i en svår sits. Därför tror jag att terapi är en vettig väg för er.
    Jag vill inte på något vis relativisera att kvinnor generellt sett råkar mycket mer illa ut både i samhället och i sina relationer än vi män gör, misshandel, våld, våldtäkt osv. Men när du beskriver att när du försöker lägga fram att ni har ett problem i ert förhållande och hon svarar med gråt och känslomässig utpressning så har jag svårt att sätta något annat ord på det än psykiskt våld - och det är inte ok.
    Stå på dig.  

Svar på tråden Sambo ger dubbla signaler