Inlägg från: Anonym (Val av partner.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Val av partner.)

    Sambo ger dubbla signaler

    Jag både känner igen mig hos dig och i din partner men ser också att ni hamnat i en helt annan dynamik än vi.

    Folk är olika, relationer likaså. 

    Jag är som person tämligen självupptagen, spontan och tappar ork plötsligen. Samtidigt så har jag ibland väldigt bra ideer om vad jag vill och behöver som jag driver stenhårt. 

    I en tidigare relation var mannen just så anpassningsbar som du beskriver att du är, och det fungerar inte för 5 öre, annat än just några år. Han ville inte speciellt mycket utan mest att göra mig nöjd, vilket ju inte jag verkar ha förmågan att vara i någon sorts lugn och ro-livsstil. 

    Min nuvarande make går inte på min skit. Han är stenhård och inte rädd för konflikt och sätter mina egna strategier emot mig. Han är naturligtvis snäll, men förväntar jag mig att få vila till 11/12 förväntar han sig också saker, såsom att jag rensar i almanackan, och eller tydligt redogör och tar eget ansvar för vad jag tycker mig "behöva". 

    När jag läser din text tycker jag att du borde börja påbörja en separation. För nyckeln till förändring är knappast att du fortsätter än djupare in i denna dynamik, utan att du är tydlig med att det finns en gräns.

    Antingen så "skärper hon till sig när det finns något allvarligt (såsom separation) i potten, eller så kommer du få ett annat lugn i att faktiskt inte behöva sammarbeta på det sättet med någon där relationen faktiskt på ett plan tagit slut.

Svar på tråden Sambo ger dubbla signaler