Inlägg från: Anonym (Jag med) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag med)

    Svår havandeskapsförgiftning - tiden efter

    Här är en till som drabbades av havandeskapsförgiftning där jag också blev igångsatt som resulterade i akut kejsarsnitt. Jag måste fortfarande ta blodtrycksänkande mediciner 4 månader efter och det gör mig orolig att jag ska behöva ta tabletterna hela livet. Jag har också mått dåligt fysiskt efteråt men det varierar från dag till dag nu med måendet. Jag hoppas och tror ljusningen ändå kommer inom 1 år efter förlossningen så jag har hoppet kvar! 

  • Anonym (Jag med)
    Anonym (Förgiftad) skrev 2024-05-30 14:25:11 följande:

    Hej! Stor igenkänning här tyvärr! Har du fått hjälp att prata med någon om det? Jag fick några samtal på auroramottagning. De sa att jag måste tillåta mig själv att sörja detta som om jag överlevt vilken livshotande sjukdom som helst, cancer eller stroke. 

    vissa dagar är verkligen bättre än andra och jag försöker tänka på att det förhoppningsvis kommer en ljusning. 


    känner mig snuvad på första bebistiden och blir ledsen ibland när jag hör andras förlossningsberättelser som nästan alltid innehåller ?wow kvinnokroppen klarar så mycket? när jag själv bara känner att min kropp inte klarade det 🥺 inte utan akutvård i alla fall. 


    har du ens tänkt tanken på fler barn än?


    Nej, det är så himla konstigt men ingen tog mitt mående på allvar så jag fick aldrig någon hjälp. Jag känner igen mig u det du skriver, att bli snuvad på första tiden med bebislivet. Jag var inlagd på sjukhus i säkert 2-3 veckor sammanlagt och jag bara grät vissa dagar. Jag kunde inte känna någon glädje med bebis de första 2-3 veckorna eftersom jag kände mig bedövad emotionellt men sen blev det bättre med känslorna till bebisen och nu älskar jag bebisen över allt annat.


    Det var kloka ord du fick från auroramottagningen och bra att de tog ditt mående på allvar. 


    När jag tänker på fler barn så blir jag faktiskt rädd över tanken att jag kanske inte överlever nästa gång och det gör att jag har fått motvilliga känslor trots att jag alltid sett mig ha två barn. 

Svar på tråden Svår havandeskapsförgiftning - tiden efter