Inlägg från: Anonym (LM) |Visa alla inlägg
  • Anonym (LM)

    Varför är det så accepterat att skämta om pappor?

    För att reklambranschen verkar ha och spelar på en generell inställning till att vita män är idioter, tröga, bakåtsträvande. I stort sett all reklam där vita män är med så spelar de idioterna. Enda gången man har män som är normala i reklamen så är det färgade män, de spelar alltid en sund och god partner till en vit kvinna. Man ser extremt sällan en reklam med en vit man och färgad kvinna. Skulle vara intressant att få se vilka som ligger bakom alla reklambyråer. 


     

  • Anonym (LM)
    Anonym (Lis) skrev 2024-05-20 11:22:20 följande:
    I min värld är de relativt få. Även när man läser i forum som här tycker jag det hör till undantagen att det är kvinnans nivå som är orimlig. Det är betydligt vanligare att det klagas över att männen inte ens spolar efter sig, lämnar snusprillor här och där eller låter disken stå på diskbänken i en vecka än att han inte byter lakan och handdukar varje vecka eller putsar spisen varje dag.

    Många kvinnor får ta projektledarrollen eftersom mannen inte tar några initiativ.
    Många kvinnor tar medvetet på sig projektledarrollen för det ska bli på just deras sätt. Många kvinnor har överdrivna ambitioner på hur ett ett hem ska skötas. Man hör ofta hur klagomuren kvinnor gnäller över sina kompletta odugliga män, det verkar sitta i ryggmärgen hos många kvinnor att  män är odugliga i allt.
  • Anonym (LM)
    Anonym (Lis) skrev 2024-05-20 10:58:15 följande:
    Det är så det låter hos de flesta kvinnor jag känner. Alla har inte delat upp ansvarsområden utan många tänker att man gör väl hälften var utan att behöva dela upp det och ha scheman men oftast gör inte männen hälften så en uppdelning kan nog vara klokt för att slippa bråk kring det.

    Region Skåne har en bra checklista för att medvetandegöra par om hur fördelningen hemma ser ut, den används ofta för att få män att inse att de gör mindre.

    Senast i hösta kom ju en ny undersökning som visar att kvinnor gör mer i hemmet. (Jämställdsmyndigheten-livspusslet som inte går ihop)

    Så ljugarbänken är det snarare du som verkar sitta på, eller förminskande nedtryckarnas bänk kanske.
    Region skåne borde anmälas för cementering av könsroller eller göra en kompletterande checklista med hur kvinnor kan sänka sin ambitionsnivå i hemmet. 
  • Anonym (LM)
    Anonym (P) skrev 2024-05-20 12:06:50 följande:
    Har du ens sett listan som refereras till? Det är ganska basala saker på listan, som att hjälpa barn med läxor, köpa julklappar, bada barnen och betala räkningar. Eller tänker du att normal omsorg är för hög ambitionsnivå?
    Nej har inte sett listan men den är garanterat författad av enbart kvinnor för kvinnor. Kvinnor med en gammal ålderdomlig syn på hur män är. 
  • Anonym (LM)
    Anonym (Lis) skrev 2024-05-20 12:07:20 följande:
    Fast många tar på sig den för annars blir det inget gjort. Tänker inte de ut vad som ska ätas till middag och handlas så blir det inte gjort.
    Ja män som inte gör något hemma brukar tycka det är överdrivet att dammsuga varje eller t.o.m. varannan vecka?. 

    Inte då, kärnproblem är att det ska bli gjort på kvinnors vis utan undantag, görs det på manligt vis så är det inte ordentligt gjort ur kvinnans synvinkel. Du bidrar med dina kommentarer till att män marginaliseras och förminskas som män och pappor. 

Svar på tråden Varför är det så accepterat att skämta om pappor?