Inlägg från: Anonym (N) |Visa alla inlägg
  • Anonym (N)

    Sömnbrist och övernattningsgäster

    Anonym (Sömnbrist) skrev 2024-05-19 08:02:49 följande:
    Det finns tyvärr inga lämpliga ställen för sånt. Huset är rätt litet i övrigt. Våra ungdomar vill av naturliga skäl ha sina rum i fred och vardagsrummet är inte lämpligt. Jag tror många ser vårt gästrum som ett väldigt bra boende då det är rätt stort så 3-4 pers kan sova där och dom kan sprida ut sin packning som dom vill.

    Sen tycker jag även det är viss skillnad om vi väljer att bjuda in gäster för att besöka oss (=sömnproblem som jag bjuder in till själv) eller om det är gäster som bjuder in sig själva för att dom ska på konsert, evenemang, ha en Stockholmsweekend- eller Stockholmsvecka och egentligen inte är där för att umgås med oss utan enbart för gratis boende (och sömnproblem för mig).
    Säg nej bara till dessa fräcka snyltare.
    Vill de besöka er för att träffa er är det en annan sak.

    Men de som vill bo gratis behöver man inte bjuda in.
  • Anonym (N)
    Anonym (Sömnbrist) skrev 2024-05-19 11:04:20 följande:
    Maken tycker det är så trevligt att dom kommer förbi och vill inte säga nej. Jag kan också visserligen tycka besök är trevligt så länge min sömn inte störs ytterligare.
    Som flera har föreslagit får du flytta in i gästrummet ,  göra om rummet till ditt sovrum ,  och han får erbjuda sitt sovrum för gästerna.

    Har han betalat hela huset själv ?
    Eller varför tror han att han ska få bestämma allt själv? 
  • Anonym (N)
    Anonym (Sömnbrist) skrev 2024-05-19 17:11:39 följande:
    Nej, huset har vi båda betalat för. Han vill mest gå på gamla vanor och att förrådet gjordes om till gästrum från början.

    Eftersom jag sagt till honom nu så ska det bli mycket intressant att se hur han gör nästa gång...
    Vägra flytta ut från ditt sovrum.
    Sen får han lösa resten.
  • Anonym (N)
    Anonym (Sömnbrist) skrev 2024-05-21 06:32:56 följande:
    Man kan tro att det ska vara så, men här kommer "gäster" vanligtvis för att dom vill göra Stockholm med gratis boende. Den enda som kommer för att på riktigt besöka oss numera är hans mamma. I övrigt kommer hans vuxna syskonbarn med antingen sin familj eller med nån kompis för att dom ska göra annat i Stockholm. Även makens kompisar som känner mycket folk i Stockholm bor hos just oss eftersom vi har så himla bra gästrum till skillnad från alla andra i Stockholm.
    Bra sätt att sortera bort snyltare att inte erbjuda så himla bra gästrum.

    Då kommer bara de som vill träffa er.
Svar på tråden Sömnbrist och övernattningsgäster