Inlägg från: Anonym (Livia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Livia)

    Handmjölka inför amning

    Håller med ovan. Att handmjölka innan förlossningen är onödigt, mjölkproduktionen kommer igång av sig själv när bebisen börjar amma och kommer anpassa sig efter bebisen. 

  • Anonym (Livia)
    halvan skrev 2024-05-19 09:03:29 följande:

    Ja, men absolut! Det hjälper. Numera hittar man rekommendationer från flera sjukhus i Stockholm, tex Södertälje sjukhus, karolinska, BB Stockholm mf, att gärna börja handmjölka under graviditeten.

    När moderkakan släppt kommer som sagt mjölken igång på riktigt, men syftet med att handmjölka under graviditeten är ju inte att få igång mjölkproduktionen på det sättet. 


     


    Intressant, skicka gärna länkar. Försökte googla och det enda jag hittar är att de rekommenderar handmjölka efter att barnet är fött.
  • Anonym (Livia)
    halvan skrev 2024-05-19 10:00:28 följande:
    Googla på att handmjölka under graviditeten, eller att pumpa under graviditeten.
    Jag kan länka till tex bb Stockholm:
    bbstockholm.se/content/att-förbereda-sig-inför-amning

    ? Du kan, om du vill, börja bekanta dig med brösten ur ett amningsperspektiv och börja handstimulera (bröstmjölksstimulera) från graviditetsvecka 37+0. Rekommendationen är max två gånger per dag, 6-10 minuter per bröst. Det behöver inte komma en enda droppe. Om det kommer råmjölk kan du spara den i frysen. Att handstimulera brösten inför kommande amning kan öka tilliten till kroppens egen förmåga och även stärka självförtroendet inför amningsstarten?

    Till de kvinnor som har diabetes eller graviditetsdiabetes rekommenderas att börja handmjölka ännu lite tidigare.
    Tack :)
Svar på tråden Handmjölka inför amning