Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Israel folkmord

    nihka skrev 2024-10-15 18:38:43 följande:
    Elduppupphör mellan Israel och Libanon. FN ska hjälpa båda sidor komma fram till eldupphör och går inte in och strider för stridstuppar på NÅGON sida. Aldrig. Never. Ever. 
    Vilka båda sidor? Israel för inte krig mot Libanon utan mot Hezbollah. För att Hezbollah har skjutit så mycket raketer till norra Israel att många 10.000- tals människor inte kan återvända hem. För att Hezbollah har börjat krig (eller Iran via Hezbollah). 

    Det som man syftar på i dokumentet är inte Hezbollah, utan Libanon. 
  • AndreaBD
    Anonym (fi) skrev 2024-10-15 18:50:09 följande:

    En dansk journalist följer med IDF in i Libanon

    Hizbollah har byggt sina tunnlar från vars mynningar de avfyrar raketer mot Israel 100 meter ifrån FN-baser.

    Hizbollah har också skapat en infrastruktur med stigar och gömställen ända fram till den israeliska gränsen som en förberedelse på en attack mot judiska samhällen liknande Hamas massmord på judar den 7 oktober - fast i än större skala.

    x.com/MagnusRanstorp/status/1846051932873355480


    Fy fan! Och Ranstorp brukar ju ha koll! 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-15 23:25:10 följande:
    Sverige kommer inte sluta stödja Israel för Sverige har aldrig börjat stödja Israel. Sverige stödjer FN så klart.
    I så fall gör vi oss till åtlöje. Numera kan man inte stödja FN. Organisationen fungerar inte alls bra längre. De flesta länder som ingår är diktaturer. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-17 08:13:27 följande:
    Så Sverige går på linjen att länder har rätt att försvara sig. Vad är anmärkningsvärt med det?

    Givetvis står Sverige bakom att alla länder har rätt att försvara sig. Det betyder inte qtt Sverige stödjer allt ett land gör. Som att ockupera och bryta avtal som Israel gör.

    Sveriges ambassad ligger i Tel Aviv med konsulat i Haifa och Eilat. Inget i Jerusalem som Israel roffade åt sig som huvudstad. Roff, roff, roff.är inget Sverige stödjer.
    Detta stämmer inte heller, att Israel inte skulle ha haft rätt till Jerusalem. Åtminstone till en stor del av staden. Israel tog en del av Jerusalem efter att ha vunnit kriget 1948 (som araberna började) och sedan även östra Jerusalem efter kriget 1967 (som araberna började). Vilket som ska vara huvudstaden har jag ingen åsikt om. 

    Har du samma kritik mot Frankrike som tog Elsass-Lothringen ifrån Tyskland? Eller mot Sovjet som tog Ostpreussen och Schlesien ifrån Tyskland? Om inte så måste man ju misstänka att du är antisemit. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-18 15:20:42 följande:
    Ett anfall på annans territoruim är inget försvar oavsett vem eller var.
    Så, om folk skjuter från andra sidan av gränsen så kan man inte hindra dem? Ukraina börja ju också få det problemet. Så länge de bara försvarar sig på sin egen mark, så kan de aldrig få slut på kriget. Kan de bomba vapenfabriker och militärfaciliteter i Ryssland, så har de kanske en chans.

    Vad hjälper det Israel att bara försvara sig på sin egen mark? Raketramparna står i Gaza och i södra Libanon. Och Israel har ignorerat alla bomber och raketer länge. Men detta gör att folk i Israel inte kan leva ett vanligt liv. Inte bara nu, utan även tidigare. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-19 15:36:55 följande:
    Ta det lugnt och läs igen. Det står ingenstans att det är FNs uppgift att avväpna någon. UNIFILs uppgift är att övervaka och rapportera. Att Israel skjuter gång på gång mot FN visar bara att Israel inte vill ha fred och respekterar inga lagar.

    Du borde sluta med att förvränga allting. Det är så enkelt att kontrollera information.
    Som tur är så kan vi andra läsa. Mentat har citerat det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-19 15:52:18 följande:
    lera forskare har granskat israeliska läroböcker och funnit att de ofta innehåller negativa och stereotypa skildringar av araber och palestinier.

    Professor Dan Bar-Tal vid Tel Aviv University studerade 124 läroböcker och fann att araber ofta porträtteras som "primitiva, underlägsna jämfört med judar, våldsamma, opålitliga, fanatiska, förrädiska och aggressiva"

    Dr Nurit Peled-Elhanan vid Hebreiska universitetet i Jerusalem hävdar att läroböckerna främjar rasism och extremt negativa bilder av araber. Hon säger att hon inte kunde hitta ett enda fotografi som skildrade en arab som en "normal person".
    Flera forskare pekar på att läroböckernas historieskrivning är extremt vinklad.

    Händelserna 1948 beskrivs ofta på ett sätt som rättfärdigar våldet mot palestinier som något nödvändigt för den judiska statens överlevnad.

    Palestiniernas närvaro och historia i landet utelämnas helt trots att palestinier levt i området i flera tusen år. Detta för att försvara etniskt rensning av palestinier och hävda att området tillhör judar.

    m.jpost.com/israel-news/racism-discrimination-still-prevalent-in-israeli-education-comptroller-668437

    www.theguardian.com/world/2011/aug/07/israeli-school-racism-claim
    Tja... bättre än den där fejkade godnatt-sagan var det kanske, men ändå inte ett dugg trovärdig. Självklart får inte judiska barn lära sig palestiniernas osanna narativ.

    Och om det inte fanns "normala" araber i läroböcker, så kan det ju vara helt utan "onda avsikter". De kanske vill fokusera på sitt eget folk? Jag tror dock säkert att israelerna är beredda att rätta till såna missar. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-19 21:49:33 följande:
    Läs igen.
    Nej, du får peka ut, vilken del du pratar om. Du vore inte den enda som som har narrativ i huvudet som sprids på sociala medier och inte läser ordentligt vad som faktiskt sägs. Många journalister också. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-19 17:20:19 följande:
    FN:s högsta domstol, Internationella domstolen har uttalat sig tydligt och exakt om Israels ockupation av Västbanken och östra Jerusalem och förklarade att Israels ockupation av Västbanken och östra Jerusalem är olaglig. Att Israel och israelvänner inte respekterar internationella lagar är välkänt.

    Domstolen uppmanade Israel att omedelbart avsluta sin närvaro i de ockuperade palestinska områdena, inklusive att avveckla israeliska bosättningar och ge kompensation.

    Israel har etablerat bosättningar i dessa områden. Enligt internationell rätt och flera FN-resolutioner anses Israels bosättningar och ockupation av dessa områden vara olagliga.

    Den internationella gemenskapen, inklusive ICJ, har upprepade gånger fastställt att Israels närvaro i de ockuperade områdena strider mot internationell rätt.

    Ockupationen har haft mycket allvarliga konsekvenser för den palestinska befolkningen, inklusive
    omfattande fördrivningar, dagliga terroristatacker från fanatiska extrema bosättare, konfiskering av mark, mycket begränsad tillgång till naturresurser, extrema inskränkningar i rörelsefriheten och mycket stor negativ
    påverkan på grundläggande rättigheter som arbete, utbildning och hälsovård. 
    Dina vantolkningar behöver jag inte läsa en gång till.
Svar på tråden Israel folkmord