Inlägg från: Anonym (Anti-extremist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anti-extremist)

    Israel folkmord

    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 17:30:39 följande:
    Har israel rätt att existera?
    Eftersom du inte svarar på min fråga, gör ja som du. Har palestinier rätt att existera? Har palestinier rätt att bli fria från ockupation, etnisk rensning och har palestinier samma rättighter som judar? Israel anklagas för folkmord? Vad tycker du om det? 
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 20:06:32 följande:
    Jag är inte undvikande. Jag tycker att du är indoktrinerad och det är meningslöst att diskutera för brett.
    Okunnig är jag inte heller. Är det verkligen vad du tror, att människor som har annan åsikt än dig är mindre informerade? Om de bara visste den och den dramatiska detaljen skulle de vända sin position helt. Nej. Vi har olika åsikter eftersom vi har olika erfarenheter i livet och olika värderingar. 
    Jodå, du undviker att svara på mina frågor och vill inte diskutera ämnet men endå kommer med begränsande och intetsägande frågor. Du kommer med löjliga anklagelser om indoktrinering men kan inte ens förklara vad du menar med det eller svara på mina följdfrågor. 

    Vad är det som är "indoktrinering"? Ockuperar inte Israel palestinska områden? Är inte det olagligt? Fördriver inte Israel palestinier från deras hem (och judiska invandrare flyttar in)? Bygger inte Israel olagliga bosättningar på ockuperade palestinska områden? Terroriseras inte palestinier dagligen av religösa, fanatiska bosättare? Allt detta har pågått i många år, men du ser inget problematiskt i det? Anklagas inte Israel för folkmord och etnisk rensning? Bara det senaste året har Israel dödat tusentals oskyldiga palestinska barn. Blockerar inte Israel mat, vatten och medicin till civila i Gaza? Hur kan man göra så mot civila?
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 21:43:28 följande:
    Tror inte att några sjukhus var direkt bombade. Den gången det skedde hamnade bomben på parkeringen och det fanns bevis att det kom från palestinsk sida. Skolor vet jag inget om, men om det finns hamas i skolan eller deras infrastruktur, ja då får man bomba skolan, sorry. Annars kan man komma undan med vad som helst bara man gömmer sig i en skola.
    Den nyaste rapporten från FN visar att Israel begår krigsbrott, skjuter medvetet mot sjukhus och vårdpersonal. 

    "Israel har medvetet förstört Gazas sjukvårdssystem ?som en del av ett bredare angrepp på Gaza?, skriver FN:s oberoende internationella utredningskommission i ett uttalande.

    Vidare uppger utredarna att landet ?begår krigsförbrytelser? och brott mot mänskligheten? när det avsiktligt riktar attacker mot medicinsk personal och anläggningar."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/OoWkBq/fn-rapport-israel-begar-brott-mot-manskligheten

  • Anonym (Anti-extremist)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-10-12 21:20:40 följande:

    Hamas startade kriget och Libanon/Hizbollah fortsätter med ideliga bombningar stödda av Irans attacker. 


    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-10-12 20:58:12 följande:
    Lämna Israel och judarna ifred? Varför fortsätter man att bomba och attackera Israel? De är inte kristna och vänder inte andra kinden till, när de attackeras.

    Varför man inte låter ockupationsmakt vara i fred? Varför försvarar palestinier sitt hem och sina liv? Du verkar tycka att palestinier ska bara lägga sig ner och acceptera ockupation, etnisk rensning och folkmord. Det har pågått i över sju deccenier. Du skulle nog inte tycka att det är ok om palestinierna gjorde samma sak mot judar.
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 20:10:50 följande:

    Palestinier har absolut rätt att existera. 


    Om de är ockuperade kan diskuteras men det är rimligt att de får sitt land som de kan styra över helt självständigt. 


    Jag tycker inte att det finns hållpunkter för stt anklaga israel för folkmord. 


    Har Israel rätt att existera?


    Ja, absolut har Israel rätt att existera precis som Palestina. Problemet är att Israel ockuperat palestinska områden och fördriver palestinier vilket gör att det inte blir något kvar för Palestina. Illegala bosättningar är tydligt tecken att Israel förhindrar tvåstaslösning. Israel vill roffa åt sig allt och det kommer inte att stanna bara vid Palestina. 
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 22:02:28 följande:

    Problemet där är att hamas skiter i sitt eget folk. Men då måste folket ta kontroll och ta bort hamas själva. 


    Det är Israel som urskillningslöst bombar civila. Därför anklagas Israel för folkmord.
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 22:14:03 följande:

    Alltså i den rapporten är det bara krigsbrott hit och dit från alla sidor, som i alla krig. Det står också att gisslan ska omedelbart släppas. 


     


    Jaha, du verkar vara en sådan som medvetet väljer att inte förstå att det är fel att döda civila i ett krig. Är folkmord också något som bara händer? Vad tycker du tex om förintelsen?
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 22:46:38 följande:

    Jodå man gör det visst. Kanske inte 50 barn för 2 oviktiga soldater men 5 barn för 2 befälshavare ja. Sorry. Har hänt i alla krig och kommer fortsätta hända. Det är upp till soldaterna att inte gömma sig bakom egna barn. 
    Sen är det en annan sak om man avisktligt skjuter barn, men det tror jag inte pågår i gaza. Däremot en viss övervåld - möjligt. 


    Jo då. Israel dödar barn, medvetet. Här är bara ett exempel. Ca 20 000 oskyldiga barn har dödats.

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hind-6-har-blivit-en-symbol-for-offer-i-gaza-dog-pa-flykt
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 22:59:31 följande:

    Jag är en sån som anser att krig är mänsklighetens botten. Där nere finns det nästan inga regler och moral. Civila dör? God morgon. De dör i varje krig. Här är det bara så att sidan som startade och upprätthåller kriget är helt underlägsen och kan inte orsaka större skada. Varför gör de det då? Beats me. Fanatism. 


    Du kanske ser det som heroiskt och uppmuntransvärt. Jag tycker att ju tidigare hamas försvinner desto bättre för alla. 


    Folkmord finns det ingen anledning för mig att prata om. 


     


    Israel dödar orimlugt många oskyldiga civila. Det är inte normalt i alla krig och det är krugsbrott. Du gör skillnad på folk och folk  det är typiskt extremister. 
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 23:49:13 följande:

    Nja, etnisk rensning kan vara att bara driva ut folk. Bara och bara. 
    Men det händer inte eftersom folk har ingenstans att fly. Egypten har solidariskt stängt sin gräns. 


    Jag är inte så värst insatt i israels politik men det verkar som de jobbar för att annektera både gaza och west bank. 


    Du har fel igen. Palestinier fördrevs från sina hem i Israel. Det är etnisk rensning. När du tvingas lämna ditt hem och flytta till ett annat område är det etniskt rensning. Du behöver inte fördrivas utomlands. Palestinier har fördrivits från både Israel och inom de ockuperade områdena för att judiska bosättare ska flytta in.
Svar på tråden Israel folkmord