Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Israel folkmord

    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-20 19:23:19 följande:
    Och där kom den! 🤣🤣👍

    Anklagelsen om antisemitism som används av israelvänner och sionister mot alla som vågar kritisera Israel. Pinsamt och hemskt eftersom man gör att antisemitismen inte längre kan tas på allvar.

    Absolut inget i mina kommentarer är mot judarnas eller Israels existens. 
    Inget svar på frågan: Accepterar du existensen av en judisk stat i Israel?
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-20 20:36:17 följande:
    Anklagelsen om antisemitism som används av israelvänner och sionister mot alla som vågar kritisera Israel. Pinsamt och hemskt eftersom man gör att antisemitismen inte längre kan tas på allvar.

    Absolut inget i mina kommentarer är mot judarnas eller Israels existens. 
    Jag sade inget om antisemitism. Tänk att det kan vara så svårt att svara "Ja" eller "Nej" på en enkel fråga. Jag tror att alla läsare av tråden känner igen slingrandet.

    Tack för klargörandet, nu vet vi var vi har dig.
  • Mentat
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-21 20:32:48 följande:
    Har israel rätt att existera?
    Frågan behöver specificeras litet: Har Israel rätt att existera som en huvudsakligen judisk stat?

    Skälet till det är att det finns de som hoppas att vi inte skall kunna analysera svaret korrekt: Genom att t.ex. säga att de accepterar att Israel existerar om alla palestinier får återvända och bilda en demokratisk stat, vilket kan låta rimligt vid  första påseende, men det skulle innebära en muslimsk majoritet i Israel.

    Vad som händer med judar i muslimska länder har vi sett i Marocko, Algeriet, Libyen, Tunisien, Egypten, Irak etc. etc: De förföljs och fördrivs. Araberna har alltid vägrat acceptera existensen av en judisk stat, även en där araberna åtnjuter religionsfrihet och medborgerliga rättigheter. Ett sådant svar är de facto ett krav på att det Israel vi känner idag skall utplånas.
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-21 23:56:14 följande:
    Sådana falska anklagelser är största hotet, inte bara mot judar utan även mot yttrandefriheten i Sverige och jag ska förklara varför.

    Falska anklagelser om antisemitism används alltid som en smutsig taktik för att tysta kritik mot Israels politik och stöd för palestinska rättigheter.

    Det är en förvrängd definition av antisemitism som omfattar nästan all kritik av Israel och används oftast av högerextrema israelvänner.

    Dessa falska anklagelser kan ha allvarliga konsekvenser. Det förtal och olagligt. De kan också kränka yttrandefriheten och den akademiska friheten och hotar att totalt undergräva definitionen av antisemitsm vilket då urvattnar alla riktiga fall av antisemitism.

    Studenter och personal tex vid universitet har utsatts för allvarliga atacker på grund av falska anklagelser och detta har resulterat i revolt hos allmänheten. Fler och fler ansluter till protesterna.

    Det är viktigt att skilja mellan verklig antisemitism och legitim kritik av Israel:

    Äkta antisemitism är kopplad till vit överhöghet, islamistiska terrorgrupper och konspirationsteorier om judisk makt och atackerar det judiska folket.

    Att stödja palestinska rättigheter eller kritisera Israels politik och israels krigsbrott är inte antisemitiskt.

    Rapporter har visat att en stor majoritet av anklagelser baserade på vissa definitioner av antisemitism har avfärdats.

    Det är viktigt att bekämpa verklig antisemitism samtidigt som man värnar om rätten till legitim kritik av Israels politik och stöd för palestinska rättigheter. Falska anklagelser riskerar att underminera kampen mot äkta antisemitism och kränka våra grundläggande demokratiska rättigheter.
    Det är en väldigt enkel fråga som du hittills inte har svarat på: Har Israel rätt att existera såsom en huvudsakligen judisk stat, ja eller nej?
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-22 08:06:55 följande:
    🤣👍
    Den gick alltså inte att besvara. Det säger oss väldigt mycket.
  • Mentat
    RebeckaZ70 skrev 2024-10-22 09:52:57 följande:
    Nu var det ju så att de uppmanades av sina ledare att utrymma, för att de senare skulle återkomma när de arabiska arméerna fullgjort ?den slutgilti lösningen ?.

    De som stannade kvar blev medborgare i staten Israel.
    Det fanns mycket att kommentera kring det svaret men jag ville inte ge honom tillfälle att byta ämne. Nu har jag fått mitt svar: Uppenbarligen vill han inte erkänna staten Israels rätt till existens, inte som en huvudsakligen judisk stat i alla fall. Vi har varit där förut - jag känner igen argumentationen.
  • Mentat
    AndreaBD skrev 2024-10-26 15:50:30 följande:
    Som sagt, du har aldrig förstått källkritik. Originalkällorna här är:

    The Economist, a frequent critic of the Zionists, reported on October 2, 1948

    Time's report of the battle for Haifa (May 3, 1948) was similar

    Benny Morris,

    Iraqi Prime Minister Nuri Said, who declared

    The Secretary of the Arab League Office in London, Edward Atiyah, wrote in his book, The Arabs:

    Hur menar du att dessa fem är sionister????
    Alla som inte delar hans egen världsbild klassas tydligen som extremister. Det förklarar ju nicket... Flört
  • Mentat
    AndreaBD skrev 2024-10-26 16:19:50 följande:
    NU ger du en länk. Men i ditt ursprungliga inlägg framgick det ju inte att det handlade om Gazakriget. Så, här hade det inte räckt med läsförståelse, utan då skulle man behöva ha paranormala färdigheter.
    "Center for Media Monitoring" beskrivs av Muslim Council of Britain som deras flaggskeppsprojekt:   Media | Muslim Council of Britain

    Det ger litet kontext till hur mediagranskningen kan tänkas ha gått till.
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-26 17:08:51 följande:
    Islamofobiskt att tycka så. Men rapporterna gjordes även av andra.

    github.com/theintercept/gaza-media-bias

    theintercept.com/2024/01/09/newspapers-israel-palestine-bias-new-york-times/
    Jaha, det är alltså islamofobiskt att upplysa om vem som ligger bakom siten du använder som källa men själv kan du i din "antiextremism" avfärda allt som på något sätt kan kopplas till judiska intressen som "sionistiska lögner"...

    Jag avfärdade inte ens siten. Jag fördömde den inte heller. Jag upplyste om tänkbar bias så att var och en kan bilda sig en egen uppfattning.
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-27 16:57:40 följande:
    Jag har inte ens nämnt israels regering utan förklarar för dig att du har dubbla standarder gällande när historiska höndelser är relevanta och när är de icke relevanta, trots att de är nästan identiska. Du verkar inte fatta så det är meningslöst.
    Samtidigt som ca 800.000 judar fördrevs från olika arabstater, där araber roffade åt sig det judarna tvingades lämna. Hur var det nu med dubbla standarder gällande när historiska händelser är relevanta och när är de icke relevanta, trots att de är nästan identiska?

    Fast det är klart, det verkar vara meningslöst att påpeka...
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-27 17:19:30 följande:
    På vilket sätt blir det rätt då att Israel gör samma sak mot palestinier? Om man tex utsattes för folkmord betyder det imte att man själv har rätt att begå folkmord.
    Nu försöker du byta ämne. Min poäng var, vilket du givetvis insåg, att du klagar på att Anonym(PIA) skulle ha dubbla standarder när det gäller relevansen av historiska händelse samtidigt som du gör exakt samma sak själv. Jag förstår att det var en smula pinsamt för dig.
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-27 19:45:50 följande:
    🤣  Pinsamt, riktigt pinsamt att du inte ens verkar förstå vad är det du svarade på.  
    Goddag yxskaft, som så ofta förr.
Svar på tråden Israel folkmord