Inlägg från: Anonym (Omänskligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Omänskligt)

    Israel folkmord

    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 20:39:18 följande:
    Finns det öht några exklusivt militära mål i gaza?
    Fast det fungerar inte på det sättet i krig som du försöker framställa det. När det pågår ett krig ställer sig inte alla soldater tillsammans med sina vapen i väntan på att bli skjutna. Om det hade varit så hade det inte blivit något krig. En soldat antagligen gömmer sig på ett ställe där han möjligtvis kan attackera fienden ifrån eller attackerar fienden från en ofta strategiegisk position.

    Det har belysts väldigt mycket i media vilka avancerade vapen Israel har tillgång till och hur vältränad dess armé är. De kunde ha tålamod och använda sin utrustning på ett bättre sätt. Gå ner i Hamas tunnlar och riskera att förlora några män för att rädda gisslan. Istället har man förstört två tredjedelar av Gaza. Och samtidigt som man misstänker att gisslan gömts i tunnlar försöker man bomba sönder tunnlar. 

    Tycker du verkligen deras krigföring är försvarbar? 
  • Anonym (Omänskligt)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 21:10:41 följande:

    Gör man en sådan attack som 7/10 då blir det krig, inte medling. 


    Det är en hard pill to swallow men varje nation är ansvarig för handligar av sin egen ledning. Det är tragiskt vad som har hänt i gaza men de ville ha ett krig och nu har de fått det. 


    Gäller samma för Libanon. Man kan inte låta sitt land styras av irans proxisar och tillåta de dra in landet i krig och sedan låtsas som att man inte hade någonting med det att göra. 


    Och vem har bestämt att de vill föra krig? Jo Israel. Alltså det finns inte direkt någon internationell lag på att man måste svara med krig. De kunde ha försökt medlat men de insisterade kraftigt på krig.

    Man är ansvarig för handlingar av sin egen ledning, jadå. Det måste väl till och med du förstå att så är det inte. Då är det inte bara Israels regering som begår folkmord och begår krigsbrott utan alla Israelier. Varken Hamas eller Hizbola är folkvalda dessutom till skillnad från hur Israelierna låter Netanyahu styra. Eller tror du att alla Israelier står 100 procent bakom deras regering? 
  • Anonym (Omänskligt)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-10-12 21:20:40 följande:

    Hamas startade kriget och Libanon/Hizbollah fortsätter med ideliga bombningar stödda av Irans attacker. 


    Du måste nog läsa på lite mer innan du fortsätter försöka försvara krigsbrott och folkmord. Du kommer bara förstöra för Israel med inkorrekta(libanon bombar inte), främlingsfientliga och onödiga kommentarer.
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-10-12 21:19:12 följande:
    Alla krig är omänskliga.
    Undrar om det var på mellanstadiet jag insåg detta? Ja det är nog ingen som kommer argumentera emot dig här iaf. Testa och besöka en förskola de kan nog hålla en diskussion på din nivå.
  • Anonym (Omänskligt)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 22:14:03 följande:

    Alltså i den rapporten är det bara krigsbrott hit och dit från alla sidor, som i alla krig.


     


    Vad vill du ens ha sagt med denna kommentar?
  • Anonym (Omänskligt)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 22:25:24 följande:

    Där kan jag hålla med dig nästan helt.
    Det är ganska uppenbart att nuvarande israels leding vill helst etniskt rensa hela området. Jag tror dock att vilken nation som helst skulle radikaliseras efter decennier av terrorism. 


    Därför ser jag som bästa lösningen nu att släppa gisslan i första hand och kapitulera, i utbyte mot självstyre. Naturligtvis kommer israel behöva försäkra sig att nyblivna palestina inte fungerar som isis enklav med fix ide att förinta israel, och det skulle ta ett antal år av protektorat men så småningom blir det ett självständigt palestina. Problemet blir dock hur man kan förbinda gaza och west bank. 
    Hur som, ett fred i gaza skulle också förhoppningsvis leda till avradikalisering av israel med. 


    Om man vill etniskt rensa ett helt område är det folkmord. Men du verkar inte tycka att en etnisk rensning av Gaza är fel? 

    På vilket sätt tycker du Israel är radikala? 
  • Anonym (Omänskligt)

    Ni som står på Israels sida kan använda er av vilken logik som helst bara det försvarar Israel. Om ni blir instängda i ett hörn byter ni snabbt ämne, rak av ljuger eller ger verklighetsförvrridna påståenden.

    Ibland är det synd om befolkningen i Gaza, ibland är alla med Hamas, ibland är det deras egna fel och ibland är det hemsk för att så är det i krig. Ni byter argument för att det ska passa i stunden. 

    Ni ska veta att ingen med hjärta köper det. Kanske vissa inte kan lägga fingret på vad som är konstigt i diskussionen men alla förstår att alla barn är oskyldiga. Ingen tycker det är försvarbart att mörda barn, krig eller inte. 

    Det finns alltid en annan lösning. Tyvärr övertygar ni ingen här som inte valt sida. Mängden kommer aldrig stå med den som medvetet gör fel mot barn.

  • Anonym (Omänskligt)
    nihka skrev 2024-10-13 10:18:31 följande:
    Tre personer tummar ner för att man inte skjuter genom barn för att komma åt soldater.

    Det finns alltså tre personer som anser att man ska skjuta genom barn för att komma åt soldater. Gäller det era egna barn - lltså att ni själva skjuter genom dem eller att ni sanktionerar att andra gör det eller gäller det bara andras barn  generellt eller bara vissa gruppers barn?

    Skulle vara intressant att höra just hur extremistiskt man tänker här.
    Ja det är sjukt vad människor trampar på sina egna hjärtan för Israels skull.
  • Anonym (Omänskligt)
    nihka skrev 2024-10-13 11:43:47 följande:
    Jodå. Fem personer i tråden håller med en inläggsskrivare om att det är helt i sin ordning att skjuta barn som står i vägen för soldater.

    Har dock ännu inte fått svar på om det är olika OK beroende på vilka barn det handlar om eller om det gäller alla barn rakt av inklusive de egna.
    Ja det stämmer. Jag har pratat med flera människor som är av åsikten att Israel inte har rätt att existera. Många berättar om hur Israeliska barn tränas tidigt för krig, lär sig att de är en överlägsen ras och vilket stort land Israel en dag ska bli. 

    När man frågar dem om det är rätt att döda Israeliska barn säger de alltid nej. Barn är barn och man får inte döda barn. 

    När man frågar om man får döda kvinnor säger de nej med undantag från de som tillhör militären. 

    Detta är människor som önskar åka till Israel för att kriga emot dem. De säger fortfarande nej till att döda barn. 

    Hur kan ni som står på Israels sida försvara dödandet av oskyldiga barn? 
  • Anonym (Omänskligt)
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-13 12:49:23 följande:
    Handlar det verkligen om att ditt hjärta brinner för barn, eller vill du bara att alla ser och hör vilken god människa du är du är?
    Jag är ingen god människa. Jag sitter i Sverige med mat i kylskåpet och varma kläder. Jag hade kunnat skicka mer pengar till behövande och hjälpa på många fler sätt än jag gör. Vilka ska se och höra, jag är anonym.

    Men det handlar om att ta hand om sin mänsklighet. Vi har alla lärt oss i skolan att ett liv är ett liv. Israel (demokrati) svar på Hamas(terroristorganisation) attack är terrorism och inte vad människan står för. Om du själv tänker på när du var liten hade du aldrig försvarat någon som dödade en oskyldig. Ditt hjärta gick vilse. Man kan leva som i filmer där alla kommer överens men då måste man behandla varandra på lika villkor och vara förlåtande.
  • Anonym (Omänskligt)
    AndreaBD skrev 2024-10-13 13:00:52 följande:
    Men hur mycket kan man ljuga? Och varför skriver du med två nicks?

    De för inte bara krig, utan det finns drygt 100 gisslan i Gaza som man vill befria. Israel har tre tydliga krigsmål ("att föra krig" hör INTE till dessa):

    - att befria sina gisslan
    - att förstöra Hamas som organisation
    - att säkerställa att det inte kommer att finnas något hot ifrån Gaza för Israel längre.

    Och nu är det alla israeler??? Ganska få har nog valt Smotrichs parti och Ben Gvirs parti och folk blev väldigt förbannade när Netanyahu ingick en koalition med dessa partier. Demonstrationerna började direkt efter valet. 

    Valsystemet var mycket enklare i Gaza, där stödjer ungefär 70 % Hamas. De har röstat direkt på dem, och det verkar inte ens ha förändrats.

    Och nej, Israel begår inget folkmord. Krigsbrott förekommer i alla krig i mindre omfattning. Dvs. att enskilda soldater gör sig skyldiga. Dock så har man sett även i detta krig att dessa soldater då blir bestraffade. Faktiskt. 
    Först läs ordentligt vad som skrivits innan du anklagar. Jaja det är väldigt synd om Israel och de agerar korrekt som vanligt. Säkert synd om dig oxå, hela regeringen pratar om hur synd det är om judarna och hur de kan få mer stöd i det svenska samhället. 
Svar på tråden Israel folkmord