Inlägg från: Anonym (Anti-extremist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anti-extremist)

    Israel folkmord

    Rataxes skrev 2024-08-26 09:28:06 följande:
    Johan Westerholm har varit medlem i S sedan 2006. 
    Intressant att S numera också är högerextremister Tomte
    Han samarbetar med nazisterna. Det är väldigt högerextremt.

    expo.se/nyhet/sa-sprids-nazisternas-mordfantasier/
  • Anonym (Anti-extremist)
    AndreaBD skrev 2024-08-26 10:14:44 följande:
    Man känner igen dig på dina helt vurpade åsikter, fadern. svart är vitt och god är ond. Helst blanda bort korten och hoppas på att folk blir så förvirrade att de inte vet vilket. Men det är du som är extremisten. 
    Fadern? Vad handlar det om? Har du faderskomplex?

    Jag önskar att du kunde beskriva lite bättre hur du menar, annars är det meningslöst att bemöta dina kommentarer. 

    Det jag tycker är extremt är tex:
    - att hävda rätten till hela det historiska Palestina, inklusive Västbanken och Gaza även om det innebär att man begår folkmord och krigsbrott för att ta över dessa områden.
    - att anse att Israel bör expandera ytterligare för skapa Stor-Israel, baserat på bibliska gränser.
    -  att förespråka renodlad judisk stat och hävda att araber tex inte har samma värde som judar
    - att motsätta sig jämlika rättigheter för icke-judiska invånare
    - att stödja aggressiv utbyggnad av judiska bosättningar på ockuperade områden.
    - att se bosättningar som ett sätt att befästa judisk kontroll över territorier. 
    - att blanda religiösa och nationalistiska motiv för att rättfärdiga folkmord, krigsbrott och ockupation.
    - att hävda en gudomlig rätt till landet baserat på bibliska löften.
    - att förneka palestiniernas nationella rättigheter och historiska anknytning till landet trots uppenbar historisk existens av palestinier i Palestina.
    - att stödja och förespråka tvångsförflyttning av palestinier från Israel och de ockuperade områden.
    - att försvara bombningar av civila

    Allt detta är något som starkt förekommande i Israel och bland alla de som stödjer Israel.

    Som du ser, är jag mycket tydlig och "blandar inte bort korten".  Skulle vilja gärna att du tar dig tid och svarar på alla dessa punkter och förklarar för mig på vilket sätt är det inte extremt.
  • Anonym (Anti-extremist)
    AndreaBD skrev 2024-08-26 12:33:05 följande:
    Varför gör du dig ens besväret att räkna upp ett 10-tal punkter som INGEN här har gjort sig skyldig av. Inte EN ENDA av dessa punkter har någon här förespråkat. 

    Snacka om vurpat realitet. 
    Det håller jag inte med om. Det är inte så svårt att förstå vad ni skriver.

    Men, vad bra i alla fall att du håller med mig att alla de punkterna är extremism.
  • Anonym (Anti-extremist)
    FuckGoggleAskMe skrev 2024-08-26 13:16:37 följande:
    Det var mycket svammel. Har inte heller sett någon här som propagerat för dina punkter ovan. 

    Historiska Palestina omfattade en stor del av nuvarande Jordanien, har aldrig hört att någon krävt att Jordanien ska ge det området till Israel. Och varför inte prata om det historiska Judea och Samarien, om nu de historiska områdena är intressanta. Nuvarande Västbanken tillhörde Jordanien, ska de få tillbaka det området? Andra länder får behålla områden de erövrat i krig, bara inte Israel. 

    Gaza tillhörde tidigare Egypten, sen erövrade Israel det men drog sig ut 2006 och tvångförflyttade alla israeler som bodde där. Sedan dess styrs Gaza av Hamas, Israel hävdar inte rätten att införliva Gaza med Israel. 

    Massor av palestinierna på Västbanken och i Gaza härstammar från egyptier och jordanier som invandrade som arbetskraft när britterna styrde området. Fast visst, många araber bodde där även innan. 

    Icke-judar har svårare att köpa mark i Israel än judar. För övrigt har alla israeler samma rättigheter. Vilken tvångsförflyttning av palestinier från själva Israel menar du?
    Du bevisade precis det jag hävdade. Läs bara vad du skriver.
  • Anonym (Anti-extremist)
    KillBill skrev 2024-08-26 18:44:40 följande:

    Det här är ett mycket starkt reportage: Han har fotograferat Gazas barn ? nu lever de inte längre

    www.sydsvenskan.se/2024-08-25/han-har-fotograferat-gazas-dodade-barn/

    Situationen för Gazas barn är förfärlig.


    Du talar till döva och visar för blinda. De flesta här har någon koppling till Israel och verkar vara hjärntvättade så pass att de inte bryr sig om civila offer så länge det är palestiner.
  • Anonym (Anti-extremist)
    RebeckaZ70 skrev 2024-09-09 06:56:13 följande:

    För 24 år sedan nobbade Yasser Arafat ett erbjudande som skulle gett honom Gaza, hela Västbanken och hela östra Jerusalem. 


    han vägrade och gick därifrån, och drog igång den andra intifadan.

    De har aldrig viljat ha en tvåstatslösning.


    Fast det är inte hela såningen. En av de mest kontroversiella frågorna i Osloavtalet har varit Israels fortsatta expansion av bosättningar på Västbanken. Israel har fortsatt att bygga och utöka bosättningar i områden som enligt avtalet skulle förhandlas om i framtida fredssamtal.


    Enligt avtalet skulle Israel gradvis överlämna kontroll över vissa områden till den palestinska myndigheten. Israel har inte fullföljt detta åtagande, särskilt gällande Area C på Västbanken där Israel behållit full kontroll.


    Israels fortsatta kontroll över och utbyggnad i östra Jerusalem har också setts som problematisk av många.


    Israel har konsekvent vägrat tvåstatslösningen. Idag döljs det inte längre och det är det ingen hemlighet att Israel vill ha alla palestinska områden.

  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (fi) skrev 2024-09-10 06:51:04 följande:
    Bosättarna är inte problemet Inte heller frågan om flyktingars återvändande.

    2000 sa Arafat nej till Clintons take it or leave it bud som (på några kvadratkilometer när) hade gett Arafat allt de önskade.

    2008 var det hans efterträdare Abbas som bara slutade svara på USA:s medlingsbud när Israel och Abbas redan var överens om i stort sett allt inklusive frågor som just bosättarna och "återvändandet".

    .
    Grundproblemet är och förblir att araberna aldrig, inte å några som helst villkor accepterar att Israel överhuvudtaget existerar på en enda kvadratkilometer av "Palestina" och att Israel aldrig får erkännas och legitimeras.

    Det betyder att jordens alla krafter kan förhandla med Israel och Abbas (och hans efterföljare) och lösa alla kniviga frågor och ÄNDÅ, när det blir dags att skriva under - och därmed erkänna Israels rätt att existera, så kommer den arabiska representanten ALLTID att vända på klacken och gå därifrån.

    Alltid, immer, always.

    Det hände med Arafat. Det hände med Abbas. Det kommer att hända igen och igen och igen.

    Tills den dag araberna accepterar den judiska statens existens.

    .
    Flyktingar hit och bosättare dit är bara svepskäl i politiken utåt för att slippa bita i det sura äpplet och erkänna verkligheten som rått sedan snart 80 år tillbaka - att den judiska staten existerar.

    2008 pågick direkta förhandlingar mellan Abbas och Israels premiärminister Ehud Olmert, som kom nära en överenskommelse i flera nyckelfrågor. Dessa samtal stannade dock när Olmert lämnade kontoret mitt i en korruptionsskandal. Abbas fortsatte att arbeta med efterföljande amerikanska administrationer om fredsarbete. Till exempel, 2010 och 2013-14 förekom det försök till förhandlingar, även om de i slutändan var fruktlösa.


    Det var inte förrän långt senare, i december 2017, som Abbas meddelade att den palestinska myndigheten inte längre skulle acceptera amerikansk medling. Detta beslut kom efter att Trump-administrationen meddelade att den skulle flytta USA:s ambassad i Israel till Jerusalem.


    Dessförinnan hade Abbas faktiskt uttryckt öppenhet för att arbeta med Trump-administrationen om fredsansträngningar. I maj 2017 besökte han president Trump i Vita huset och signalerade vilja att återgå till förhandlingarna.


    Så Abbas slutade inte att svara på USAsmedlingsinsatser under 2008. Han fortsatte att engagera sig med olika amerikanska administrationer om fredsförhandlingar under många år efter 2008, och avvisade bara USAs medling i slutet av 2017 på grund av specifika politiska beslut av Trump-administrationen.


    Självklart har utökandet av bosättningar gjort att palestinier inte litar på judar och att många förhandlingar avbröts pga det. Det är som att äta kakan medans man förhandlar om hur man ska dela den. 

    Palestinier har genom PLO har erkänt israels rätt att existera. 

  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (fi) skrev 2024-09-10 09:25:07 följande:
    Här kan du läsa initierat om den så kallade Annapolis-processen mellan Abbas och Olmert som avbröts nr Abbas helt enkelt bara slutade svara.. Abbas har senare uttryck att det var ett misstag att han inte tackade ja där och då.

    www.inss.org.il/wp-content/uploads/2021/05/Memo212_e.pdf

    En ska kan jag korrigera, det var formellt ett förslag från Olmert som blev det sista som kom upp på bordet den gången.

    -
    När man väl förstår att arabernas mål inte är att bygga upp en stat "Palestina" utan att riva Israel så blir det lättare att första agerandet i konflikten,
    Din källa är ej pålitligt. Det är beställd rapport producerad i Tel Aviv. Här kan du läsa vad som verkligen hände.

    crsreports.congress.gov/product/pdf/RL/RL34074/45
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (fi) skrev 2024-09-10 09:27:58 följande:

    Eftersom att målet är att utplåna Israel snarare än att skapa ett "Palestina" så spelar det ingen roll om en sådan som Abbas skulle VILJA skriva under ett fredsavtal

    Det kommer alltid i slutänden att finnas påtryckningar inifrån den arabiska sidan som tvingar deras ledare att hoppa av när det väl blir skarpt läge


    Det tror ingen på. Det är Israel som begår ett folkmord just nu och fortsätter med att ta över de palestinska områden. Israel är byggd genom fördrivningar av palestinier och stöld av de palestinska områden vilket har fördömts av nästan hela världen. 
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (fi) skrev 2024-09-10 11:40:55 följande:
    Ja den är pålitlig med referenser och allt du kan kolla om du vill och nej jag kan inte läsa om "vad som verkligen hände" i din länk eftersom den inte berör Ännapolis-förhandlingarna vad jag kan se
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-09-10 10:13:05 följande:
    Det tror ingen på. Det är Israel som begår ett folkmord just nu och fortsätter med att ta över de palestinska områden. Israel är byggd genom fördrivningar av palestinier och stöld av de palestinska områden vilket har fördömts av nästan hela världen. 
    Det pågår inget folkmord (i alla fall inte från judarnas sida) och Israel är byggt på FN:s delningsplan.

    Nej, rapporten du hänvisar är verkligen inte pålitlig. All information som kommer från Israel borde tas med en nypa salt eftersom Israel är just den parten som anklagas för folkmord. Israel genomför en omfattande kampanj i syfte att desinformera omvärlden om alla krigsbrott som begås i Gaza och att framställa alla palestinier som vildar och terrorister vilket är inte sant.

    Vad märkligt att du anropar FN som parten som stödjer skapandet av Israel. Då borde du veta att det är just FN som anklagar Israel för bla folkmord. Baserat på rapporter och uttalanden just från från FN och andra internationella experter finns det flera argument för att Israels agerande i Gaza kan utgöra folkmord:


    Omfattande civila förluster: Israels angrepp har resulterat i över 40 000 döda palestinier i Gaza, varav en mycket stor andel är civila. Israel betraktar alla palestinier och deras infrastruktur som terrorister eller terror-stödjande, vilket gör allt och alla till potentiella mål. Detta är mot alla internationella krigslagar. Att urskillningslöst döda civila och bomba civila objekt är regel och har pågått under en mycket lång tid. Anklagelserna inkluderar Israels avskärning av el, mat och vatten till Gaza, vilket ses som en kollektiv bestraffning av civilbefolkningen. Blockaden av Gaza och förstörelsen av civil infrastruktur har skapat levnadsvillkor som gör det mycket svårt för palestinier att överleva. IDF skjuter mot humanitär hjälp och hindrar att den kommer fram till de behövande i Gaza. IDF skjuter tom på civila palestinier som försöker ta emot hjälpen. IDF skjuter mot barn och oskyldiga civila och det finns mycket bevis för att det är mer regel än undantag.


    Avsiktlig förstörelse: FN menar också att den överväldigande karaktären och omfattningen av Israels angrepp mot Gaza och de destruktiva livsförhållanden som tillfogats avslöjar en avsikt att fysiskt förstöra palestinier som grupp.


    Brott mot folkmordskonventionen: FN hävdar att det finns tydliga indikationer på att Israel brutit mot tre av de fem lagar som listas i FN:s folkmordskonvention.


    Uttalanden från israeliska företrädare: Rapporten lyfter fram exempel på uttalanden som tyder på en vilja att fördriva palestinier och ersätta dem med israeliska bosättare. Yoav Gallant, Israels försvarsminister, citeras ha sagt följande när kriget inleddes "Israel påtvingar Gaza en total belägring. Ingen elektricitet, ingen mat, inget vatten, inget bränsle. Allt är avstängt. Vi slåss mot mänskliga djur, och handlar därefter". Galit Distel-Atbaryan, politiker från Likudpartiet, skrev på sociala medier i början av november: "Utplåna Gaza från jordens yta". Bezalel Smotrich och Itamar Ben-Gvir, två ministrar från den israeliska extremhögern, har förespråkat "frivillig migration" av palestinier från Gaza. Ben-Gvir beskrev det som en "möjlighet att fokusera på migrationen av de boende i Gaza" och hävdade att en sådan politik skulle vara både moralisk och human. Benjamin Netanyahu, Israels premiärminister, har kritiserats för att ha liknat Hamas vid amalekiter, vilket av vissa tolkats som en maning till folkmord. Netanyahu har dock förnekat denna tolkning och kallar det "en falsk och orimlig anklagelse som visar djup historisk okunnighet.

Svar på tråden Israel folkmord