Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Israel folkmord

    Vad har hänt med alla andra kristna familjer i området? Det verkar inte vara något som bekymrar journalisten.

  • Mentat
    KillBill skrev 2024-07-21 19:49:46 följande:

    Det framgår tydligt av rubriken att övriga kristna familjer har lämnat området. Vad är det som får dig att att tro att journalisten inte bryr sig om övriga som tvingats lämna? Att artikeln skrivs beror sannolikt på att journalisten vill uppmärksamma problemet.


    Självklart har de lämnat men vad fick dem att göra det? Kristna i mellanöstern är snart en utrotningshotad art
  • Mentat
    Anonym (nazzarärde) skrev 2024-07-23 16:13:47 följande:

    Kunde fan i mig inte ens drömma om att hamas och deras övertygelse om att judar bör utrotas skulle få så starkt stöd på FL 

    Fy fan och skäms på er. Ert vurmande för nazism är vidrigt  


    Av någon fullkomligt obegriplig anledning har det ju blivit en vänsterpolitisk ståndpunkt att ständigt klaga på Israel och därmed indirekt stödja Hamas. 

    Hur det kan vara vänster att stödja en rörelse som behandlar kvinnor som boskap, kastar homosexuella från hustak och kräver dödsstraff för alla som vill avvika från deras variant av opium för folket är inte lätt att förstå. Ändå har det blivit så.
  • Mentat
    AndreaBD skrev 2024-07-24 16:05:03 följande:

    Svar till KillBill :  (varför går det inte att citera???)....


    Om det inte går att citera, prova att ladda om sidan. Då har det alltid fungerat för mig. Uppenbar bug men det verkar gå att komma runt den
  • Mentat
    fultextad användarhandbok skrev 2024-07-24 15:41:44 följande:
    Nej, att kritisera A innebär inte att man stödjer B. Man kunde kritisera Sovjetunionen utan att vara för Nazityskland eller tvärtom. Eller rentav kritisera båda makterna. 

    Det är ett hållbart resonemang oavsett olika makters mål, politik eller annat. Om jag kritiserar dig innebär det inte att jag stödjer någon annan. Det vilar på en negation, det är som att säga att inte tro på någonting är att tro på någonting. Det är ett logiskt ohållbart resonemang.
    Visserligen, men om man ägnar spaltkilometrar åt att kritisera ena parten och sedan lägger till ett pliktskyldigt att andra sidan också har gjort fel visar man ju att man anser att den ena sidan är värd oerhört mycket mer kritik än den andra, vilket i sig innebär att man menar att den andra sidan är betydligt mindre klandervärd än den första.
  • Mentat
    fultextad användarhandbok skrev 2024-07-24 18:04:35 följande:
    Nä, det finns inget sådant givet samband. Jag kan skriva en bok där hela boken går ut på att kritisera Kina, det innebär inte att jag stödjer Japan, eller Etiopien eller något annat land. Jag kan skriva en bok där jag kritiserar det historiska Sovjetunionen i varje kapitel, utan att för den skull stödja det historiska Nazityskland. Det innebär bara att där finns kritik mot det man kritiserar, inget annat. Resten är fantasier.
    Fast nu är det inte det det handlar om utan konflikten mellan Israel och Hamas.
  • Mentat
    fultextad användarhandbok skrev 2024-07-24 19:31:43 följande:
    A och B kan representera vad som helst. Gäller resonemanget ovanstående fiender gäller det så klart även mitt exempel. Likadant resonemang.
    I ett generellt, filosofiskt perspektiv håller jag med dig. Nu var det dock inte det utan ett mycket specifikt fall. Att förlora sig i filosofi bortser från att det obegripligt nog har blivit en politisk vänsterposition att enbart kritisera Israel och stödja palestinas sak, vilket i det här fallet blir Hamas.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2024-07-27 18:06:53 följande:

    Det pågår inget folkmord i Gaza, däremot skulle de nazistinska terrorgrupperna såsom hamaz, knazbollah m.fl med glädje utföra ett folkmord i Israel om de hade haft förmågan. 
    hamas "hälsoministerie" hävdar att 38 000 dött sedan 7/10, minst hälften av dessa är terrorister som eliminerats. 


    Det kan jämföras med "Operation Gomorrah" 1943, då eldstormen krävde 44 000 civila liv. Detta under en veckas bombningar. 


    Starta inte krig som du inte kan vinna... något som både hamas och Doffe borde ha tänkt på...


    Drygt nio månaders krig i stadsmiljö och t.o.m. enligt Hamas siffror skulle bara 38.000 ha dött, varav en hel del givetvis är stridande Hamasmedlemmar. Visst är det tragiskt för alla de oskyldiga som drabbats av att Hamas startade krig men det är för mig en förvånansvärt låg siffra efter ett så långvarigt krig i sådan terräng.

    Det i sig borde vara ett bevis för att talet om "folkmord" mest handlar om propaganda. Den verkar ju dessutom vara framgångsrik.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2024-08-25 12:12:21 följande:

    Undrar hur länge det dröjer tills dumvänstern helhjärtat och unisont ställer sig på Knazbollahs sida?


    "Dröjer"...?
  • Mentat
    Rataxes skrev 2024-08-27 09:49:01 följande:

    .... de glömmer att eld upphör rådde fram till den 6/10-23...


    Inte helt korrekt, Hamas har skjutit raketer mot Israel i åratal. Det finns långa listor på Hamas attacker på engelskspråkiga Wikipedia. Det fullskaliga kriget startades visserligen av Hamas 7 okt, men situationen innan kan inte kallas för "eld upphör", åtminstone inte från Hamas' sida.
  • Mentat

    Det finns goda krafter inom islam, det är synd att dessa inte uppmärksammas mer. 
    Global Imam Council fördömer inte bara Hamas, de slår också fast att det är Hamas som bär ansvaret för alla oskyldiga liv som gått förlorade sedan 7 oktober: GIC Statement on the Execution of Hostages by Hamas Terrorists ? The Global Imams Council (GIC)
    Några utdrag:  "We hold Hamas directly responsible for the deaths and suffering of all innocent lives lost since October 7, as their actions have not only brought death and destruction upon the region but have also led to immense suffering for the Palestinian people"
    och "Moreover, we recognize that the regime in Iran shares equal responsibility for these tragedies, as its continued support and endorsement of Hamas?s actions perpetuate violence and instability in the region"

    Hur pass representativa de är för islamska lärde är en annan femma, jag hittar inte någon oberoende kommentar till vad detta råd är men det finns åtminstone någon som fördömer Hamas utifrån islamska principer.

  • Mentat
    Anonym (Alluring spell) skrev 2024-10-03 15:35:10 följande:

    Nu har demokratiälskarna hittat in i plenisalen med!

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5Ejqee/riksdagsdebatt-avbryts-efter-demonstration

    U
    sch, vad trött man blir på folk som beter sig respektlöst.


    De palestinska områdena i allmänhet och Gaza i synnerhet utmärks bl.a. för en närmast total brist på demokrati, politiska och civila rättigheter. Då antar jag att det bara är logiskt att palestinaaktivisterna inte heller bryr sig om demokrati?
  • Mentat
    Anonym (fi) skrev 2024-10-07 07:30:57 följande:
    Kan du respektera denna dags betydelse, denna enda dag, och låta bli att försöka driva din politiska agenda här på forumet?
    Det tvivlar jag starkt på, men har gärna fel.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2024-10-09 13:15:27 följande:

    Hälsning till dumvänsterns gråterskor:


    Var har de, implicit antar jag, medgett detta?
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-15 09:42:00 följande:
    Det stämmer inte att UNIFIL ska avväpna Hizbollah. Det ligger inte alls inom deras mandat. Det är bara något som Israel kräver. Som vanligt desinformation.
    Säkerhetsrådets resolution 1701 säger bl.a. 

    "Calls for Israel and Lebanon to support a permanent ceasefire and a longterm solution based on the following principles and elements:
    ? full respect for the Blue Line by both parties;
    ? security arrangements to prevent the resumption of hostilities, including the establishment between the Blue Line and the Litani river of an area free of any S/RES/1701 (2006) 06-46503 3 armed personnel, assets and weapons other than those of the Government of Lebanon and of UNIFIL as authorized in paragraph 11, deployed in this area;
    ? full implementation of the relevant provisions of the Taif Accords, and of resolutions 1559 (2004) and 1680 (2006), that require the disarmament of all armed groups in Lebanon, so that, pursuant to the Lebanese cabinet decision of 27 July 2006, there will be no weapons or authority in Lebanon other than that of the Lebanese State;"
  • Mentat
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-15 10:16:12 följande:
    Var någonstans står det att det är UNIFIL som ska avväpna Hizbollah? Återigen, desinformation.
    I paragraf 11 e i säkerhetsrådets resolution, i samarbete med den libanesiska armén. Exakt vem som desinformerar bör därmed stå klart.
Svar på tråden Israel folkmord